Quote (-joey- @ 12 Dec 2013 15:38)
Jó, nyilán a te ingerköszöbödet nem éri el az, hogy napi szinten töménytelen lopás, rablás erőszakos bűncselekmény etc. történik az országban, amit jellemzően romák követnek el. Valószínű, hogy nem lenne ez a sok hozzászólás meg aktivitás, ha ez a probléma nem lenne valós, és megfelelően kezelné az éppen hatalmon lévő kormány. De mint mondtam, vannak olyan emberek, akik ezzel nem akarnak foglalkozni, sőt tudni sem akarnak róla, ezért jobb lenne, ha nem is léteznének ilyen portálok.
én akarok vele foglalkozni ha épp unatkozom vagy a helyzet úgy kívánja
pont aktuális mese:
tegnap előtt 9 környékén mikor jöttem haza, bementem a buszmegállónál egy közértbe (ami egyben egy piac széle is, ott meg mindig mókolnak amikről beszélünk)
bemegyek, körbenézek és megkérdezem: "édesség van?" -- előveszi egy dobozban a tábla csokikat a vitrin mögül, választok kettőt, fizetek és közben mondja
"vigyázni kell mert sok a ** [használt valami kifejezést amit nem ismertem]" -- "a mi?" -- "sok a cigány.. mikor ott voltak hasonlók kitéve, sokszor mire odanéztem már fél fejjel benne volt a gyerek, és mikor szólok a szülőknek kb nekem jönnek; szóval át kell gondolni mit merek csinálni a boltomban"
van ilyen, senki se vitatja
de az a site teljesen mást csinál
pusztán kinyilvánítják rasszista nézeteiket, csalódosságaikat, 5 perc hírnév, fogalmam sincs mit, anélkül hogy bármit is tennének / bármiről is írnának érdemben
Quote (-joey- @ 12 Dec 2013 15:45)
És te mi alapján döntöd el, hogy minek van nulla hírértéke, vagy mondjuk mi számít valósnak és mi uszítás? Az alapján, hogy hol jelenik meg? Példának okáért, ha egy legutolsó 100 lakosú faluben egy nyugdíjast halára vernek és kirabolnak a romák, az nem kerül be az esti hírekbe meg az indexbe két celeb cikk közé, de a kurucz.infoba igen. Ezek szerint ez már csak uszítás, provokáció?
az hogy a "fehér ember" 20x annyit gyilkol az nem számít, mert az sima hírekbe kerül be