d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Hóhelyzet Másképpen
Prev1345679Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Mar 17 2013 11:09am
Quote (-joey- @ Mar 17 2013 05:53pm)
Erről van szó, hogy a magyar ember mindenhez ért, legyen az politika vagy foci, vagy bármi más, amit éppen lehet fikázni. Nem tisztem eldönteni hogy a rengeteg interneten köpködő mennyivel jobban tudja, hogy kell lezavarni egy ilyen országos helyzetet, amikor egyszerre több ezer helyről érkeznek riasztások. Nyilván jobban el tudná osztani az erőforrásokat, megrendelni a gépet, embert, ki hova, mit csináljon, mi a fontosabb stb. És a szegény autósnak még a lába sem kezd el fázni, már mosolygós egyenruhások kopogtatnak az ablakán meleg itallal a kezükben a hó pedig csak úgy elillant az utakról. :D

Igen, sajnos szar ügy, és sajnálom azokat akik kint rekedtek a hidegben, de az internet is csak arra jó, hogy felnagyítsuk a bajt, és egymás szájába adjuk az uszító szöveget.

Amúgy meg mondjon le a Jóisten, ha már ilyen idők küldött ránk. Liberalizmus van, a magyarnak pedig joga van nem elhavazódni. :D

Az időjárás nyilván olyan amilyen. Ahol lehetett volna tenni, ott viszont a hatóságok nem álltak a helyzet magaslatán.
Nem az egyszerű rendőrt hibáztatom aki 22 órán keresztül dolgozott, hanem a vezetést akiket teljesen felkészületlenül ért az egész.
Meg lehet nézni beszámolókat, mindenhol elmondják, hogy a szervezettség hiánya volt a legnagyobb probléma.
Nem értem miért tűnik túlzásnak ha azt mondom Pintérnek le kellene mondania.

This post was edited by A122 on Mar 17 2013 11:09am
Member
Gold: 124.45
Mar 17 2013 11:11am
Quote (A122 @ 17 Mar 2013 17:37)
Miért nevetséges? Kialakult egy katasztrófahelyzet(?), amit a hatóságok képtelenek voltak kezelni.
Ilyen helyzetben ki az első számú felelős?
A belügyminiszter, nem?

Csúnya idő! Monnyon le! Csúnya idő! Monnyon le!
Igazad van, majd a következő belügyminiszter jó időt rendelne márciusra is, nem sumákolná el!
Member
Gold: 206.00
Mar 17 2013 11:13am
Quote (Baleee @ Mar 17 2013 04:47pm)
Aki hülye, haljon meg, nekem ez a véleményem. Leírtam, hogy azokat sajnálom, akiknek 'muszáj' volt menni, de aki síelni ment és hasonlók, azokért ha megdöglik se kár, ha ennyi agya van, hogy ilyenkor elindul. Nem tudom én néztem körbe mi várható, fóliánkat lekötöttem, ne tépje szét a szél, méheinknél is a takarást megcsináltuk apummal, hogy ne rángassa fel a szél. Néztem, hogy vihar volt nyugaton, néztem radarképet (bár igaz, nem szokott mindenki, ezt elismerem, de ha szélsőséges időjárást jósolnak, akkor utána szoktam nézni, hogy mekkora valóban az esélye).

ES IGEN, KIJELENTEM, hogy az o hibaja, hogy elindult a nyomorek, balfasz sielni es IGEN MEGDOGOLHET TOLEM NYUGODTAN, az ilyen, mert ezzel azokkal baszik ki, akiknek ki kell menni menteniuk, ok vallaltak, megcsinaljak, de ez most olyan, hogy azt mondom, ha valaki beleesik az ideiglenes 10 meter mely kutamba, akkor ott leszek mellette es kiszedem (hulye hasonlota, miert esne bele), de nyilvan akik oszantukbol ugranak bele, azok tolem bele is fulladhatnak.

