d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Kikre Fogsz Szavazni 2014 Aprilisaban? > Szavazz Vagy Meghalsz
Prev13839404142237Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 0.00
Jan 20 2014 06:03am
Quote (Anarkin @ 20 Jan 2014 12:42)
oktatással mi a baj?

ugye tudod hogy nagyon sok esetben mindenre gecisokat fizet az állam és nincs is értelme? én csak azt látom, hogy ezeket realizálják nagyon sok esetben

konkrét cég feladataiból tök sokat leírtak 2014-re, és ennek ellenére megkapja a tavalyi támogatást mert kapott egy kisebb feladatot
de megmondták hogy le kéne építeni "egyet-kettőt" (mert tavaly se volt tökéletes a történet), és az emberi oldala miatt mégse történik meg a dolog
és ennek ellenére menni fog a történet

iskolákkal ugyan ez, kerek perec megmondták hogy mindenki szüntesse meg a felesleges szarjait, ez is történik
ugyanúgy menni fog az oktatás, a tanárok ugyanúgy undorítóan keveset fognak kapni mint 600 millióval ezelőtt, és az egyetem ugyanúgy nem fog bezárni

szerintem ennél jobb dolgok nem is történhetnének mint megvonni a pénzt mindenhonnan
minden ami ilyen körökben mozog, bőven túl van fizetve.

az eszközöket meg eddig se az állam fizette, nem viccből van Microsoft labor, Apple labor, Telenor által örökbefogadott labor (wtf), az összes ilyen kb

érdekes, középiskoláknak kötelező felvenniuk hittan/erkölcstantanárt, meg heti 5 tesiórát biztosítani nemtommelyik évfolyamoknak (honnan van erre kapacitás kérdezem én. jól alszik, viktor?)
de iskolarendőrökre van pénz.

ja, meg tanköynvmutyi
hoffmann: "a kisebb kínálat kisebb árakat eredményez"
do you even közgazdaságtan
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jan 20 2014 06:07am
Quote (tevetava @ 20 Jan 2014 12:56)
azert remélem vágod, hogy a corvinuson meg az eltén is oktatókat küldtek el, kéthetes szünet van vizsgaidőszak közepén, hogy ne kelljen fűteni, és kibaszott sötét van a folyosókon, mert nem kapcsolják fel a villanyt spórolás miatt

először is amit rici mondd: mi konkrétan semmit se érzünk ebből az egyetemen, pedig jó nagy pénzt elvittek
tanárok ugyanúgy megkapják a fizetést, a wc-k ugyanúgy felvannak töltve szappannal meg papírral, és ugyanúgy 25 takarító mászkál mint egy 4 csillagos hotelben, mi más kell?
egyik tanárunk elhúzott mert nem kapta meg a pályázatokkal elnyert millióit, de ennek semmi köze az erőforrás megvonásokhoz
tavaly valóban volt szén-szünet, idén már úgy tűnik normalizálódott a helyzet, mert az se volt
bgf-ről is elküldtek egy rakat tanárt, és felvették helyette szerződéssel egy részüket.. az a koruknak tudható be viszont, nemde? (amit persze szintén egy új törvény indukált, erről nem tudok sokat)

Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 20 Jan 2014 12:59)
igen, valóban attól fog javulni az oktatás, ha pénzt vonunk ki belőle, mikor ráadásul bizonyítottan visszatermeli a befektetett pénzt az országnak. és légyszi hagyjuk azt a faszságot, hogy ez a forrásmegvonás csak a "haszontalan" bölcsészszakokon történik, mert ez nettó hülyeség. és akkor most a hoffmann által vezetett közoktatásról ne is beszéljünk

nem látom hogy én most miért kapnék szarabb oktatást, mint 600 millióval ezelőtt (meg előtte még elvettek 2 évvel 3x ennyit)
igazából ilyenkor csak az derül ki hogy ugyanúgy működik a történet, de most már 360° helyett csak 180°-ba tudják szórni a pénzt

This post was edited by Anarkin on Jan 20 2014 06:08am
Member
Gold: 0.00
Jan 20 2014 06:09am
Quote (Anarkin @ 20 Jan 2014 13:07)
először is amit rici mondd: mi konkrétan semmit se érzünk ebből az egyetemen, pedig jó nagy pénzt elvittek
tanárok ugyanúgy megkapják a fizetést, a wc-k ugyanúgy felvannak töltve szappannal meg papírral, és ugyanúgy 25 takarító mászkál mint egy 4 csillagos hotelben, mi más kell?
egyik tanárunk elhúzott mert nem kapta meg a pályázatokkal elnyert millióit, de ennek semmi köze az erőforrás megvonásokhoz
tavaly valóban volt szén-szünet, idén már úgy tűnik normalizálódott a helyzet, mert az se volt
bgf-ről is elküldtek egy rakat tanárt, és felvették helyette szerződéssel egy részüket.. az a koruknak tudható be viszont, nemde? (amit persze szintén egy új törvény indukált, erről nem tudok sokat)

nem látom hogy én most miért kapnék szarabb oktatást, mint 600 millióval ezelőtt (meg előtte még elvettek 2 évvel 3x ennyit)
igazából ilyenkor csak az derül ki hogy ugyanúgy működik a történet, de most már 360° helyett csak 180°-ba tudják szórni a pénzt

az, hogy te nem érzed, nem azt jelenti, hogy máshol nincs probléma -.-

hogy jössz te ahhoz

This post was edited by tevetava on Jan 20 2014 06:09am
Member
Gold: 95.00
Jan 20 2014 06:15am
Quote (Anarkin @ Jan 20 2014 02:07pm)

