Quote (jarabekg @ Dec 12 2013 03:03pm)
Ennek amit írtál csak annak van hírértéke, ha te ezt szeretnéd látni, olvasni valahol. Az sem érdekel semmit, hogy Kovács C. Pistika 9 éves, tegnap ellopott egy kindertojást a boltból. Semmilyen hírértéke nincs. Nem azt mondom hogy a többi média jobban csinálna akármit is, de azzal amivel érvelsz annak semmi alapja nincs. Arról nem is beszélve, hogy válogatottan csak olyan """"hírek"""" kerülnek ki, amik kapcsolatba hozhatóak valamilyen uszítással. Ha minden pitiáner bűntettről írnának, akkor bizony minden 5. szereplője fehér ember lenne, ha az erőszakos bűncselekményekről, akkor annak minden második. Ha gyilkosságról lenne szó pedig csak minden 3. vagy 4. lenne roma ha még jól emlékszem a statisztikára. Mégsem látunk ilyen híreket. Tehát csak és kizárólag a gyűlölködni vágyók igényeit elégíti ki a portál, ami pedig uszítás, nem tényfeltárás. A fehérgalléros bűnözésről akkor még nem is beszéltem.
primitív szélsőjobb mindig is volt, és mindig is lesz
válságos időkben általános társadalmi tendencia a szélsőségesedés, és ezt támogatni súlyos társadalom ellen elkövetett bűntény a szememben
Persze a romabűnözés kérdése adott, és tény, hogy senki nem mer hozzányúlni. De óckodjunk attól, hogy azt mondjuk a kurucinfo tenne akármit is. Pont úgy nem tesz semmit. Csak az uszítást hírértékkel próbálják igazolni, de ez még mindig csak olaj a tűzre, és semmilyen jellegű megoldást nem kínál, az oda járó emberek pedig nem megoldásért mennek oda, hanem azért, mert az oldal keretet biztosít a közös napi 10 perc gyűlöletre.
Valamilyen szinten igazat adok. De szerintem, ha nem lennének ilyen oldalak, akkor még ennyire sem foglalkoznának ezekkel a problémákkal. Jól írtad, hogy ők nem tesznek semmit. De nem is nekik kell, se neked sem nekem, hanem azoknak, akik hatalmon vannak. De ha egy kicsit más oldalról nézed a dolgokat, azért ez egy érdekes hozzáállás a politika részéről, hogy ahelyett, hogy ezekkel a problémákkal foglalkozna, inkább a bezárását szorgalmazza azoknak a portáloknak, akik a leghangosabban beszélnek ezekről a problémákról. Én úgy látom, hogy nem is fognak tenni semmit, mert már túlnőtt rajtuk az a dolog. Nem mernek ezzel foglalkozni, mert annyian van a "kissebbség", hogy túl sok szavazót veszítenének a megszigorításokkal.