d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Futurológia
Prev134567Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Jul 12 2013 02:42am
Quote (Baleee @ 12 Jul 2013 10:05)
Nah a második rész már inkább tűnik annak a start alapján.

minden rész más nincsen kapcsolat Közöttük.

a white bear és az emlékvisszatekerős volt a kedvencem.
Member
Gold: 69.85
Jul 12 2013 02:44am
Quote (CyberPunk666 @ 12 Jul 2013 10:42)
minden rész más nincsen kapcsolat Közöttük.

a white bear és az emlékvisszatekerős volt a kedvencem.

Amugy ez inkabb sorozatok topic tema, ott irok meg rola eddigi velemenyem.
Member
Gold: 70,255.00
Jul 12 2013 05:21am
Quote (Baleee @ 11 Jul 2013 23:35)
Persze, de ezt nem lehet felróni, Én is könnyen beszélek, meg te is, de mi, akik ezzel a témával kapcsolatban mondjuk személyesebben foglalkozunk és jobban magunkénak érezzük sem biztos, hogy ha oda kerülne a sor, képesek lennénk 'elsőként' átültettetni a még bizonytalan 'robot testbe' az agyunkat mondjuk. A szocializálódásunk során olyan félelmek lettek belénk kódolva, amelyeket levetkőzni időbe kerülne, nem mondom, hogy nem tudnánk elérni, de ez évekbe kerülne.

Ahhoz pedig, hogy a társadalom fel tudjon készülni ezekre, azokhoz generációknak kell még váltaniuk egymást, akik más technológiai közegben szocializálódnak, ahol egyre közelebb kerülnek a 'kütyükhöz', de nem olyan módon, ahogy az jelenleg zajlik, hogy ostoba Appokon keresztül kerülnek a virtuális valóságba.

Az identitás megmaradása, a jövő emberében (ami már nem csak biológiai) jelenleg még nem elfogadott. De a mi életünk alatt, amennyiben megvalósul a részleges összeolvadás (mondjuk már megvalósult, agyi implantátumok léteznek már, ami mondjuk epilepsziás rohamot jelzi előre, de nem ilyenre gondolok, hanem amit már írtam, a 'bővített agyra') akkor sem biztos, hogy a társadalom fejlődni fog annyit, hogy ezt képes legyen elfogadni és ezzel lemaradást generál.

ha megnézed pont az ellenkezője a cél, nemhogy "továbbfejlesztik" az embereket hanem inkább lebutítják őket mert a buta embert könnyebb irányítani
előbb-utóbb biztos lesznek ilyenek mint amiket a filmekben látunk de ezek max azt a kis réteget fogják csak pozitívan érinteni akik most is irányítják a világot (akiknek sok pénzük van)
a másik meg hogy kinek lenne jó ha nem lennének betegségek és mondjuk 200 vagy 300 évig élnénk? így is túlnépesedés van és gecisok embernek nincs mit enni; ez is max azoknak lesz elérhető akiknek van rá pénzük mert az nem cél hogy mindenkinek jó legyen
szerintem ahogy fejlődik az emberiség kétféle kimenetele lehet a dolgoknak, az egyik hogy lesz valami nukleáris háború és kiirtjuk saját magunkat, a másik meg hogy a technológiai szint annyira felfejlődik hogy megintcsak saját magunkkal fogunk végezni
de igazából egyik irányban sem jósolnék 500-1000 évnél sokkal hosszabb jövőt

a jó megoldás az lenne ha mondjuk rájönnének hogy lehet a Holdat mezőgazdaságilag felhasználni, ez jó időre megoldaná a problémákat, lenne idő más bolygók felé nézelődni;
ezzel szemben a NASA évről-évre egyre kevesebb pénzt kap, 60 vagy hány éve nem járt senki a Holdon mert túl drága, inkább fegyverekre költik a pénzeket
igaz most Kína elég keményen tolja, nemrég küldtek fel embert az űrbe, remélem lesz belőle valami
én így látom
Member
Gold: 1.00
Jul 12 2013 05:45am
Quote (dihep @ 12 Jul 2013 13:21)
ha megnézed pont az ellenkezője a cél, nemhogy "továbbfejlesztik" az embereket hanem inkább lebutítják őket mert a buta embert könnyebb irányítani
előbb-utóbb biztos lesznek ilyenek mint amiket a filmekben látunk de ezek max azt a kis réteget fogják csak pozitívan érinteni akik most is irányítják a világot (akiknek sok pénzük van)
a másik meg hogy kinek lenne jó ha nem lennének betegségek és mondjuk 200 vagy 300 évig élnénk? így is túlnépesedés van és gecisok embernek nincs mit enni; ez is max azoknak lesz elérhető akiknek van rá pénzük mert az nem cél hogy mindenkinek jó legyen
szerintem ahogy fejlődik az emberiség kétféle kimenetele lehet a dolgoknak, az egyik hogy lesz valami nukleáris háború és kiirtjuk saját magunkat, a másik meg hogy a technológiai szint annyira felfejlődik hogy megintcsak saját magunkkal fogunk végezni
de igazából egyik irányban sem jósolnék 500-1000 évnél sokkal hosszabb jövőt