5 eve vezetek, kapott mar el onos eso, amire nem szamitottam, mert nem volt elore lathato, hogy a hoeses arra fog valtani, sot a ho se volt varhato, de nekem masnap haza kellett mennem es akkor indultam el amikor legkevesbe esett es igen ult mar fel az elso kerek mogott 30 centivel az auto alja a 1,5 meter mely arok szelen, mert onos esotol siktukor volt az ut, se hoborda, se mas, amin valamennyire fogott volna a kerek, de volt annyi eszem, hogy nem padlogaz, hogy megjobban kaparjon, meg rangatom jobbra balra a kormanyt, mert akkor az arokba elore teljes orral belefordulok ugy, hogy lehetett volna kalapalni az autot, igy meg semmit nem kellett vele csinalni, csak miutan kicsit helyreallt az ido, alasoztunk, meg visszatettuk utra.

hidd el, az emberek többsége nem szeret csak úgy utazgatni, komoly oka van rá, ha kocsiba, vonatra ül

még a síszezonra igyekvő emberekkel kapcsolatban igazat is tudok adni neked, hiszen ha már síelni indulok, akkor körültekintően intézem az indulást. viszont a rengeteg kamionost, egyetemről hazafelé igyekvőeket ne próbáld már elküldeni a kurva anyjába, mert neki ez a heti rendszere és nem tud rajta változtatni, vagy mert ez a munkája.

az időről : én nem gondolom, hogy annyira hirdetve lett volna ez, elmondták, hogy havazás, hóvihar várható, de ezt így hetente kétszer hallhattuk egész télen.

azt meg máris gondoltam, hogy egy Vettel vagy az utakon és sose szorultál segítségre

simán egyet tudok érteni Ptdk megnyilvánulásaival a topicban, ha csendben maradtál volna, bölcsebb maradtál volna
Member
Gold: 6,645.00
Mar 17 2013 11:15am
subi sibi dapa dibi
Member
Gold: Locked
Mar 17 2013 11:15am
Quote (Oberon_os @ Mar 17 2013 06:11pm)
Csúnya idő! Monnyon le! Csúnya idő! Monnyon le!
Igazad van, majd a következő belügyminiszter jó időt rendelne márciusra is, nem sumákolná el!

igen, ezt írtam-.-
Member
Gold: 5,302.77
Mar 17 2013 11:19am
Quote (A122 @ Mar 17 2013 06:09pm)
Az időjárás nyilván olyan amilyen. Ahol lehetett volna tenni, ott viszont a hatóságok nem álltak a helyzet magaslatán.
Nem az egyszerű rendőrt hibáztatom aki 22 órán keresztül dolgozott, hanem a vezetést akiket teljesen felkészületlenül ért az egész.
Meg lehet nézni beszámolókat, mindenhol elmondják, hogy a szervezettség hiánya volt a legnagyobb probléma.
Nem értem miért tűnik túlzásnak ha azt mondom Pintérnek le kellene mondania.

Leginkább ott van a probléma (vasúti tapasztalatból kiindulva), hogy nincs központosított irányítás ilyen helyzetekre. Vitázni kell X céggel meg Y vállalkozóval, hogy ki hova menjen, mennyi gépet embert stb. vigyen, az ő hatásköre-e egyáltalán. Aztán amikor végre elindulna, jön az, hogy az x ideje nem használt gépek nem működnek, mert miért működnének... Nem olyan egyszerűek ezek a dolgok, hogy na most a csúnya rossz miniszter tehet róla, miért nem csinálta jobban.

This post was edited by -joey- on Mar 17 2013 11:20am
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Mar 17 2013 11:25am
Quote (Baleee @ 17 Mar 2013 16:45)
Amugy kurvakonnyu a kormanyt okolni a tajekoztatas miatt, de nagynenem most mondta, hogy elotte napok ota minden radio adobol azt hanytak, barhova csavart, hogy hovihar lesz.

/thread

érdekes barátnőm és anyám is 24/7 időjárást néz és ha kicsit is fúj a szél kétirányból üvöltik le a fejemet hogy öltözzek fel

pénteken annyi infó kaptam hogy vegyek fel egy sapkát mert eshet a hó, és ne a vászoncipőt vegyem fel
...nem pedig nano suitot, mert bekövetkezik a Holnapután

tényleg lehetett rá számítani, dögöljenek meg (mármint mindenki aki mégse látta előre)

anyósjelölt testvéréék is elindultak gyerekkel 3-an halálfaszára mert ki volt fizetve, és vissza kellett fordulniuk mert 500 métert haladtak 5 óra alatt -- pénzt bukták ofc
más biztos otthon maradt volna

This post was edited by Anarkin on Mar 17 2013 11:27am
Member
Gold: 124.45
Mar 17 2013 11:29am
Quote (A122 @ 17 Mar 2013 18:15)
igen, ezt írtam-.-

