d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Filmajánló > Avagy Milyen Jó Filmet Láttál Mostanában
Prev138394041421650Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 279.00
Feb 27 2009 05:23am
Quote (beni @ Fri, 27 Feb 2009, 13:22)
Engem most nagyon megfogtak a képei és a trailer is. A kommentek is bíztatóak, ma meg is nézem szerintem.

Én is csak jót olvastam róla. ^^
Member
Gold: 31,943.00
Feb 27 2009 05:24am
Quote (Inakwo @ Fri, 27 Feb 2009, 11:22)
KURVAJOVAGYLEHETEKABARÁTOD?

Colin? rolleyes.gif

Quote (ecneB @ Fri, 27 Feb 2009, 11:23)
Eredeti szinkronnal még jobban lehet élvezni! ^^

tudom, imádom az ír meg a brit akcentusokat...
azért írtam, hogy most lopom angolul.
(bár szerintem ennek a magyar szinkronja is meglepően élvezhetőre sikerült)
Member
Gold: 6,440.13
Feb 27 2009 05:26am
Quote (bajcli @ Fri, Feb 27 2009, 12:24pm)
Colin? rolleyes.gif

tudom, imádom az ír meg a brit akcentusokat...
azért írtam, hogy most lopom angolul.
(bár szerintem ennek a magyar szinkronja is meglepően élvezhetőre sikerült)

This is England című filmet láttad?

http://www.youtube.com/watch?v=H0jkv2bRFgQ

Szerintem kurva nagy smile.gif
Member
Gold: 0.00
Feb 27 2009 05:47am
Quote (bajcli @ Thu, Feb 26 2009, 10:33pm)
AZ IN BRUGES BAZDMEG ANNYIRA TETSZETT, HOGY MAJDNEM ÖSSZESZARTAM MAGAM RAJTA.

haza megyek ezt fogom letölteni megvenni, már több ismerőstől is hallotam hogy kurva jó de azért remélem hogy nem csokizom összemagam filmnézés közben biggrin.gif
Member
Gold: 31,943.00
Feb 27 2009 09:18am
Quote (beni @ Fri, 27 Feb 2009, 12:26)

nem, de most belőttem a torrentet.
meg a Let the right one in-t, a Wrestlert, a Happy-Go-Luckyt, a Six Shootert (erre vagyok leginkább kíváncsi, ez az In Bruges rendezőjének egyetlen másik filmje, egy Oscar-díjas rövidfilm), és a Hudsucker Proxyt.
majd tudósítok.
(remélem, hétvégén lejön az összes... unsure.gif )
Member
Gold: 3,700.00
Feb 27 2009 09:19am
Quote (Vharimatras @ Thu, 26 Feb 2009, 23:36)
ennek a zseniális magyar címe az erőszakik?

Igen!
Cím: In Bruges
Másnéven: Escondidos en BrujasArgentina (Spain), Apostoli stin BrugesGreece (), Bons baisers de BrugesFrance (), Brügge sehen... und sterben?Germany (), Em BrugesPortugal (literal title), En BrujasMexico (), In Bruges - La coscienza dell'assassinoItaly (), Kriminalci na godisnjemCroatia (), KukkoilijatFinland (), Na Mira do ChefeBrazil (), Najpierw strzelaj, potem zwiedzajPoland (), Palgamõrvarid BrüggesEstonia (), V BrugáchSlovakia (), V BruggáchCzech Republic (),
Év: 2008
Játékidő: 107 perc
imdb pont: 8.1
Szavazók száma: 57,280
Ország: USA
Műfaj: Comedy
Rendező(k): Martin McDonagh
Író(k): Martin McDonagh
Producer(ek): Jeff Abberley - Julia Blackman - Graham Broadbent - Peter Czernin - Sarah Harvey - Tessa Ross - Ronaldo Vasconcellos

-----------------------------------------------------------------------
Szereplők
-----------------------------------------------------------------------
Colin Farrell (Ray)
Brendan Gleeson (Ken)
Ralph Fiennes (Harry Waters)
Clémence Poésy (Chloë)
Jérémie Renier (Eirik)
Thekla Reuten (Marie)
Jordan Prentice (Jimmy)
Zeljko Ivanek (Canadian Guy)
Elizabeth Berrington (Natalie)
Rudy Blomme (Ticket Seller)

