Quote (Baleee @ 11 Jul 2013 23:35)
Persze, de ezt nem lehet felróni, Én is könnyen beszélek, meg te is, de mi, akik ezzel a témával kapcsolatban mondjuk személyesebben foglalkozunk és jobban magunkénak érezzük sem biztos, hogy ha oda kerülne a sor, képesek lennénk 'elsőként' átültettetni a még bizonytalan 'robot testbe' az agyunkat mondjuk. A szocializálódásunk során olyan félelmek lettek belénk kódolva, amelyeket levetkőzni időbe kerülne, nem mondom, hogy nem tudnánk elérni, de ez évekbe kerülne.
Ahhoz pedig, hogy a társadalom fel tudjon készülni ezekre, azokhoz generációknak kell még váltaniuk egymást, akik más technológiai közegben szocializálódnak, ahol egyre közelebb kerülnek a 'kütyükhöz', de nem olyan módon, ahogy az jelenleg zajlik, hogy ostoba Appokon keresztül kerülnek a virtuális valóságba.
Az identitás megmaradása, a jövő emberében (ami már nem csak biológiai) jelenleg még nem elfogadott. De a mi életünk alatt, amennyiben megvalósul a részleges összeolvadás (mondjuk már megvalósult, agyi implantátumok léteznek már, ami mondjuk epilepsziás rohamot jelzi előre, de nem ilyenre gondolok, hanem amit már írtam, a 'bővített agyra') akkor sem biztos, hogy a társadalom fejlődni fog annyit, hogy ezt képes legyen elfogadni és ezzel lemaradást generál.
ha megnézed pont az ellenkezője a cél, nemhogy "továbbfejlesztik" az embereket hanem inkább lebutítják őket mert a buta embert könnyebb irányítani
előbb-utóbb biztos lesznek ilyenek mint amiket a filmekben látunk de ezek max azt a kis réteget fogják csak pozitívan érinteni akik most is irányítják a világot (akiknek sok pénzük van)
a másik meg hogy kinek lenne jó ha nem lennének betegségek és mondjuk 200 vagy 300 évig élnénk? így is túlnépesedés van és gecisok embernek nincs mit enni; ez is max azoknak lesz elérhető akiknek van rá pénzük mert az nem cél hogy mindenkinek jó legyen
szerintem ahogy fejlődik az emberiség kétféle kimenetele lehet a dolgoknak, az egyik hogy lesz valami nukleáris háború és kiirtjuk saját magunkat, a másik meg hogy a technológiai szint annyira felfejlődik hogy megintcsak saját magunkkal fogunk végezni
de igazából egyik irányban sem jósolnék 500-1000 évnél sokkal hosszabb jövőt
a jó megoldás az lenne ha mondjuk rájönnének hogy lehet a Holdat mezőgazdaságilag felhasználni, ez jó időre megoldaná a problémákat, lenne idő más bolygók felé nézelődni;
ezzel szemben a NASA évről-évre egyre kevesebb pénzt kap, 60 vagy hány éve nem járt senki a Holdon mert túl drága, inkább fegyverekre költik a pénzeket
igaz most Kína elég keményen tolja, nemrég küldtek fel embert az űrbe, remélem lesz belőle valami
én így látom