Quote (BmA_BeMyAngel @ Nov 21 2013 09:20pm)
hát én sokat gondolkoztam ezen, és arra jutottam hogy sok köze van hozzá az önbizalomnak meg az önértékelésnek szerintem hogy mennyire esne rosszul ha mondjuk megcsalnának, vagy mással akarnának kefélni vagy flörtölni vagy mittomén, szóval valamennyire van hozzá köze. ha abszolut magabiztos vagy, és semmi önértékelést nem fűzöl ahhoz hogy mennyire szeret/hűséges a másik, akkor nem nagyon tudnak meghatni az ilyen dolog szerintem, és akkor alakul ki az első vagy második eset, nyílt kapcsolatok, etc. vagy ha teljesen halott vagy érzelmileg belülről.
Szerintem meg csak akkor ha halott érzelmileg az egész dolog.
Mondjuk nem sokat agyaltam rajta, de ha abból indulok ki, hogy a féltékenység, az attól való félelem, hogy akivel vagy megcsal-e, és tudod, hogy megcsal akkor már nem félsz tőle hanem tudod.
Ha pedig abból az aspektusból nézzük, hogy a féltékenység az attól való félelem, hogy el is hagy-e akkor végülis féltékenység kérdése a nyílt kapcsolat, de szerintem hosszútávon nem működő egy olyan kapcsolat és én akkor sem mennék bele, ha nem éreznék semmit az adott nő iránt, akkor már inkább maradnék szingli és basznék össze vissza mindenféle egyéb kötöttség nélkül.
This post was edited by jarabekg on Nov 21 2013 02:33pm