Quote (Saenchai @ Oct 12 2012 04:34pm)
én azért sem mondanék ítéletet az öngyilkos emberek fölött, mert túl kényelmes életem van ahhoz, hogy belelássak a helyzetükbe, és merem állítani, hogy neked is
pl. te pokolra küldenél egy olyan férfit öngyilkosságért, akinek autóbalesetben meghaltak a felesége és a gyerekei?
szerinted egy ilyen ember mi örömöt találhat még az életben?
Minden mélységből ki lehet jönni, ha akar az ember, és nem veszítette el az élni akarást. Rengeteg példa van rá, hogy azok, akiket hatalmas tragédia ért, egy családtag, szerelme elvesztése, végül újra megtalálták a boldogságot. Hozzáállás kérdése, hogy mennyire akarsz még élni.
Természetesen nem látok bele a helyzetükbe, és nem is kívánok ilyen dolgokat megélni senkinek sem, de attól még nekem ez az elvem. Én biztosan nem adnám fel.
Amúgy, ha pszichológiai stb. szemmel nézzük a dolgot, hihetetlen nagy akarat kell ahhoz, hogy egy ember önkezével vessen véget az életének, mivel a testünk alapvetően nem engedi, hogy kárt tegyünk magunkban. Tehát egy ilyen szintű elhatározásra én nem tudom azt mondani, hogy hibázott/nem gondolta át.