d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > League Of Legends
Prev1385738583859386038614303Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,390.00
Mar 4 2015 06:41am
Quote (anyd @ Mar 4 2015 01:26pm)
van akinek csak az számít hogy op legyn valami

erről az op nem op, mi a meta, hogy is működnek a dolgok, ki mit pickel dologról majd egyszer írok egy tl;dr-t
tudom, hogy úgy is csak jara/10 responseokat fogok kapni, ezért nem vettem eddig a fáradtságot, de egyszer lesz hozzá elég lelkierőm
Member
Gold: 33,265.80
Mar 4 2015 06:50am
Quote (jarabekg @ 4 Mar 2015 13:41)
erről az op nem op, mi a meta, hogy is működnek a dolgok, ki mit pickel dologról majd egyszer írok egy tl;dr-t
tudom, hogy úgy is csak jara/10 responseokat fogok kapni, ezért nem vettem eddig a fáradtságot, de egyszer lesz hozzá elég lelkierőm

jara/10

irjad fgt ne legyel hangember :D
Member
Gold: 280.00
Mar 4 2015 06:58am
Quote (jarabekg @ Mar 4 2015 01:41pm)

én csak direkt hergellek :D
Member
Gold: 77.00
Mar 4 2015 07:54am
Quote (jarabekg @ 4 Mar 2015 11:54)
meg earlyben
meg midgameben
meg az unconditional stun
meg a majdnem global ulti

fixálásra szorul, ebben biztos vagyok : D

szerintem earlyben nagyon gyenge. meg totál teamfüggő a karakter
Member
Gold: 0.00
Mar 4 2015 08:55am
Quote (Anamy @ 4 Mar 2015 15:54)
szerintem earlyben nagyon gyenge. meg totál teamfüggő a karakter

nem gyenge, engem a mobilitása zavar, ha nem pozicionálok úgy mint egy isten kikapunk
+ha őt hozom ilyen lb/zed/vi-ket instabannolom

Quote (jarabekg @ 4 Mar 2015 11:54)
meg earlyben
meg midgameben
meg az unconditional stun
meg a majdnem global ulti

fixálásra szorul, ebben biztos vagyok : D

a dmg teljesen normális. azért tűnik soknak mert legtöbben nem hoznak neki semmilyen defenzív rúnát csak apt, vagy azért mert szimplán fed.
ofc 1-2 karinál nagyobb a base dmg-e mivel csak skillshotjai vannak
Member
Mar 4 2015 10:35am
Quote (josheide @ Mar 4 2015 01:50pm)
jara/10

irjad fgt ne legyel hangember :D

Quote (anyd @ Mar 4 2015 01:58pm)
én csak direkt hergellek :D

elkezdtem írni, soon done, elmegyek budira aztán begépelem, órán csak papír volt nálam
Member
Mar 4 2015 11:58am
1

Először is azt kell megérteni, hogy hogyan működik a meta. Miután a játék eléggé frekventáltan változik a játék, esély sincs arra, hogy minden ugyan olyan erős legyen az adott időpillanatban. Nem is hinném, hogy törekednek erre a ritónál feltétlen. Az, hogy mi a meta, nagyjából attól függ, hogy a profik/streamerek mit játszanak. Ami egyébként egyáltalán nem rossz, hiszen lényegében ők a legsikeresebbek ebben a játékban, ők a legjobbak benne. Amikor ők champet választanak, azt azért teszik, mert nyerni szeretnének vele (mivel nyilván úgy lehet ebben a játékban az ember sikeres, ha sokkal többet nyer, mint veszít), és ezért geci sokat gondolkodnak azon, hogy az adott feltételek mellett, hogyan tudnának előnyre szert tenni a többi játékossal szemben. Nyilván úgy, hogy ha az éppen erős rúnákat és masteryket, az éppen erős itemeket, és az ezekkel szinergizáló a játék jelenlegi formájába beleillő kittel rendelkező champeket játszanak. (Erre kiváló példa az, amikor season 2 worlds-ön mindenki kiasbzottul meg volt rökönyödve azon, hogy hirtelen mindenki ezrealt meg corkit pickel /esetleg véletlen gravest/, mert akkoriban gecikönnyű volt junglézni, krvasokat gankeltek, ezért elképzelhetetlen volt escape nélküli adct használni, de erre csak gecinagy research után jöttek rá, mert egészen addig ezt a kettőt tartották a két leggyengébb adcnek kb.). Sőt, ha valaki rájön, hogy mi az erős, akkor arra kell rájönni, hogy az ellen amit ő használ mi az erős, ami tovább formálja a metát egyértelműen (lsd: tank->antitank mage->assasin->tank top örök körforgás). Szóval önmagában erős champet pickelni is már skill, abban az esetben, ha pontosan megérted, hogy mitől jobb ez a többinél (tehát ne arra gondolok, hogy látta hogy bigfatpl jungle fizzt játszik, akkor én is azt fogok, de ha megérted, hogy mivel ezeket a champeket nerfelték, ezt a jungle itemet ami jó fizznek meg bffolták, és ezért pickeled, attól még hogy ne te találtad ki, nem vagy hátrébb). Kevesebb befektetett energiával nagyobb sikerrátát elérni pedig az életben is dicsőség, akárki akármit mond, ez alapvető közgazdaságtani dolog.

