Quote (Baleee @ Sep 7 2012 05:24pm)
Hat en hagynam helyedben a bkf-et is.
Amugy en meg nem neztem utana, de most nem is vagyok tisztaba vele, majd megnezem. Ha nincs meg meg a diplomam, akkor felvehetnek ugy masik kepzesre, hogy allamin legyek? Marmint most meg lenne 1 (vagy is 2) felevem diplomabol. De akarok menni BME-VBK:vegyeszre vagy ELTE-TTK:kemiara, ugy, hogy kemiabol meg matekbol tolok emelt erettsegit, hogy biztosabb legyen a bejutas, inkabb a BME lenne az igazi. Valami olyan remlik amugy utoljara, hogy parhuzamos kepzesnel mind a ket hely 1-1 felevet levonna az allamibol, ezek mondjuk nem zavarnanak engem, az mar inkabb, hogy ha nem tudnek allamira menni, akkor sem, ha meg nincs meg a mostani diplomam.
Összesen 12 félévet finanszíroz neked az állam, párhuzamosan meg csak akkor pörög duplán, ha nem egy év után vetted fel azt a képzést (tehát a te esetedben duplán pörögne a párhuzamos képzés). Tehát el tudnál tölteni 12-amennyit eddig jártál-amennyit még el tervezel itt tölteni félévet egy másik szakon.
Quote (Baleee @ Sep 7 2012 05:34pm)
Nem 10 állami van, azzal nem lehet befejezni egy bsc+msc szakot sem. 12 van, de nem ez a kérdés, hanem, hogy ha nincs még meg a 1st diplomám, addig felvehetnek e 2nd-re államira, ha van még állami félévem, másrészt, ha meglesz 1st helyen diplomám, de a 2nd helyen in progress van, akkor 2nd helyen átrakhatnak-e költségesre 'út közben', ameddig még van államim.
Ha elfogynak a féléveid, leszólnak a központból, és simán átraknak.
This post was edited by jarabekg on Sep 7 2012 10:36am