d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev13893903913923931468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Dec 12 2013 02:56am
az a tipusu politikai tenyfeltaro ujsagiras ami viszonylag jol mukodik mostanaban (trafikmutyi feltarasa, nav temak, korrupcio figyelo blogok stb.) jo par evvel ezelott kb. csak a kuruc.info-n letezett, (meg mondjuk ket keso esti tv musorban valami futottak meg csatornan) nem veletlen, hogy mszp, fidesz, szdsz, utod torpepartjaik stb. nagykoalicioban akarjak bezaratni az oldalt, amig pedig ilyen kurvara elbaszott kormanyaink es politikusaink vannak nem fogjak otthagyni az emberek hanem inkabb noni fog ra az igeny
Member
Gold: 0.00
Dec 12 2013 03:02am
Quote (Rawen @ Dec 12 2013 09:23am)
undorító szemét hely de nem bezáratni kellene mert sajtószabadság etc, meg amúgy is lesz valami helyette, hanem azzal foglalkozni, hogy az emberek maguktól otthagyják és a társadalom legnagyobb része kiszorítsa ezeket a nézeteket(mint ahogy az usaban ez nagyjából működik is), ami ugye jóval nehezebb és tovább tart

amugy most nem tudom, hol van (par eve mar nem nezem) de kb. 5 evig amerikai szerveren volt, egy idoben miutan mar nagyon szurta az mszp szemet, hogy milyen ugyeikrol mertek irni mozgositottak is az amcsi nagykovetunket, persze el lett kuldve a faszba a szolasszabadsagra hivatkozva
mar csak azert se zaratnam be mert ha tenyleg nem lenne mar demokracia meg diktatura lenne stb, akkor mar csak ott olvashatnank ilyen trafik meg ezer milliardos autopalya szakasz sztorikrol

This post was edited by daneeka10 on Dec 12 2013 03:03am
Member
Gold: 5,302.77
Dec 12 2013 03:22am
Vannak egy páran, akik nem hajlandók elfogadni a szomorú tényeket, és inkább bezáratnak egy "fasiszta" hírportált, mert amiről nem értesülünk, az meg sem történt. Ocsmány hangnemben ír az oldal, az tény, de a szart felesleges tejszínhabbal felszolgálni szerintem, mert az szar.
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Dec 12 2013 04:22am
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Dec 12 2013 07:22am
Quote (-joey- @ 12 Dec 2013 11:22)
Vannak egy páran, akik nem hajlandók elfogadni a szomorú tényeket, és inkább bezáratnak egy fasiszta hírportált, mert amiről nem értesülünk, az meg sem történt. Ocsmány hangnemben ír az oldal, az tény, de a szart felesleges tejszínhabbal felszolgálni szerintem, mert az szar.

fixed for you
fél tucat cikket olvashattam onnan talán (azokat is jellemzően itt linkelte valaki) és információtartalma az egyenesen nulla mindegyiknek, de legalább visszavezetve mindent a származásra
ilyen tipikus átlag alatti buta ember tákolmánya minden cikk és ahogy postolják, jön hozzá 300 másik helyeslő/zsidózó/cigányozó hozzászólás
remek! engem konkrétan nem zavar hogy ott az oldal mert miért zavarna, csak kb nézek mint borjú az új kapura hogy ilyenek léteznek
+ amit holló postolt
Member
Dec 12 2013 07:38am
Quote (Anarkin @ Dec 12 2013 02:22pm)
fixed for you
fél tucat cikket olvashattam onnan talán (azokat is jellemzően itt linkelte valaki) és információtartalma az egyenesen nulla mindegyiknek, de legalább visszavezetve mindent a származásra
ilyen tipikus átlag alatti buta ember tákolmánya minden cikk és ahogy postolják, jön hozzá 300 másik helyeslő/zsidózó/cigányozó hozzászólás
remek! engem konkrétan nem zavar hogy ott az oldal mert miért zavarna, csak kb nézek mint borjú az új kapura hogy ilyenek léteznek
+ amit holló postolt

Jó, nyilán a te ingerköszöbödet nem éri el az, hogy napi szinten töménytelen lopás, rablás erőszakos bűncselekmény etc. történik az országban, amit jellemzően romák követnek el. Valószínű, hogy nem lenne ez a sok hozzászólás meg aktivitás, ha ez a probléma nem lenne valós, és megfelelően kezelné az éppen hatalmon lévő kormány. De mint mondtam, vannak olyan emberek, akik ezzel nem akarnak foglalkozni, sőt tudni sem akarnak róla, ezért nekik jobb lenne, ha nem is léteznének ilyen portálok.

