d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Elfogadhato-e A Nevelo Jellegu Fizikai Eroszak? > Discuss
Prev13456713Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 5,302.77
Feb 19 2014 08:11am
Quote (josheide @ Feb 19 2014 03:04pm)
Ezert mondom, hogy kisebb osztalyokra lenne szukseg, ahol jobban ervenyesulhetnek a kevesbe karizmatikus tanarok is.

Nem a pofonok eltunese miatt tartunk itt ahol. Elavult a rendszer es hatalmas strukturalis atszervezesre lenne szukseg.

Az, hogy a tanároknak megtiltották a fenyítést, azt eredményezte, hogy az előbb felsoroltak közül, ha valaki nem tudott hatni az osztályra, vagy libsivé vagy gecivé vált. Szerintem ez nem jó, azért, mert a libsi nem tud rendet tartani, a geci pedig úgy tart rendet, hogy többet árt vele, mint használ. Szóval akkor miért is kellett megtiltani a fenyítést? Az iskola elvileg a második otthonod. A tanárod pedig a nevelőd, ha úgy tetszik második szülőd. Ha a szülőtől el lehet fogadni egy-két helyrebillentő pofont, akkor a tanártól miért nem lehet?

Erre adjál nekem rendes választ, és ne long-term javaslatokkal dobálózz, mert abból nem lesz semmi még pár tíz évig, viszont addig felnő egy generáció, akiket nem lehet kordában tartani, mert nem engedik.

This post was edited by -joey- on Feb 19 2014 08:11am
Member
Gold: 33,265.80
Feb 19 2014 08:11am
Amugy masik tema az integracio es a szegregacio. (bar valamennyire ide kotheto)

En pl. nagyon szegregacio parti vagyok, aki tehetseges az tanuljon mas, tehetseges diakokkal, aki meg gyengebb kepessegu az jarjon egy lassabb tempoju osztalyba.
Member
Gold: 0.00
Feb 19 2014 08:15am
En biztos nem fogom verni kevert rasszú genderfluid gyermekem és remélem a másik apja (Jamal) se nyúl hozzá, legalábbis nem fakanállal.
Member
Gold: 59.00
Feb 19 2014 08:16am
szülőktől elfogadható, de csak akkor ha a gyerek már tényleg nem bír magával és nem segít más. (ofc nevelő-jellegű pofon, nem pedig olyan, hogy ott marad a nyoma 3 nap után is)

tanároktól imo nem, mert ez a szülő feladata, hogy a gyerekét megtanítsa normálisan viselkedni.
Member
Feb 19 2014 08:21am
Quote (-joey- @ 19 Feb 2014 15:11)
Az, hogy a tanároknak megtiltották a fenyítést, azt eredményezte, hogy az előbb felsoroltak közül, ha valaki nem tudott hatni az osztályra, vagy libsivé vagy gecivé vált. Szerintem ez nem jó, azért, mert a libsi nem tud rendet tartani, a geci pedig úgy tart rendet, hogy többet árt vele, mint használ. Szóval akkor miért is kellett megtiltani a fenyítést? Az iskola elvileg a második otthonod. A tanárod pedig a nevelőd, ha úgy tetszik második szülőd. Ha a szülőtől el lehet fogadni egy-két helyrebillentő pofont, akkor a tanártól miért nem lehet?

Erre adjál nekem rendes választ, és ne long-term javaslatokkal dobálózz, mert abból nem lesz semmi még pár tíz évig, viszont addig felnő egy generáció, akiket nem lehet kordában tartani.

Egyetertek veled abban, hogy egy tulsagosan engedekeny / tulsagosan szigoru (geci) tanar rengeteget arthat.
Ugyanakkor nem vagyok benne biztos, hogy az elemzesed helyes, es tenyleg azert valtak ilyenne a tanarok, mert nem alkalmazhatnak fenyitest.
A fenyitesnek egyetlen hasznos kimenetelet latom: ha egy diak annyira durvan ellent mond a tanarnak, hogy az mar minden logikaval ellent mond ,egyfajta hiszterikus allapotba kerul, akkor ebbol kizokkenteni lehet, hogy csak valami sokkhatassal lehet.
Erre lehet, hogy egy pofon a jo megoldas, de en oszinten valoszinubbnek tartom, hogy valamilyen priviligiumtol valo megvonas, absztrakt buntetes tobbet hasznal, mint egy pofon.
Olyan az a pofon, mint egy sebeszeti eszkoz. Ha jokor, jo helyen alkalmazod, akkor eletet menthet - de ha egy picit megcsuszik a kezed, akkor mindent tonkretehet.
Szerintem azert kellett betiltani a testi fenyitest, mert legtobbszor a tanarok nem jokor, nem jo kontextusban alkalmaztak azt. Nem tudtak elni a hatalmukkal, tul gyakran fordultak ehhez a megoldashoz, etc.
En szulokent se adnek pofont a gyerekemnek, hanem megprobalnam logikus modon megmutatni neki, hogy miert rossz az amit csinal. Ha elkezd hisztizni, valahogy megbuntetnem es rabirnam hogy higgadjon le es gondolkozzon azon amit csinalt.

