Quote (kuzdithom @ 3 Oct 2013 12:22)
milyen biztonsági okokról beszélsz?
saját áramkört rákötni a drága pcre elég merész vállalkozás

A legutóbbi ilyen ismerősnek sikerült 3A-t (ez ics ak az áramkorlát miatt ennyi) és 60V+ ráküldenie az usb portjára egy hiba miatt. (jó igen, galvanikus leválasztás, de az sem mindig jó, ha nagy sebesség kell, és ilyenkor jobb, ha ezeket egy ilyennel csináljuk, az pedig lejött a topicból, hogy még nem csinált ilyeneket.
én megrendeltem a raspberryt és másnap elmentem érte a boltba. u jelly?
Mennyi volt?
ha erre egy usb/gpio nem elég, akkor baj van
elég sok motor és érzékelő, ezt neki kell felmérnie, hogy mennyi gpio-ra van szüksége. Mi egy két tengelyes anyagmozgatóhoz +a le/fel rakóhoz elfogyasztottunk 2 atmega8-t, és a biztonsági (benyúlás védelem meg ilyenek) még egy külön rendszer lesz majd.
(sok szar kell ám hozzá, végálláskapcsolók, opto kapuk, encoder (kapásból bitenként kell 1, egy 1°-os felbontás már 9 bitet igényel ez tárcsánként (4 tengely lesz ha csak az ellenfél gép)... aztán jönnek a problémák a megvalósítás közben, és érdemes ráhagyni is... gyorsan el lehet fogyasztani sok sok lábat. A léptetőmotor is darabja minimum 4...
btw belegondolva ez egy soft real time rendszer, kiváncsi vagyok mekkora számítási teljesítmény fog kelleni, egy jól játszó géphez.
This post was edited by CyberPunk666 on Oct 3 2013 04:37am