Quote (CyberPunk666 @ Jun 20 2014 10:19pm)
Jara utálja már a műszakit, nem is ért hozzá, de elkezdett vele párhuzamosan egy gazdasági diplomát, amit meg szeret és azzal foglalkozna.
Tehát a bme-s diploma csak a falra kell neki.
Meg így később lesz kész a gazdaságival, szóval csak veszít a bme erőltetésével.
Sokat foglalkoztam már a témával magamban, elhiheted. Az, hogy nem értek hozzá, vagy nem menne erős túlzás lenne, mert ha összekapom magam, akkor mindig sikerül amit tényleg szeretnék, hogy sikerüljön, egyedül ugye olyan problémám van, hogy nem érdekelnek bizonyos részei, vagy csak nem olyan mélységben érdekel mint azt meg kéne tanulni, vagy nem is látom értelmét ilyen mélységében ezt megtanulni. Onnantól kezdve, hogy valamihez az embernek nem fűlik a foga, nehezebben ül elé, nehezebben tanulja meg és a többi. De a gazdaságinak is egészen biztosan lesznek olyan részei amik nem fognak érdekelni, és a mechának is van olyan része, ami eléggé érdekel.
Szóval tl;dr nem tudom kijelenteni egy az egyben, hogy az egész nem érdekel ahogy van, mert egyszerűen nincs így
az okok amiket magamban összeszedtem, hogy miért akarom befejezni:
1: Valójában a kettő együtt érdekelne, a gazdasági és a műszaki együtt. nem akarok bankban vagy it vagy akármilyen más szektorban menedzsereskedni, mint az ipari szektor. Ez áll hozzám a legközelebb, itt tudok olyan dolgot véghezvinni, ami valójában jobbá teheti a világot.
2: Szerintem a műszaki menedzser önnönmagában pont semmire sem jó, egyikhez sem ért eléggé, kb akárki helyettesítheti a munkahelyén etc. Míg a mecha alapképzés elég jó rálátási lehetőséget biztosít a műszaki tudományok elég nagy spektrumára, szóval ha az 1-es ponthoz szeretném tartani magam, akkor még mindig ez tűnik a legjobbnak.
3: Nekem 18 éves koromig semmiért nem kellett megdolgoznom, minden freebe tanulás nélkül az ölembe pottyant az érettségitől a nyelvvizsgákig a jogsin át, különösebb készülést nem igényeltek, míg itt már az első évben vért izzadtam. Ennyi fáradságot soha semmiben nem öltem, még akkor is, ha sűrűn kudarcokkal volt kikövezve az utam. Ha ki akartam volna szállni, már sokkal hamarabb megtettem volna, mostmár tényleg kb 35+15 szakdoli kredit van hátra, itt már tényleg hihetetlen pazarlás lenne kiszállni.
4: A hiúság is ofc közrejátszik. De enm azért, mert szeretném, hogy a BME diploma ott lógjon a falamon, valószínűleg jól el is fogom dugni, mert nem tölt majd el büszkeséggel, nem a sznobság motivál. Egyszerűen a teljes kudarcot, és a feladást nem engedi az egóm, inkább küzdök még éveket.
tehát a lényeg:
nem csak dísznek lesz a diploma, atom biztos kombináció együtt a közgével, plusz a kettő keveréke érdekelne igazán.
feladni sem akarok, túl sokat szenvedtem már érte.
Jövő félévtől folytatom a közgét is egyébként, és sokkal nagyobb kedvvel vágok neki a félévnek úgy, hogy a mecha is elég nagy szopóálarc lesz, és ha nem akarok semmiből megbukni, akkor ez első héttől 0 szabadidőm sem lesz.
Egy tdk-t is írni fogok, amit úgy terveztem, hogy mindkét szakon le lehet majd faszásan adni. Ha ebből lenne egy kis sikerélményem, az nagy löketet adna a folytatáshoz.