Szóval tl;dr: a meta úgy működik, hogy a legjobb játékosok kitalálják, hogy mi működik, ez elterjed a communityben, miután a community 80%-a nagyjából teljesen életképtelen, és egyáltalán nem érti a játékot, ez jól is van így.

2

A meta pedig nem teljesen, de jól közelíthetően 2 részre felosztja a champeket, jóra és rosszra. Mivel egy champ kitje mechanikusan effektíva sokat sosem változik, ezért a champeket is oszthatjuk könnyűre és nehézre. Ezekből a következő négy csoport jön létre, erős-high skillcap (pl: jungle nidalee: a játék legnehezebb skillshotján múlik a gank /2. leglasabb missile speed, corki q-a mostanra lassabb lett, illetve 2. legvékonyabb projectile width, ezreal 2 seces szupergyors q-ja vékonyabb/ cougar formban mehcanikusan is nehéz, a w-jét maga kikis, az egész kitalálója is baszta ár el LCS meccsen, super squishy etc), erős-low skillcap (pl.: Darius amikor kijött insta pickbann volt, lanen mindent bedarált, kibaszott erős maradt az egész gameben és EGY KIBASZOTT NOSKILL KÉTBITES OLCSÓJÁTÉK HÜLYEGYEREKEKNEK karakter, jött is a magas sikerráta kb minden elon, jött is a panaszkodás, jött is a nerfhammer), gyenge-high skillcap (pl.: vayne: egyik legmagasabb mechanicsot igénylő karakter /talán csak kalista durvább ilyen téren/, de a mostani metában egy adcnek meg kb annyi ideje van, hogy kettőt autoattackoljon, így vayne egy rakat kaka kb) gyenge-low skillcap (pl.: gankplank, nothing less to say).

Szóval tl;dr op=/=easy, easy=/=op, crap=/=skilled, skilled=/=crap, ez teljes faszság, a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.

folyt köv
Member
Gold: 280.00
Mar 4 2015 12:01pm
Quote (jarabekg @ Mar 4 2015 06:58pm)
1