This post was edited by -joey- on Dec 12 2013 07:39am
Member
Gold: 5,390.00
Dec 12 2013 07:41am
Quote (-joey- @ Dec 12 2013 10:22am)
Vannak egy páran, akik nem hajlandók elfogadni a szomorú tényeket, és inkább bezáratnak egy "fasiszta" hírportált, mert amiről nem értesülünk, az meg sem történt. Ocsmány hangnemben ír az oldal, az tény, de a szart felesleges tejszínhabbal felszolgálni szerintem, mert az szar.

borzasztó nagy különbség van a rasszista uszítás, és a tényfeltáró (szar szarként való tálalása) újságírás között

nulla hírértékű elfogult feszültséget generáló szélsőséges (...), önmagát hírportálnak csúfoló oldalnak szerintem semmi keresnivalója nincs egy olyan országban, ahol a társadalmi feszültség a szélsőséges gazdasági helyzet miatt amúgy is kiélezett
Quote (-joey- @ Dec 12 2013 02:38pm)
Jó, nyilán a te ingerköszöbödet nem éri el az, hogy napi szinten töménytelen lopás, rablás erőszakos bűncselekmény etc. történik az országban, amit jellemzően romák követnek el. Valószínű, hogy nem lenne ez a sok hozzászólás meg aktivitás, ha ez a probléma nem lenne valós, és megfelelően kezelné az éppen hatalmon lévő kormány. De mint mondtam, vannak olyan emberek, akik ezzel nem akarnak foglalkozni, sőt tudni sem akarnak róla, ezért nekik jobb lenne, ha nem is léteznének ilyen portálok.

a probléma adott, és a normális emberek nem "nem akarnak tudni róla", vagy "inkább nem is akarnak hallani róla", hanem megoldást várnak

az ha tovább generálod a feszültséget szvsz csak olaj a tűzre, és teljesen felesleges a kuruc pedig semmi mást nem csinál, csak tovább mérgesíti az amúgy is borzasztó primitív szélsőjobbosokat

This post was edited by jarabekg on Dec 12 2013 07:44am
Member
Dec 12 2013 07:45am
Quote (jarabekg @ Dec 12 2013 02:41pm)
borzasztó nagy különbség van a rasszista uszítás, és a tényfeltáró (szar szarként való tálalása) újságírás között

nulla hírértékű elfogult feszültséget generáló szélsőséges (...), önmagát hírportálnak csúfoló oldalnak szerintem semmi keresnivalója nincs egy olyan országban, ahol a társadalmi feszültség a szélsőséges gazdasági helyzet miatt amúgy is kiélezett

És te mi alapján döntöd el, hogy minek van nulla hírértéke, vagy mondjuk mi számít valósnak és mi uszítás? Az alapján, hogy hol jelenik meg? Példának okáért, ha egy legutolsó 100 lakosú faluben egy nyugdíjast halára vernek és kirabolnak a romák, az nem kerül be az esti hírekbe meg az indexbe két celeb cikk közé, de a kurucz.infoba igen. Ezek szerint ez már csak uszítás, provokáció?

Quote (jarabekg @ Dec 12 2013 02:41pm)
a probléma adott, és a normális emberek nem "nem akarnak tudni róla", vagy "inkább nem is akarnak hallani róla", hanem megoldást várnak

az ha tovább generálod a feszültséget szvsz csak olaj a tűzre, és teljesen felesleges a kuruc pedig semmi mást nem csinál, csak tovább mérgesíti az amúgy is borzasztó primitív szélsőjobbosokat

Az a baj, hogy kettőn áll a vásár. Ha kezelnék ezt a problémát, nem alakulna ki ez a primitív szélsőjobb sem.

This post was edited by -joey- on Dec 12 2013 07:47am
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Dec 12 2013 07:48am
Quote (-joey- @ 12 Dec 2013 15:38)
Jó, nyilán a te ingerköszöbödet nem éri el az, hogy napi szinten töménytelen lopás, rablás erőszakos bűncselekmény etc. történik az országban, amit jellemzően romák követnek el. Valószínű, hogy nem lenne ez a sok hozzászólás meg aktivitás, ha ez a probléma nem lenne valós, és megfelelően kezelné az éppen hatalmon lévő kormány. De mint mondtam, vannak olyan emberek, akik ezzel nem akarnak foglalkozni, sőt tudni sem akarnak róla, ezért jobb lenne, ha nem is léteznének ilyen portálok.

