d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Szilveszter Poll/smart/3d Tv Kérdés > 2in1
Prev1345
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 0.00
Jan 3 2013 02:04pm
Quote (Eoghan @ Jan 3 2013 09:00pm)
szerintem vigyétek vissza a 3D tévét :D
farki nem beszél hülyeséget. június körül voltunk hárman moziban megnézni valami filmet 3D-ben. kettőnek a háromból fájt a szeme meg a feje a 3D-től és inkább szemüveg nélkül nézték azt a fos minőségű képet, amit a polarizált lencsével kéne. nekem nem volt fejfájás tőle vagy ilyesmi, de éreztem, hogy kényelmetlen és zavart, hogy nem fedi le a szemüveg a teljes látóteremet(polarizált lencsés kontaktlencse lehet jobb lett volna) és zavart utána, hogy többletet fizettem a szarért. soha többet nem akarok 3D-ben nézni semmit. 2+ óra alatt sem bírtam hozzászokni.

ilyen ezeréves képcsöves tévénk volt, kb. "járt" az új tévé előfizetéshez ez a tv

Quote (HunIndex @ Jan 3 2013 09:01pm)
yep valami ilyesmire gondoltam én is.

mióta kikapcsoltam az MP-t azóta jónak tűnik
Member
Gold: 6,645.00
Jan 3 2013 02:18pm
sok a sírás
ps3on elég faja belső nézetből vezetni 3D tvn
Member
Warn: 10%
Jan 3 2013 02:22pm
Quote (daneeka10 @ Jan 3 2013 09:04pm)
ilyen ezeréves képcsöves tévénk volt, kb. "járt" az új tévé előfizetéshez ez a tv

mióta kikapcsoltam az MP-t azóta jónak tűnik

100 körül simán kapsz egy nagy 42"-os tévét. veszel mellé egy DMR-t(15-30K) és boldog leszel és megkockáztatom, hogy a két tévé különbözetéből kijön két heti söradag is otthonra(Guinness)
Member
Gold: 3.03
Jan 3 2013 02:43pm
Quote (farki @ 3 Jan 2013 20:33)
ezt így nem vágom, de tanultuk a térérzékelés komponenseit, kurva sok infoból rakja össze az agy, hogy mi hol lehet
pl. megvilágítás, légköri torzítások, lineáris perspektíva, adott tárgy elvárt mérete (egy elefántot kicsinek látsz akkor valszeg messze van)

ugye 2 szeme van az embernek jobb esetben, ezekkel 2 külön képet lát, ezt illeszti össze
a távolságtól függően a bezárt szög nő vagy csökken, illetve van a parallaxis jelenség is
ebből ki tudja számítani az agy a sztereo távolságot

ezen kívül tud a szem fókuszálni, s a vizsgált tárgyra fókuszálsz akkor a közelebbi és a távolabbi tárgyak életlenek lesznek, ebből az abszolút és relatív távolság érzete is származtatható (az agy azt is figyeli, hogy a szemizmok épp mennyire feszülnek meg)

na most a valóságban a fókusz mélysége megegyezik a sztereo távolsággal
a 3d-s cuccoknál a sztereo látást használják ki (a szemeidbe 2 különböző képet "vetítenek"), ebből meglesz a sztereo távolság, AZONBAN a fókuszod a képernyőre áll rá (a képernyő pedig mindig ugyanott van), ez pedig ellentmondáshoz vezet
ez az ellentmondás pedig megzavarja az agyat (minden embernél!)
(egyértelműen a 2d képeknél megegyezik a sztereo távolság a fókusz távolsággal, ezért annál nincs probléma)

nekünk azt mondták, hogy egy 3d-s mozitól nem lesz agysérülésed, de ha huzamosabban tolja valaki akkor simán elképzelhető hogy vmi para lesz emiatt
mesélt sztorikat, hogy ilyen "virtuális valóság" szemüvegeket teszteltek valahol, és jó pár tesztelő panaszkodott nagyon durva fejfájásra, mert ott egy szemedtől 1 centire lévő képen a fáról próbálják elhitetni, hogy az igazából 100 méterrel hátrébb van

meg még azt érdemes kipróbálni, hogy szemüvegben elfordítod a fejed 90 fokkal (a válladra teszed a füled), akkor full elbaszódik a kép, bár ez a polarizált fény miatt van

ez jó és hasznos volt,
ty.
Member
Gold: 5,390.00
Jan 3 2013 04:08pm
be voltam loggolva de nem voltam a gép előtt

mindig be vagyok loggolva kb 0-24, főleg ha megy a torrent, akkor még csak el sem alszik a laptop

egyébként: a tv tud magának csinálni ál3d-t, de kábé lófaszra sem jó, lehet letölteni 3d-s filmeket, meg venni is etc...
nekünk is furcsa volt hogy ilyen borzasztóan éles a kép, eza felbontás és a mgas frekvencia miatt van
hdmivel kösd össze, különben semmi értelme az ilyen tvnek
Member
Gold: 0.92
Jan 3 2013 04:52pm
enyém fullhd led 3d tv, 3d akkor élvezetes ha olyan minőségü filmet is szedsz le de akkor nagyon amugy meg mindent simában nézek >
Member
Jan 4 2013 01:02am
Hol osztogatjak ingyen ezeket a 3dtveket? Amugy engem olni lehetne vele, egyszer beultem az avatart megnezni 3dben es fel ora utan inkabb szemuveg nelkul neztem annyira baszta a szemem
Member
Gold: 1.69
Jan 4 2013 01:46am
[x] nem tudom, részeg voltam
Go Back To Magyar Topic List
Prev1345
Add Reply New Topic New Poll