Sajnos ez a tema nem a szakteruletem, bar nagyon erdekel az oktatas ugy altalaban.

De most nekiallok a szakirodalomnak es kideritem, hogy azok akik ezt kutatjak mit mondanak a dologrol.
Member
Gold: 519.11
Feb 19 2014 08:22am
Quote (josheide @ 19 Feb 2014 14:24)
De szerintetek tenyleg nincs jobb megoldas mint az eroszak?

Pofon nevelés célra nem erőszak.
Es a tanári pofon illetve szülői pofon nem erőszak.

Kurva jo politikus lesz belőled.
Member
Gold: 0.00
Feb 19 2014 08:25am
szülői pofonnal ofc nincs semmi probléma

a tanári pofonnal meg csak azt érik el, hogy a gyereket megalázzák az osztálytársai előtt. Inkább szóljon a tanár a szülőnek mit csinált a gyereke, és majd ő mérlegeli miféle büntetést szab ki a gyerekre

nehogy az legyen már hogy egy jöttment tanár pofozgassa a gyerekeket minden szedett vedett indok miatt

csapágy

This post was edited by TrollBoss on Feb 19 2014 08:25am
Member
Gold: 5,302.77
Feb 19 2014 08:26am
Quote (josheide @ Feb 19 2014 03:21pm)
Egyetertek veled abban, hogy egy tulsagosan engedekeny / tulsagosan szigoru (geci) tanar rengeteget arthat.
Ugyanakkor nem vagyok benne biztos, hogy az elemzesed helyes, es tenyleg azert valtak ilyenne a tanarok, mert nem alkalmazhatnak fenyitest.
A fenyitesnek egyetlen hasznos kimenetelet latom: ha egy diak annyira durvan ellent mond a tanarnak, hogy az mar minden logikaval ellent mond ,egyfajta hiszterikus allapotba kerul, akkor ebbol kizokkenteni lehet, hogy csak valami sokkhatassal lehet.
Erre lehet, hogy egy pofon a jo megoldas, de en oszinten valoszinubbnek tartom, hogy valamilyen priviligiumtol valo megvonas, absztrakt buntetes tobbet hasznal, mint egy pofon.
Olyan az a pofon, mint egy sebeszeti eszkoz. Ha jokor, jo helyen alkalmazod, akkor eletet menthet - de ha egy picit megcsuszik a kezed, akkor mindent tonkretehet.
Szerintem azert kellett betiltani a testi fenyitest, mert legtobbszor a tanarok nem jokor, nem jo kontextusban alkalmaztak azt. Nem tudtak elni a hatalmukkal, tul gyakran fordultak ehhez a megoldashoz, etc.
En szulokent se adnek pofont a gyerekemnek, hanem megprobalnam logikus modon megmutatni neki, hogy miert rossz az amit csinal. Ha elkezd hisztizni, valahogy megbuntetnem es rabirnam hogy higgadjon le es gondolkozzon azon amit csinalt.

Sajnos ez a tema nem a szakteruletem, bar nagyon erdekel az oktatas ugy altalaban.

De most nekiallok a szakirodalomnak es kideritem, hogy azok akik ezt kutatjak mit mondanak a dologrol.

Hidd el nekem, hogy a (jó) tanárok zöme csak legvégső esetben alkalmazna fenyítést. Az általad felvázol hisztérikus esetben, vagy nagyon durva és sorozatos magatartászavar (leköp, leanyáz stb) esetén. Sőt, néha már az is elegendő lenne, ha a gyerek tudatában lenne annak, hogy amíg iskolában van, addig a tanár a szülő, mert ő felel érte, és ha nem tiszteli, nem viselkedik, akkor kikap. Viszont jelenleg abban a tudatban van a gyerek, hogy az a szerencsétlen semmit nem tehet vele, és ez egy olyan adu ász, amit hülye lenne nem kihasználni.

This post was edited by -joey- on Feb 19 2014 08:26am
Member
Feb 19 2014 08:27am
Quote (-joey- @ 19 Feb 2014 15:26)
Hidd el nekem, hogy a (jó) tanárok zöme csak legvégső esetben alkalmazna fenyítést. Az általad felvázol hisztérikus esetben, vagy nagyon durva és sorozatos magatartászavar (leköp, leanyáz stb) esetén. Sőt, néha már az is elegendő lenne, ha a gyerek tudatában lenne annak, hogy amíg iskolában van, addig a tanár a szülő, mert ő felel érte, és ha nem tiszteli, nem viselkedik, akkor kikap. Viszont jelenleg abban a tudatban van a gyerek, hogy az a szerencsétlen semmit nem tehet vele, és ez egy olyan adu ász, amit hülye lenne nem kihasználni.

Na ha rendesen leirjuk a velemenyunk azert nem is ter el az annyira...
Member
Gold: 931.79
Feb 19 2014 08:34am
[x] elfogadható szülőtől és tanártól is.

A probléma nem a pofon fogalmával van hanem az emberrel aki helytelen esetben adja.
Go Back To Magyar Topic List
Prev13456713Next
Add Reply New Topic New Poll