a jó megoldás az lenne ha mondjuk rájönnének hogy lehet a Holdat mezőgazdaságilag felhasználni, ez jó időre megoldaná a problémákat, lenne idő más bolygók felé nézelődni;
ezzel szemben a NASA évről-évre egyre kevesebb pénzt kap, 60 vagy hány éve nem járt senki a Holdon mert túl drága, inkább fegyverekre költik a pénzeket
igaz most Kína elég keményen tolja, nemrég küldtek fel embert az űrbe, remélem lesz belőle valami
én így látom

Mondjuk kínában úgy csinálják, hogy gyártanak vagy 20 űrhajót, és valamelyik csak eljut a célig. Tény, hogy így sokkal gyorsabban lehet fejleszteni és tesztelni, de azért szerintem érted, hogy mi ezzel a gond.

A versenyképességük az emberek megnyomorítása miatt olyan jó. Gyakorlatilag legális mindent hamisítani és minden kínán kívülit leszarni. Nem adnak ki senkit.
A világ bányabaleseteinek 99%-a kínában történik, mert leszarnak minden biztonsági előírást. A termékeket ott gyártják, mert az emberi munkaerő fogyó eszköz, és akár olyan bérért is dolgoznak dupla műszakot, amivel lassan kiéheznek.

Szóval semmiképpen sem lehet ez követendő példa. Persze a NASA sokkal több pénz kellene kapjon.

az első felére meg azt mondom, hogy eleinte biztosan az ő kiváltságuk lenne, mint ahogy ma is így van, de egyáltalán nem biztos, hogy nem lehetne emellett is szeparálni és nem is kell így maradnia, illetve ezen a szinten olyan gépbe lehetne építeni az agyunkat, ami kibírja az űrutazást már nem is olyan nagy dolog, sőt.
Egy gép testű, emberi aggyal rendelkező géppel elkezdhetnénk benépesíteni az univerzumot. Pontosan az emberi test és a szükségletei jelentik a korlátozást jelenleg.
Az agy ilyen szintű kontrolljával a testi ingerek bármelyike kiváltható tökéletesen. Hiszen az agyadban létre tudnánk hozni bármit. Innentől sok értelme nem lenne a hatalomnak.
Az érezhetné, aki csak akarja. Előbb utóbb ezt szerintem nem kapitalista cégek, hanem kormányok lépnék meg. De ez valószínűleg még sokszáz év. Lehet addigra kinyírjuk magunkat.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jul 12 2013 06:05am
(csak bekukkantottam)
egyáltalán nincs túlnépesedés, "hamarosan" megállnak a fejlődő országok is, és azok is fogynak majd

amúgy érdekes, pl ott van a 'nukleáris hajtómű' (Daedalus terv)
a mostani technikával (mind a hárommal) kb 19.000 év a legközelebbi! csillag
azzal menne ~100-150 év alatt. csak éppen az atomsorompó-egyezmény miatt nem játszhatunk a tűzzel

közvetve lehet hogy kiírtjuk magunkat, de közvetlenül nem hiszem
Member
Gold: 2,366.74
Jul 12 2013 06:07am
Erre költöd a drága donolásom :O

jo a topik CP és Bali témája :D

Member
Jul 12 2013 06:10am
Én a túlnépesedés és éhezés problémájára reagálnék, most így hirtelen.

Jelenleg tendencia afelé mutat, hogy szaporodik a csóró, mint a nyulak, ezáltal folyamatos olcsó (és szar) munkaerőként ott van a piacon, az 'elit', akit pedig kiváltságos rétegnek nevezel mondjuk, az valójában egy tanult réteg (ebbe nem csak a politikai, hatalmi elit tartozik bele, hanem az 'egyéb' intellektuális elit, mint pl fejlesztők, orvosok, kutatók, akármilyen területen) saját maga számára építi az alternatív jövőt. Mellesleg hosszú távon a túlszaporodás meg fog állni és elindulni visszafelé én úgy gondlom, a csórók segélyezésével kapcsolatos szociális érzékenység és empátia megszűnik ott, amikor az erőforrások annyira csökkennek, hogy a fejlődő ország lakói is észrevehető hátrányt szenvednek azért, mert az olcsó munkaerő kiüti őket és nem lesz mit enniük, ez a folyamat már elkezdődött és úgy gondolom egyre jobban erősödik.

