hú ezek a postok
szerintem egész blizzard azon nyugszik hogy elősegítik a boltokat d2-be és azok finanszírozzák őket
vagy csak szimplán kibaszták x ezer éve a fejlesztőcsapatot mikor lezárult a fejlesztés és egy másik évek múlva belepiszkált felületesen 2 patch erejéig -- mindegy, elég összeesküvés szaga van az utóbbinak
Quote (Vismajor @ 7 Jan 2013 13:42)
Ha nem tudott hogy jött ide, olvasd el még1x lyl.
Arra próbáltam utalni, hogy az Atinak sem az az alaparca, hogy két ugyanolyan kártyát eladnak különböző áron. Mert az bevett szokás, hogy ugyanolyat adnak el, csak általába a felpiszkálás elvan lehetetlenítve.
Vagyis, a blizzard is ugyanennyi erővel mutathatja, hogy elitéli a botosokat, és ahogy tudja bannolja őket, aztán meg kitudja, lehet hogy csak egy bizonyos %ot bannolnak ki, igy a userek si elégedettek, mert azt hiszik krva nagy banwave(és akik megúszták azok csak szerencsések!) és a blizzard is, mert marad a plusz jövedelem
ezt a plusz jövedelmes részt fejtsd már ki
Quote (Vismajor @ 7 Jan 2013 13:28)
Nem, nyíltan nem. De szerintem simán elképzelhető, hogy ha akarnák, eltudnák lehetetleníteni a botozást mint állat. Nem vagyok programozó, lehetséges, hogy nem, nem foglalkozom a gondolattal annyira komolyan.
De nézd az ATI-t. Az se kis cég nem? Anno kiadták csúcskártyáknak a 6950et és a 6970et. A 6970nek jobb volt 1-2 dologban a teljesitménye(most fölösleges belemenni) ezért az vagy 15kilóval többe került mint a 6950 újonnan, vagy többel.
A "gond" csak az, hogy a 6950 és a 6970 szerkezetében és hardveresen egy és ugyanaz a kártya. Az atisok fogták a 6970et és lebutitották kicsit, hogy legyen "versenytársa" a karinak, legyen egy olcsóbb változat. Újat gyártani ugye nem éri meg.
Ezt az AMD is rengetegszer meglépte, hogy 4 magos procikból tiltott le magokat, hogy 2 magosként eltudja adni, etc.
Ebben alapjában véve nincs semmi különös. Ám az Ati nem a szokásos lézeres technológiával butitotta le a 6970et(ahol lézerrel vágják át a kártya szegmensének egy részét, és annak örökre béke) hanem csak simán sozftveresen, a kártya BIOSában. Tehát fogsz egy leírást(phról akárhonnan) és közepes hozzáértéssel némi állitgatással simán csináltál 6970et a 6950edből. Ha még nem lenne egyértelmű a szándékosság az Ati részéről(mármint a fejleszthetőség) akkor nézzük meg, hogy hány vidókari kapott 2 BIOSt(egy alapértelmezettet és egy tartalékot) az elmúlt években... Ugyanis a 6950 dupla biossal jött ki, mintegy egyértelműsítve: Ha turkálsz a biosban h 6970et csinálj és tönkrebaszol vmit, np, átkapcsolod a kártyán a bios kapcoslót és mintha mi sem történt volna.
Több oka is lehet annak, hogy Az Atinak ez miért éri meg. Kicsit más a dolog gyökere mint a blizzardnal, hisz inkább marketing értéke van, de arra próbáltam utalni, hogy egy cég is csinálhat olyan dolgokat, amiket nem jelent be, nem hiresztel, mindezt a profitmaximalizálás tekintetében.
frissíteni kicsit logikusabb lépés mint belepiszkálni, 10-ből 9 fogorvos ezt ajánlja
ha meg piszkálod bukod a garit gondolom, csak hogy le legyen tudva a legal következménye is