d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > League Of Legends
Prev1384538463847384838494303Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,496.00
Feb 22 2015 06:20am
Quote (jarabekg @ Feb 22 2015 12:41pm)
biztos nem mondtam ilyet

mondjuk toppot alapból nem gankelek, (fb-n kívül), mert kb semmi értele nincs, toppos nem fogja neked lehozni a játékot, meg objectivet sem tdsz belőle szerezni
aztán pedig azt a lanet fogom kicampelni ahol nincs summoner, vagy nyer, soloqban minden épeszű ember ezt csinálja szerintem.

en azoknak szoktam segiteni akiknek nagyok a csocseik
Member
Gold: 22,413.07
Feb 22 2015 07:07am
Quote (jarabekg @ Feb 22 2015 12:41pm)
biztos nem mondtam ilyet

mondjuk toppot alapból nem gankelek, (fb-n kívül), mert kb semmi értele nincs, toppos nem fogja neked lehozni a játékot, meg objectivet sem tdsz belőle szerezni
aztán pedig azt a lanet fogom kicampelni ahol nincs summoner, vagy nyer, soloqban minden épeszű ember ezt csinálja szerintem.

gondolom lolban is a 2v1 lanen farmol a carry, azzal hogy gankeled nem azt kell elősegíteni hogy egy alapból handcapes lanet megnyerjetek ami valóban elég ritka hanem hogy a carryt kivedd a játékból amig halott. ha már egy wavet kihagy azzal hogy nincs ott elég jelentős xp/goldtól esik el, eközben a te carryd jobb esetben éli a kis világát a saját lanején és nem bassza el a last hiteket a nyáladzásban.
Member
Gold: 5,390.00
Feb 22 2015 07:15am
Quote (lacketto @ Feb 22 2015 02:07pm)
gondolom lolban is a 2v1 lanen farmol a carry, azzal hogy gankeled nem azt kell elősegíteni hogy egy alapból handcapes lanet megnyerjetek ami valóban elég ritka hanem hogy a carryt kivedd a játékból amig halott. ha már egy wavet kihagy azzal hogy nincs ott elég jelentős xp/goldtól esik el, eközben a te carryd jobb esetben éli a kis világát a saját lanején és nem bassza el a last hiteket a nyáladzásban.

ebbe a jatekban eleg haszontalan dolgok a carryk (ezert kapni fogom a flamet) de csak objective leszedesere jok (torony baron drake), teamfightban brozaszto haszontalanok (gondolom fokent a scalelo spellek miatt)

2v2 lanen farol a carry amugy, de kb a powerspikeokon mulik minden, egy ket wawet ilyen low szinten (tehat nem verseny szinten) ki lehet hagyni, ha azert cserebe az enemy mides vagy jungler nem kap killt, ugysincs semmi mas feladata csak, hogy atoattackolja a fentemlitett objectiveket (nyilvan eros tulzassal)

amugy regen nalunk is olyanok voltak a carryk mint dotaban, de azota finomodott a meta, es mostmar kozel sincs tobb jelentossege a rolenak mint akarelyik masiknak, sot szerintem joval kevesebb van, mivel semmi map controllja nincs, es nagyon fugg a csapatatol, es nagyon kicsi az az ablak amiben tudja csinalni a playeket amik elorebb viszik a csapatot

ezert szornyu amugy adc mainnel jatszani egy csapatban, mert az tenyleg elvarja, hogy a teamje mindent ra tegyen fel (gankeket, teamfightokat), mikozben elegge haszontalan joszagga valtak_szerintem_

This post was edited by jarabekg on Feb 22 2015 07:16am
Member
Gold: 710.00
Feb 22 2015 07:56am
Quote (jarabekg @ 22 Feb 2015 15:15)
ebbe a jatekban eleg haszontalan dolgok a carryk (ezert kapni fogom a flamet) de csak objective leszedesere jok (torony baron drake), teamfightban brozaszto haszontalanok (gondolom fokent a scalelo spellek miatt)

2v2 lanen farol a carry amugy, de kb a powerspikeokon mulik minden, egy ket wawet ilyen low szinten (tehat nem verseny szinten) ki lehet hagyni, ha azert cserebe az enemy mides vagy jungler nem kap killt, ugysincs semmi mas feladata csak, hogy atoattackolja a fentemlitett objectiveket (nyilvan eros tulzassal)

amugy regen nalunk is olyanok voltak a carryk mint dotaban, de azota finomodott a meta, es mostmar kozel sincs tobb jelentossege a rolenak mint akarelyik masiknak, sot szerintem joval kevesebb van, mivel semmi map controllja nincs, es nagyon fugg a csapatatol, es nagyon kicsi az az ablak amiben tudja csinalni a playeket amik elorebb viszik a csapatot