Amugy en nem tudnam le ennyivel a dolgot. Meg nem tudom meddig tarthato az adott helyzet. Mert kozepsuliban meg oke, de egyetemeken gyakorlatilag ingyen dolgoznak/tanitanak nagy tudasu emberek. Gepelemek gyakvezerem mindig buszken meseli a most meg uj csoportjanak, hogy hanyszor annyit keres az iden vegzett diakja, mint o maga. Ki az a hulye igy aki egyetemrol tanarnak megy, a helyett, hogy iparban dolgozna
Member
Jan 20 2014 06:19am
Quote (tevetava @ 20 Jan 2014 13:09)
az, hogy te nem érzed, nem azt jelenti, hogy máshol nincs probléma -.-

szóval azt mondod hogy eddig minden intézménybe pontosan annyi pénz ment, amennyi kell és véletlenül se sokkal több?
elég belegondolni: ahol nincs sírás, fixen állítom hogy annyit kapnak amennyiből túl kényelmesen is ki lehet jönni
és ezt át is látom, ha nem is a felsőoktatásban akkor a mindennapjaimban, mivel fővárosi berkekben mozgolódok 6 éve

mert magyarország éppen megteheti hogy túlfizesse minden egyes állami és fővárosi cégét, nem?
végülis még nem 50%-os az áfa, úgyhogy megteheti

// tetszik a 2. sor amit beediteltél! :D

Quote (putincykavodka @ 20 Jan 2014 13:15)
Amugy en nem tudnam le ennyivel a dolgot. Meg nem tudom meddig tarthato az adott helyzet. Mert kozepsuliban meg oke, de egyetemeken gyakorlatilag ingyen dolgoznak/tanitanak nagy tudasu emberek. Gepelemek gyakvezerem mindig buszken meseli a most meg uj csoportjanak, hogy hanyszor annyit keres az iden vegzett diakja, mint o maga. Ki az a hulye igy aki egyetemrol tanarnak megy, a helyett, hogy iparban dolgozna

a fizetések nyílván valóan nem helyénvalók
mi is ugyanezt a beszélgetést lezavartuk már kb 5 tanárral, és lényegében minden hallgató többet keres mint ők, diploma nélkül

én is tök szivesen elmennék tanárnak (mellette persze szerződéses mekprogramozás melókkal), de ennyi pénzért a hülye se csinálja ezt

azaz de, mert az elte tele van kurva okos fiatalokkal akik a gyakorlatokat tartják nekünk olyan színvonalon mint a 60 évesek, szóval valahonnan mégis összeszedik az utánpótlást
Member
Gold: 3,000.69
Jan 20 2014 06:20am
Quote (Anarkin @ 20 Jan 2014 13:07)

innentől nincs nagyon értelme beszélni kb., nem értem hogy lehet egy informatikában ennyire okos ember ennyire szűklátókörű, no offense

nem azért jó az oktatás, mert tiszta az egyetem, és van fűtés (amúgy nekünk idén is volt szénszünet jfyi)
Member
Jan 20 2014 06:23am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 20 Jan 2014 13:20)
innentől nincs nagyon értelme beszélni kb., nem értem hogy lehet egy informatikában ennyire okos ember ennyire szűklátókörű, no offense

nem azért jó az oktatás, mert tiszta az egyetem, és van fűtés (amúgy nekünk idén is volt szénszünet jfyi)

nyílvánvalóan szarkasztikus elemeket próbáltam beszúrni itt ott a tldrjeimbe ^^
Member
Gold: 710.00
Jan 20 2014 06:25am
Quote (Anarkin @ 20 Jan 2014 14:23)
nyílvánvalóan szarkasztikus elemeket próbáltam beszúrni itt ott a tldrjeimbe ^^

nyilvánvaloan kevés sikerrel
Member
Jan 20 2014 06:27am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 20 Jan 2014 13:20)

a második sorodra viszont: tényleg nem, hanem az oktatók kiválósága miatt

azzal én se értek egyet hogy elküldik X év felett az oktatókat, én ott tartanám őket amíg tudnak járni (nálunk is van szuperidős, szupercuki logika néni, aki néha a lézeres mutatóba beszél, és a microfonnal mutogat mert már nem túl fiatal -- de kivétel nélkül tök jó órákat tartanak)

viszont ők akkor se kaptak volna több fizetést, ha +10 mrd-ot kapnak, nem pedig -1-et!
szóval.. hmm?

/ a +1-et editeltem +10-re

This post was edited by Anarkin on Jan 20 2014 06:30am
Member
Gold: 26,360.31
Jan 20 2014 06:30am
Quote (Anarkin @ 20 Jan 2014 14:19)
szóval azt mondod hogy eddig minden intézménybe pontosan annyi pénz ment, amennyi kell és véletlenül se sokkal több?
elég belegondolni: ahol nincs sírás, fixen állítom hogy annyit kapnak amennyiből túl kényelmesen is ki lehet jönni
és ezt át is látom, ha nem is a felsőoktatásban akkor a mindennapjaimban, mivel fővárosi berkekben mozgolódok 6 éve

mert magyarország éppen megteheti hogy túlfizesse minden egyes állami és fővárosi cégét, nem?
végülis még nem 50%-os az áfa, úgyhogy megteheti

// tetszik a 2. sor amit beediteltél! :D

nem tudom milyen berkekben mozogsz, de most pont ez tortenik, ez is atcsoportositas volt tulajdonkeppen. a kerdes inkabb az, hogy jo helyre ment e
Go Back To Magyar Topic List
Prev13839404142237Next
Add Reply New Topic New Poll