Először is azt kell megérteni, hogy hogyan működik a meta. Miután a játék eléggé frekventáltan változik a játék, esély sincs arra, hogy minden ugyan olyan erős legyen az adott időpillanatban. Nem is hinném, hogy törekednek erre a ritónál feltétlen. Az, hogy mi a meta, nagyjából attól függ, hogy a profik/streamerek mit játszanak. Ami egyébként egyáltalán nem rossz, hiszen lényegében ők a legsikeresebbek ebben a játékban, ők a legjobbak benne. Amikor ők champet választanak, azt azért teszik, mert nyerni szeretnének vele (mivel nyilván úgy lehet ebben a játékban az ember sikeres, ha sokkal többet nyer, mint veszít), és ezért geci sokat gondolkodnak azon, hogy az adott feltételek mellett, hogyan tudnának előnyre szert tenni a többi játékossal szemben. Nyilván úgy, hogy ha az éppen erős rúnákat és masteryket, az éppen erős itemeket, és az ezekkel szinergizáló a játék jelenlegi formájába beleillő kittel rendelkező champeket játszanak. (Erre kiváló példa az, amikor season 2 worlds-ön mindenki kiasbzottul meg volt rökönyödve azon, hogy hirtelen mindenki ezrealt meg corkit pickel /esetleg véletlen gravest/, mert akkoriban gecikönnyű volt junglézni, krvasokat gankeltek, ezért elképzelhetetlen volt escape nélküli adct használni, de erre csak gecinagy research után jöttek rá, mert egészen addig ezt a kettőt tartották a két leggyengébb adcnek kb.). Sőt, ha valaki rájön, hogy mi az erős, akkor arra kell rájönni, hogy az ellen amit ő használ mi az erős, ami tovább formálja a metát egyértelműen (lsd: tank->antitank mage->assasin->tank top örök körforgás).Szóval önmagában erős champet pickelni is már skill, abban az esetben, ha pontosan megérted, hogy mitől jobb ez a többinél (tehát ne arra gondolok, hogy látta hogy bigfatpl jungle fizzt játszik, akkor én is azt fogok, de ha megérted, hogy mivel ezeket a champeket nerfelték, ezt a jungle itemet ami jó fizznek meg bffolták, és ezért pickeled, attól még hogy ne te találtad ki, nem vagy hátrébb). Kevesebb befektetett energiával nagyobb sikerrátát elérni pedig az életben is dicsőség, akárki akármit mond, ez alapvető közgazdaságtani dolog.

Szóval tl;dr: a meta úgy működik, hogy a legjobb játékosok kitalálják, hogy mi működik, ez elterjed a communityben, miután a community 80%-a nagyjából teljesen életképtelen, és egyáltalán nem érti a játékot, ez jól is van így.

2

A meta pedig nem teljesen, de jól közelíthetően 2 részre felosztja a champeket, jóra és rosszra. Mivel egy champ kitje mechanikusan effektíva sokat sosem változik, ezért a champeket is oszthatjuk könnyűre és nehézre. Ezekből a következő négy csoport jön létre, erős-high skillcap (pl: jungle nidalee: a játék legnehezebb skillshotján múlik a gank /2. leglasabb missile speed, corki q-a mostanra lassabb lett, illetve 2. legvékonyabb projectile width, ezreal 2 seces szupergyors q-ja vékonyabb/ cougar formban mehcanikusan is nehéz, a w-jét maga kikis, az egész kitalálója is baszta ár el LCS meccsen, super squishy etc), erős-low skillcap (pl.: Darius amikor kijött insta pickbann volt, lanen mindent bedarált, kibaszott erős maradt az egész gameben és EGY KIBASZOTT NOSKILL KÉTBITES OLCSÓJÁTÉK HÜLYEGYEREKEKNEK karakter, jött is a magas sikerráta kb minden elon, jött is a panaszkodás, jött is a nerfhammer), gyenge-high skillcap (pl.: vayne: egyik legmagasabb mechanicsot igénylő karakter /talán csak kalista durvább ilyen téren/, de a mostani metában egy adcnek meg kb annyi ideje van, hogy kettőt autoattackoljon, így vayne egy rakat kaka kb) gyenge-low skillcap (pl.: gankplank, nothing less to say).

Szóval tl;dr op=/=easy, easy=/=op, crap=/=skilled, skilled=/=crap, ez teljes faszság, a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.

folyt köv

csak az első vastagbetűset olvastam el

én szeretek az az ember lenni aki megtalálja mi a jó és hozzám mi illik. semmi baj, vannak akik a viselkedést is másokról másolják
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Mar 4 2015 12:21pm
de ez most nem absz magától értetődő?

4 éve mindenhol a de facto shit-tier volt malzahar, én meg csak toltam ennek ellenére
erre egyik streamer elővette, és hirtelen god tier, közben nem is patcheltek semmit

aztán azóta is csak ez megy
Member
Gold: 80.00
Mar 4 2015 12:27pm
Quote (Anarkin @ 4 Mar 2015 19:21)
de ez most nem absz magától értetődő?

4 éve mindenhol a de facto shit-tier volt malzahar, én meg csak toltam ennek ellenére
erre egyik streamer elővette, és hirtelen god tier, közben nem is patcheltek semmit

aztán azóta is csak ez megy

En se nagyon ertem hogy ez a post mi
Jara fogta magat es tok magatol ertetodo dolgokrol irt egy tldrt lel
Go Back To Magyar Topic List
Prev1385738583859386038614303Next
Add Reply New Topic New Poll