ezert szornyu amugy adc mainnel jatszani egy csapatban, mert az tenyleg elvarja, hogy a teamje mindent ra tegyen fel (gankeket, teamfightokat), mikozben elegge haszontalan joszagga valtak_szerintem_

akkor nem a carryt gankeled hanem azt a herot ami épp fontos
tök mind1 hogy most minek nevezed, mindig azt a herot akarod megölni (legalábbis ha nyerni akarsz), aki épp kezd kicsit elhuzni networthben
legankelitek vagy 3x egymás után, és akkor még vissza is tudjátok farmolni azt a leadet amit felhalmozott

mondjuk ugy elég szar, hogy nem veszit goldot
vagy ez már máshogy van? nem igazán mélyültem bele a dologba mostanában
Member
Gold: 0.00
Feb 22 2015 08:01am
Quote (sylke @ Feb 22 2015 02:56pm)
tök mind1 hogy most minek nevezed, mindig azt a herot akarod megölni (legalábbis ha nyerni akarsz), aki épp kezd kicsit elhuzni networthben
legankelitek vagy 3x egymás után, és akkor még vissza is tudjátok farmolni azt a leadet amit felhalmozott

nem veszít goldot, csak azt a cs-t, ami közben megvan dögölve.

az emberek solodeath után nem igazán tudják mit csináljanak. legkézenfekvőbb hogy sírunk a jungle után, de ha nem gankheavy champot pickel, akkor aztán sírhat az ember
általában a felfogás menjünk neki még 1-2x, dögöljünk meg, aztán "report jungle iam afk" - levan maradva 50 creeppel, mert az okosabb laner azután hogy kivégzi, ottmarad rápusholni a towerre a creepeket

ja és a legankelitek neki 3x egymás után sem jön be, mert pushol a lane, ha az outer turret leesett enemy toposnak csak freezelnie kell a lanet, és visszajön a gamebe
ahogy láttam, freezelni meg a legnagyobb balfaszok is tudnak

This post was edited by TrollBoss on Feb 22 2015 08:04am
Member
Feb 22 2015 08:04am
Quote (sylke @ Feb 22 2015 01:56pm)

azzal hogy megölitek lényegében goldot és exp-t veszít, de nem a meglévőből, hanem addig se farmol. és mivel nincsen teleport hogy kimenjen lanere vagy sok a cd-je, ezért elég sokat tudsz veszíteni néha
és ahogy jara is írta általában nem azt érdemes gankelni, aki kezd elhúzni, hanem azt aki a te temaedben képes kis előnnyel sokkal erősebb lenni, de ez megint attól függ, hogy melyik champekről van szó, mert ha toppon van 2 tank egymás ellen, egyik megöli a másikat, who gives a fuck, 200al több élete lesz, senkit nem érdekel, de ha valami hardcarry, akivel csak WQERWQERWEQRWQERWQERWQERWQER-kell nyomogatni és nyersz, akkor érdemes felügyelni a lanet, hogy ne kapjon killeket, mert akkor hiába facerollozik, ha nem sebez semmit
Member
Feb 22 2015 08:08am
Quote (lacketto @ Feb 22 2015 01:07pm)

általában 2v2 van, de mostanában shiftelődik a meta a 2v1 felé, mivel a toplanereknek (általában tankok) kevesebb itemekkel is hasznosak tudnak lenni CC, zoneolás miatt (mint a supportok), ezért nem veszít sokat a csapatod
lényegében a tankotok farmjának felét feláldozod azzal, hogy 1v2-be küldöd, cserébe a carryd ingyen farmol és egy percig sincsen veszélyben, mert ha gankelik is, 2v2 carry+support vs toplaner+jungle. nem nehéz kitalálni kik vannak jobban összeszokva
Member
Feb 22 2015 08:09am
Quote (jarabekg @ Feb 22 2015 02:15pm)

ez azért eléggé erős kifejezés, van igazság benne, de nem teljesen

ebben a tankmetában a carryre elég sok nyomás neheződik az instafocus point'n'click champok miatt -> ennek mondjuk megint lehet visszaütője, basztak már meg olyan csapatot, akik simán vezettek, viszont teljesen csőlátással rámentek a carryre, miközben a tankok leszopatták az ap/adcarryt
Member
Gold: 710.00
Feb 22 2015 08:30am
ha vki mondjuk killstreaken van, akkor azér kapsz több goldot ha megölöd?
vagy ugyanaz mintha egy 0-0-0 embert ölnél?
Member
Feb 22 2015 08:42am
Quote (sylke @ Feb 22 2015 02:30pm)
ha vki mondjuk killstreaken van, akkor azér kapsz több goldot ha megölöd?
vagy ugyanaz mintha egy 0-0-0 embert ölnél?

többet
Go Back To Magyar Topic List
Prev1384538463847384838494303Next
Add Reply New Topic New Poll