Quote (beni @ Mar 5 2013 04:53pm)
Az a baj, hogy nem értek hozzá.
Az USA NATO tag, de nem tudom ki rendelkezik még expediciós hadsereggel, amely képes lenne olyan messze egységeket ledobni. Angliának pl. nagyon meg kellett ráznia magát (ha jól tudom), hogy a falklandi háborút el tudja indítani (vagy inkább folytatni). Persze ott kevés idő volt a rákészülésre, de most nézem wikipedián, hogy mindössze 30 ezres argentin haderőt kellett legyűrni. Ami ugye észak korea esetében nagyságrendekkel nagyobb. Gazdasági embargóval aligha tudják sújtani az országot és a kapitulálás is sokkal később lenne várható. Szóval lehet, hogy beszállna németország, anglia, franciaország, stb de akkor sem tudom, hogy mekkora kooperáció lenne szükséges a csapat és felszerelés szállításban.
Mondjuk az, hogy ott van rögtön dél-korea meg japánban is állomásozik amerika az óriási segítség...
De igazából nem tudok mit mondani, mert ott volt vietnám meg afganisztán (amibe az oroszok bicskája is beletört) szóval nem olyan egyszerű kérdés ez. Mondjuk az is kérdés, hogy észak koreaban az emberek hogy viszonyulnának egy amcsi támadásra.
A legtobb orszag valoszinuleg azert szallna ringbe, hogy a haborut elkeruljek - ez attol fugg leginkabb, koreanak vannak-e tomegpusztito eszkozei.
Ha amerika megszallassal fenyegetne eszak koreat, az Kinanak egeszen biztosan nem tetszene, es ha katonailag nem is, de politikai teren valoszinuleg landzsat tornenek mellettuk.
Quote (kusziyoker @ Mar 5 2013 04:40pm)
az amerikaiaknak csak nagy az arcuk haboruk teren , kulon kontinensen elnek,korbezarva ket oceannal. Soha se kellett ugy harcolniuk hogy a hazajukat vedjek, mindig mashova mentek kotnyeleskedni mint vh, vietnam , kozelkelet. pont ezert ha haboru lenne amcsi vs korea akkor az amerikaiak mennenek, ami meg oke is lenne reszukrol, viszont ha amerika koreaba hepciaskodna akkor a szomcsed orszag (kina) lehet hogy nem orulne neki, es ha kina megindulna akkor az osszes amerikaira jutna 100kinai katona akkor mar baszhatjak.
mert mint tudjuk a haboru egy mennyisegi kerdes
Kina az egyik legveszelyesebb ellenfel, de nem azert mert sok a katonaja. A kinai hadsereg legalabb 90%-a nagyon kicsi tenyezo lenne egy amerika elleni haboruban/ha koreaba kene menniuk. Kina megtamadasa eseten mas a helyzet, de Kina nem rendelkezik olyan hatterrel mint amerika. Nincsenek bazisai szerte a vilagon, orjaratozo anyahajoi minden oceanon, bombazoi amik ketszer repulik korbe a foldet leszallas nelkul etc. De amije van is, az esetek tobbsegeben rosszabb mint ami amerikanak van.
Quote (beni @ Mar 5 2013 04:30pm)
én csak azt mondom, hogy nem egy magyar haderő szint, amit mondjuk röhögve elsöpörne az usa
Japán esetében nem tudom, hogy milyen haderővel rendelkezik. Ugye a II. vh óta csak honvédelemmel foglalkozhatnak, ezért elvileg semmi olyan cuccuk nincs, ami komoly csapásmérő lehetne.
Nem a Japan erok a lenyegesek, hanem azok az erok, amiket amerika naluk allamasoztat.