Quote (pohuan5 @ 15 Dec 2010 18:59)
szóval még életemben nem verekedtem komolyabban de jövőtől szeretnék elkezdeni járni ilyenre, viszont nemtudom, hogy mire kéne mert ugye ebből is van 60 különböző és tanácstalan vagyok
ami idáig tetszett nagyon az az aikido de ismerősöm azt mondta, hogy csak több év gyakorlás után fogok eljutni egy olyan szintre amin már képes leszek megvédeni magam
nekem olyan kéne amivel pár hónap-fél év múlva már azért meg tudnám védeni magam ill. másokat
tehát ötleteket kérek, hogy milyen küzdősportot/harcművészetet érdemes elkezdeni és, hogy miért pont azt?
másik pedig hogy pénz szűkében vagyok tehát havi max 4-5ezret tudnék kiadni (remélem ennyiből kijön heti 2 edzés) rá de minél kevesebb annál jobb és felszerelést sincs kedvem venni több 10ezerért
(pl boxnál kesztyű, etc)
továbbá jelenleg kemény 65 kg vagyok 178 cm-el, az ilyen edzésektől fog a testem fejlődni? kb 70-75 kg-ra szeretnék felmenni
Nem, nem fogsz hízni tőle, izmosabb leszel, kevesebb lesz rajtad a zsír, de ha súlyt szeretnél magadra pakolni akkor helyes táplálkozás mindennek az alapja.
Sok protein, kevés zsír, picivel több szénhidrát, ami nem azt jelenti hogy nyomod a milkacsokit hármasával. Hanem napi 4, de inkább ötszöri étkezést jelent, kötetlen időben, nem falafel adagokban.
Hogy mit válassz... havi 4-5 pénzért nem igen találsz semmit + szinte mindenhez kell felszerelés.