Quote (tevetava @ 28 Sep 2012 16:16)
ha egyet mindenképp meg kellene mentened, kit mentenél meg, smatot, vagy jarabeket?
A kutyát.
....
Régen tacskóm volt (inb4 kidobtam mert megtalálta a fiókom), kis talajkutya, jó arc, de gyerek voltam, amikor kaptam, nem lett betanítva.
Most van egy macskám, nagy arc, néha rám hozza a szívbajt, ha lemegyek a konyhába fáradtan reggelizni otthon és ő meg kint felugrik az ablakba. De amúgy teljesen ki van képezve kb. Szőlő tövét elkezdte kaparni - picsán rúgtam - azóta nem csinálja; elkezdte baszogatni a palántákat - magas nyomásúval ~1,5-2m-ről megküldtem, utána nem csinálta többet; nem kapott 2 napig kaját, mert csak döglött a teraszon egész nap, meg sem akart mozdulni, 3. nap hozta a lábtörlőre a lótetűt, meg az egeret - kapott tejet + vmi pro Whiskas macskaeledelt. Nincs elkényeztetve, rendet tart a ház körül, egér nincs, vakondokat is kiirtotta a kertből, lótetveket is, néha kicsit pofátlan geci, akkor bele kell rúgni, utána abba hagyja, ha meg jót tesz, akkor kb 20-30 percen át vakarászom a hátát, nyakát, tudja hol a helye.
Nagy macska fanatikus haverom mondta, hogy a macska csak erőszakkal tanítható. Igaza volt.