Nézd, mindenki követ el hibákat. Azok is, akik elindulnak pedig mindenhol vörös riasztásról lehet hallani, az is aki nem teljesen volt felkészülve minderre, de szerintem az is, aki egy természeti "katasztrófa" okozta helyzet miatt embereket lát felelősnek, és az öklét rázza.
Member
Gold: 22,413.07
Mar 17 2013 11:32am
Quote (-joey- @ Mar 17 2013 06:19pm)
Leginkább ott van a probléma (vasúti tapasztalatból kiindulva), hogy nincs központosított irányítás ilyen helyzetekre. Vitázni kell X céggel meg Y vállalkozóval, hogy ki hova menjen, mennyi gépet embert stb. vigyen, az ő hatásköre-e egyáltalán. Aztán amikor végre elindulna, jön az, hogy az x ideje nem használt gépek nem működnek, mert miért működnének... Nem olyan egyszerűek ezek a dolgok, hogy na most a csúnya rossz miniszter tehet róla, miért nem csinálta jobban.

ilyen helyzetekre akkor is lennie kell egy előre megírt forgatókönyvnek hogy ki mivel foglalkozzon (ehhez hasonló szinte minden évben előfordul amikor leesik az első komolyabb hó, ennyi idő után már igazán lehetne egy terv). az x ideje nem használt gépeket karban kéne tartani és nem a tulaj csókosának aki tízszer annyiért dolgozik, úgy persze hogy nincs rá pénz. legutoljára én még mindig az embereket hibáztatnám akik elindultak, szar volt a szervezettség, sok volt a köcsög. ezen nincs mit szépíteni. nem mondom hogy meg lehetett volna előzni de azért az hogy 1.5 napig hokizzon valaki egy autóban csak azért mert még mindig nem értek oda hogy segítsenek neki azt elég gáznak érzem 2013ban. ismét bebizonyosodott hogy kurvára nincs helyünk közép európában.
Member
Gold: 5,302.77
Mar 17 2013 11:32am
Quote (Anarkin @ Mar 17 2013 06:25pm)
érdekes barátnőm és anyám is 24/7 időjárást néz és ha kicsit is fúj a szél kétirányból üvöltik le a fejemet hogy öltözzek fel

pénteken annyi infó kaptam hogy vegyek fel egy sapkát mert eshet a hó, és ne a vászoncipőt vegyem fel
...nem pedig nano suitot, mert bekövetkezik a Holnapután

tényleg lehetett rá számítani, dögöljenek meg (mármint mindenki aki mégse látta előre)

anyósjelölt testvéréék is elindultak gyerekkel 3-an halálfaszára mert ki volt fizetve, és vissza kellett fordulniuk mert 500 métert haladtak 5 óra alatt -- pénzt bukták ofc
más biztos otthon maradt volna

Amikor hétfőn megkérdeztem a volt kollégámat, mit csinálnak 15-én, azt mondta, hogy lemondták a programot, mert "kurva szar időt mondanak hétvégére". Most akkor lehet vitatkozni, hogy volt-e előrejelzés vagy nem.

Quote (lacketto @ Mar 17 2013 06:32pm)
ilyen helyzetekre akkor is lennie kell egy előre megírt forgatókönyvnek hogy ki mivel foglalkozzon (ehhez hasonló szinte minden évben előfordul amikor leesik az első komolyabb hó, ennyi idő után már igazán lehetne egy terv). az x ideje nem használt gépeket karban kéne tartani és nem a tulaj csókosának aki tízszer annyiért dolgozik, úgy persze hogy nincs rá pénz. legutoljára én még mindig az embereket hibáztatnám akik elindultak, szar volt a szervezettség, sok volt a köcsög. ezen nincs mit szépíteni. nem mondom hogy meg lehetett volna előzni de azért az hogy 1.5 napig hokizzon valaki egy autóban csak azért mert még mindig nem értek oda hogy segítsenek neki azt elég gáznak érzem 2013ban. ismét bebizonyosodott hogy kurvára nincs helyünk közép európában.

Forgatókönyv nem elég egy éles helyzetre. Arról meg, hogy hol van a helyünk, csak annyit mondanék, hogy Németországban is láttunk már ilyen káoszt, csak ott nem fröcsögtek ennyit róla. Amikor meg első alkalommal jártam Angliában, a leesett 2 cm hó miatt egész éjszakára töröltek minden vasúti járatot Londonból. Kiderült, hogy ott is ugyanúgy szakad a vezeték, mint nálunk, csak nem olyan rugalmasak, hogy menjen ami tud, akárhogy késik, hanem megáll minden, ez van emberek.

This post was edited by -joey- on Mar 17 2013 11:36am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1345679Next
Add Reply New Topic New Poll