én akarok vele foglalkozni ha épp unatkozom vagy a helyzet úgy kívánja

pont aktuális mese:
tegnap előtt 9 környékén mikor jöttem haza, bementem a buszmegállónál egy közértbe (ami egyben egy piac széle is, ott meg mindig mókolnak amikről beszélünk)
bemegyek, körbenézek és megkérdezem: "édesség van?" -- előveszi egy dobozban a tábla csokikat a vitrin mögül, választok kettőt, fizetek és közben mondja
"vigyázni kell mert sok a ** [használt valami kifejezést amit nem ismertem]" -- "a mi?" -- "sok a cigány.. mikor ott voltak hasonlók kitéve, sokszor mire odanéztem már fél fejjel benne volt a gyerek, és mikor szólok a szülőknek kb nekem jönnek; szóval át kell gondolni mit merek csinálni a boltomban"
van ilyen, senki se vitatja

de az a site teljesen mást csinál
pusztán kinyilvánítják rasszista nézeteiket, csalódosságaikat, 5 perc hírnév, fogalmam sincs mit, anélkül hogy bármit is tennének / bármiről is írnának érdemben

Quote (-joey- @ 12 Dec 2013 15:45)
És te mi alapján döntöd el, hogy minek van nulla hírértéke, vagy mondjuk mi számít valósnak és mi uszítás? Az alapján, hogy hol jelenik meg? Példának okáért, ha egy legutolsó 100 lakosú faluben egy nyugdíjast halára vernek és kirabolnak a romák, az nem kerül be az esti hírekbe meg az indexbe két celeb cikk közé, de a kurucz.infoba igen. Ezek szerint ez már csak uszítás, provokáció?

az hogy a "fehér ember" 20x annyit gyilkol az nem számít, mert az sima hírekbe kerül be
Member
Gold: 5,390.00
Dec 12 2013 08:03am
Quote (-joey- @ Dec 12 2013 02:45pm)

Az a baj, hogy kettőn áll a vásár. Ha kezelnék ezt a problémát, nem alakulna ki ez a primitív szélsőjobb sem.

Ennek amit írtál csak annak van hírértéke, ha te ezt szeretnéd látni, olvasni valahol. Az sem érdekel semmit, hogy Kovács C. Pistika 9 éves, tegnap ellopott egy kindertojást a boltból. Semmilyen hírértéke nincs. Nem azt mondom hogy a többi média jobban csinálna akármit is, de azzal amivel érvelsz annak semmi alapja nincs. Arról nem is beszélve, hogy válogatottan csak olyan """"hírek"""" kerülnek ki, amik kapcsolatba hozhatóak valamilyen uszítással. Ha minden pitiáner bűntettről írnának, akkor bizony minden 5. szereplője fehér ember lenne, ha az erőszakos bűncselekményekről, akkor annak minden második. Ha gyilkosságról lenne szó pedig csak minden 3. vagy 4. lenne roma ha még jól emlékszem a statisztikára. Mégsem látunk ilyen híreket. Tehát csak és kizárólag a gyűlölködni vágyók igényeit elégíti ki a portál, ami pedig uszítás, nem tényfeltárás. A fehérgalléros bűnözésről akkor még nem is beszéltem.

primitív szélsőjobb mindig is volt, és mindig is lesz

válságos időkben általános társadalmi tendencia a szélsőségesedés, és ezt támogatni súlyos társadalom ellen elkövetett bűntény a szememben

Persze a romabűnözés kérdése adott, és tény, hogy senki nem mer hozzányúlni. De óckodjunk attól, hogy azt mondjuk a kurucinfo tenne akármit is. Pont úgy nem tesz semmit. Csak az uszítást hírértékkel próbálják igazolni, de ez még mindig csak olaj a tűzre, és semmilyen jellegű megoldást nem kínál, az oda járó emberek pedig nem megoldásért mennek oda, hanem azért, mert az oldal keretet biztosít a közös napi 10 perc gyűlöletre.
Go Back To Magyar Topic List
Prev13893903913923931468Next
Add Reply New Topic New Poll