http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=93875

http://imdb.com/title/tt0780536/

Rendben, tisztázzuk: bár a film trailere valami hülyülős akcióvígjátékot sugallt, azt rögtön el kell felejtenetek. Ha ilyen címkéket akarnék rá ragasztani, akkor a depresszív dark-comedy illene, egy kis realista erőszakkal fűszerezve. Mindezt ugye a sajátos helyszínen, Bruges-ban, ahol minden nagyvárosi kölyök kiloccsantaná az agyát egy hét után, erre fogadni is lehet.A történetről annyit, hogy egy elszúrt gyilkosság után két bérgyilkosnak azt mondja a főnöke, hogy most akkor húzzák meg magukat, amíg el nem ül a botrány. Le is foglal nekik egy kétágyas szobát a karácsony alkalmából tömött Bruges-ban. A tömött alatt azt kell érteni, hogy tizedannyi turista van, mint Szentendrén akármikor. Az egyik szereplő meg is fogalmazza, hogy mázli, amiért Belgiumban van ez a város, legalább kevés a turista. Értsük ezt olyan georasszista viccnek, amilyennek akarjuk. Az előbb említett hozzávalóval nem spórolnak amúgy, mármint a rasszizmussal. Van egy amerikai szereplő, az bemutatkozásához mindig hozzáteszi, hogy amerikai, ne utálják ezért. A történet sötét oldalát direkt nem említettem.

Essünk túl a negatívumon, nem? A zene. Általában odavagyok a zongorás cuccokért, de szerintem itt egy kicsit altató volt. Nem érdekel, hogy valami klasszikus vagy akármi, szerintem nem illett oda. Amúgy sem pörgős a film, ami nem baj, csak ez a zene közben betompít. És akkor ennyi, túl is estünk a "sok" negatívumon, ezen kívül a film egyszerűen remek.
There's two things Belguim is famous for; chocolate and child abuse, and we all know that they invented chocolate to get to the kids.
Nem is tudom elképzelni, hogy ilyen, a középkort jól tükröző unalmas helyen lehetne-e másmilyen poénokat sütögetni, mint amit ebben a filmben tesznek. Merthogy humor azért akad, amellett, hogy depresszív a cucc. Azt kell mondanom, hogy Colin Farrell megint hatalmasat alakít. A legtöbb vicces helyzet hozzá kapcsolódik persze, de azért a többiek is jók, és Ralph Fiennes-re alig lehet ráismerni, külön jópont neki.

Fentebb már megpendítettem a realizmus szerűséget. Egyrészt ugye a nyelvezet tartozik ide, hiszen a főszereplő egyedül annyit káromkodik, amennyit egy valami lepusztult környékről feljebb törő ír káromkodna tényleg. Másrészt meg az a kevés pisztolypárbaj ami akad, azok sem kifogyhatatlan tárakkal meg golyótalálat utáni vállrándítással történnek. Ezt a kidolgozás margójára.
In Bruges értékelés
Ez nekem 8/10 lett. Baromi hangulatos darab, már ha nem valami rossz prekoncepcióval ülsz le elé. A film úgy tűnik nem muzsikál túl jól itthon. Talán nem az Erőszakik cím kellett volna? Áh, nem okolhatjuk mindenért azt, de az tény, hogy nem játssza minden mozi, mégis csak 4-en voltunk az agyonhűtött teremben

This post was edited by Deddi on Feb 27 2009 09:23am
Member
Gold: 133.70
Warn: 100%
Feb 27 2009 09:22am
Quote (Fej @ Wed, Feb 25 2009, 12:51pm)
Megnéztem a hannibal legujabb részét, "hannibal ébredése"

nekem kurvára bejött, akinek tesztetek az előző részek azoknak mindenképpen ajánlom

tegnap neztem meg, nekem az elozoek jobban tetszettek, kicsit maskepp kepzeltem el ^^ de egyszer megeri latni ezt is

Quote (beni @ Fri, Feb 27 2009, 12:26pm)

en megneztem miutan ajanlottad, de annyira nemtetszett :/
Member
Gold: 6,440.13
Feb 27 2009 09:25am
Quote (ButUCItsNotMeItsNotMyFamilyInUrH @ Fri, Feb 27 2009, 04:22pm)
tegnap neztem meg, nekem az elozoek jobban tetszettek, kicsit maskepp kepzeltem el ^^ de egyszer megeri latni ezt is

en megneztem miutan ajanlottad, de annyira nemtetszett :/

Kicsit idióta volt a gyerek, meg egy csomó szituáció el volt nagyolva, de azért nem volt rossz szerintem. Ötletnek legalábbis mindenképpen frankó.
Member
Gold: 0.00
Feb 27 2009 09:36am
Quote (ButUCItsNotMeItsNotMyFamilyInUrH @ Fri, Feb 27 2009, 03:22pm)

nem csodálom ha másképp képzelted el, tök más stilusú mint az eddigiek, de nekem tetszett ahogy visszavezették hogy miért lett egy ilyen szörnyeteg belőle
(bár az ázsiai nagynéni helyett lehet hogy választhattak volna egy másik karaktert, akkor teljesen jó lett volna)
Member
Gold: 7,149.00
Feb 28 2009 06:06am
Kutfejek - jó kis film biggrin.gif
Go Back To Magyar Topic List
Prev138394041421650Next
Add Reply New Topic New Poll