Ha megnézzük a történelmet, az ember folyamatosan automatizálta az ipart, az életet, mindent, tehát, amit régen mondjuk 2000 ember látott el, azt most el tudja 50 is, gépek segítségével, ez baj? Jelenleg igen, mert ezzel egyidejűleg nem lassult le a populáció növekvési dinamikája. Vagy is ez így nem igaz, mert ha csak az ideális réteget veszed, aki szellemi munkára (is) képes, azok körében lelassult a szaporodás, ugyan a jelenlegi érv emellett például az, hogy nem tudja eltartani a gyereket, stb, ettől függetlenül az evolúció elkezdte orvosolni a problémát. Csak jötte egy olyan szociálisan túlfűtött, logikus gondolkodásra nem képes vagy éppen érdekemberekből álló réteg, amely fő profiljába Robin Hood módszert helyezte, kiforgatva azt, létrehozta a segélyrendszereket.

Amennyiben ez nem jön létre a természetes kiválasztódás a technikai fejlődéssel együtt csökkenti a népességet, vagy is inkább úgy fogalmazom, hogy kordában tartja.

Amiért hosszú távon ez nem fog erőforráshiányhoz vezetni, az az, hogy kényszerhelyzet fog kialakulni, hogy magára hagyják-e a harmadik világot és a belső problémákra koncentráljanak, amire a válasz az lesz, hogy mindenki a saját életét helyezi előtérbe (teljesen logikusan) és minimum 1 generáció (gyerekei) életét (bár az ideális az lenne ha minimum 3 generációval képesek lennénk előre gondolkodni és gondoskodni). A technológia megteremti azt, hogy az energia, akár a test számára, akár a gépek számára megoldott legyen és a kiváltságos helyzet szerint úgy alakul át, hogy az kerül abba, aki 'beolvasztható' lesz a szingularitásba.
Member
Jul 12 2013 06:14am
Quote (Anarkin @ 12 Jul 2013 14:05)
(csak bekukkantottam)
egyáltalán nincs túlnépesedés, "hamarosan" megállnak a fejlődő országok is, és azok is fogynak majd

amúgy érdekes, pl ott van a 'nukleáris hajtómű' (Daedalus terv)
a mostani technikával (mind a hárommal) kb 19.000 év a legközelebbi! csillag
azzal menne ~100-150 év alatt. csak éppen az atomsorompó-egyezmény miatt nem játszhatunk a tűzzel

közvetve lehet hogy kiírtjuk magunkat, de közvetlenül nem hiszem

Igen, erről én is olvastam. Az ilyen projectek hasznossága miatt tudnak felhúzni olyan postok, ami múltkor volt pl a 9gag topicba (tudom, hogy az shitstorm, stb, nem ez a lényeg), hogy volt valaki aki leírta magyarországot, meg, hogy ölelj meg egy magyart, meg leírt rakás demagóg hülyeséget. De nem ez volt ami felidegesített, hanem azt írta, hogy vannak sötét foltjai is az ország történelmének, emberek, akikre nem vagyunk büszkék, mint pl Tellerék. Ha Teller, de akár más, mint pl Szilárd Leó, vagy hasonlók... A kutatásaik áttörő erejűek voltak, az, hogy hadászati célra használták fel, az más kérdés, de ettől még fontos dolgot is tettek és büszkének kell rájuk lenni.

A politika és harcászat következtében jelenleg blokkolva vannak bizonyos kutatások, aztán ki tudja, lehet összeesküvéseket gyártani, hogy ettől függetlenül lehet ugyan úgy zajlanak, titkos földalatti kormányépületekben, igazából, bár csak így lenne.
Member
Gold: 2.00
Jul 12 2013 07:34am
szerintem ezek a viták elég meddők, mivel az emberek csak abban képesek gondolkozni, ami körülveszi őket, tehát pl. gépekben. elképzelhető, h valami hasonló történik majd a jövőben, de nagyon nem valószínű, h a pontos folyamatokat bárki is előre lássa, mert egyszerűen sok minden még fel sincs találva, ami később meghatározó erejű lesz.
pl. a 19-18. században azt hitték, h majd repülő biciklikkel fog mindenki közlekedni... a repülést eltalálták, mást nem. sztem ez a példa jól szemlélteti azt, h az ember képtelen kilépni bizonyos keretek közül.
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Jul 12 2013 07:38am
Quote (bbaallaaggee @ Jul 12 2013 08:58am)
ez egy faszság.

/topic
Go Back To Magyar Topic List
Prev134567Next
Add Reply New Topic New Poll