d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev13833843853863871468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 33,265.80
Dec 2 2013 06:53am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 2 Dec 2013 13:36)
putyin szerintem pont leszarja, hogy mi a helyzet a demokráciával, jogi berendezkedéssel, médiával, fékek és egyensúlyok rendszerével, meg úgy összességében bármivel, így is fel akar vetetni a birodalmába igazi diktatúrákat, meg ha az ember kicsit járatos az orosz közéletben, ott is hasonló diktatórikus állapotok uralkodnak.

pénzügyi rész más kérdés, de igazából szerintem nincs nagyon belelátásunk ebbe, hogy mi előnyünk lehetne a csatlakozásból (pl.: olcsóbb gáz?)

te véleményed is érdekel ám, én nem vagyok kiközösítő liberális!!!444!!

Gondolkoztam rajt egy keveset csak lusta voltam leirni...

incomign tldr

Magyarorszagot jelenleg a neoprebendalizmus rendszere jellemzi. (az alattvaloknak penzt, poziciokat osztunk es azok husegesek) ((lasd trafik, fold, es meg sokminden mas))

Mig a rendszervaltast kovetoen konnyen lehetett nagy vagyonokhoz konnyen hozzajutni es igy meggazdagodni (lasd Gyurcsany):

Volt x penzed , azert kb. 3x akkor neverteku jovateteli jegyet tudtal venni, amit az allam meg dupla erteken szamitott be ha egy allami ceget akartal privatizalni, illetve jo kapcsolatokkal ennek az osszegnek a kilencszereset vehetted fel un. e-hitel formajaban.
Az allami cegek nagyon gyakran a valos ertekuk toredekeert, 1/4 - 1/5 aron arultak, tehat az x penzedbol 60x aron akart 300x aru cegeket is megvehettel. Nagyon sokan lettek igy milliardosok es kozben semmi torvenytelent nem csinaltak.
[Volt egy enigmad, lett 300 enigmad.]

Manapsag az allami vagyon mar le van osztva, ezert a jobboldali feltorekvo elit nem tud ilyen konnyen hirtelen meggazdagodni.
Probalkoznak ugyan, lasd Trafikok, de a trafikugy rengeteg kisebb zsebbe osztota fel a dohanypiacot, iszonyatosan tamadhato, meg undorito.

A jelenlegi vagyonosodas egyik kulcsa az Europai Unio. Jelenleg Magyarorszag kb 1.5% GDPt ( 450 milliard forint talan ? ) fizet be, es 4% koruli osszeget kap vissza (1100+ milliard forint), eves szinten.
Ezeket a penzeket a legkonnyebb elsikkasztani, megfelelo cegekhez iranyitani, majd azoktol 20%ot (lasd Budapesten az a polgarmester) a partkasszaba visszacsorgatni.

Ezek a penzek hihetetlen fontosak a mindenkori aktualis kormanypartnak, es ezeknek az elvesztese nagy ervagas lenne nekik is, meg az orszagnak is.

Orban egy tehetseges, karizmatikus politikus, aki az EUval is kepes eljarni a Kallai kettost es azokert az extra milliardokert amiket onnan meg tud szerezni szerintem hajlando is erre.
Mellesleg az EU sokkal jobb ellenseg, barmikor elo lehet rancigalni ha valami nem megy jol. Az oroszokat meg tobb generacio zsigerbol utalja.

This post was edited by josheide on Dec 2 2013 06:55am
Member
Gold: 70,255.00
Dec 2 2013 03:02pm
Quote (josheide @ 2 Dec 2013 13:29)
Neked tenyleg nincsenek ertelmes postjaid itt nagyon. Talan ha megprobalnal a vitakhoz ertelmesen hozzaszolni, nem reakciokepeket kapnal.

mind1 ennyit nem érsz

This post was edited by dihep on Dec 2 2013 03:03pm
Member
Gold: 343.00
Dec 2 2013 03:12pm
Quote (dihep @ Dec 2 2013 09:02pm)
mind1 ennyit nem érsz

szard le a sok köcsögöt
wow legyen meg kóla
ezek meg basszák meg egymást a csofat politikájukal
Member
Dec 2 2013 03:15pm
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 2 Dec 2013 14:36)
putyin szerintem pont leszarja, hogy mi a helyzet a demokráciával, jogi berendezkedéssel, médiával, fékek és egyensúlyok rendszerével, meg úgy összességében bármivel, így is fel akar vetetni a birodalmába igazi diktatúrákat, meg ha az ember kicsit járatos az orosz közéletben, ott is hasonló diktatórikus állapotok uralkodnak.

pont azért akarnának inkább irányítani mint az eu mert "leszarják a demokráciát" imo
de azért ez is rohadtul el van túlozva, az is rohadt messze van egy diktatúrától ami ott van
csak manapság menő ezzel a szóval dobálózni egy olyan rendszerre ami nem tetszik

Quote (Senee @ 2 Dec 2013 23:12)
szard le a sok köcsögöt
wow legyen meg kóla
ezek meg basszák meg egymást a csofat politikájukal

vovot most unom, jöhetne már a kieg
Member
Gold: 3,000.69
Dec 2 2013 03:31pm
Quote (dihep @ 2 Dec 2013 22:15)
pont azért akarnának inkább irányítani mint az eu mert "leszarják a demokráciát" imo
de azért ez is rohadtul el van túlozva, az is rohadt messze van egy diktatúrától ami ott van
csak manapság menő ezzel a szóval dobálózni egy olyan rendszerre ami nem tetszik

vovot most unom, jöhetne már a kieg

ja, tök normális demokrácia ahol újságírókat öletnek meg, ellenzéki vezetőket börtönöznek be, putyin meg a haverjával váltogatja egymást a miniszterelnöki székben
Member
Dec 2 2013 03:35pm
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 2 Dec 2013 23:31)
ja, tök normális demokrácia ahol újságírókat öletnek meg, ellenzéki vezetőket börtönöznek be, putyin meg a haverjával váltogatja egymást a miniszterelnöki székben

azt nem mondtam hogy normális vagy jó, csak hogy nem diktatúra
nálunk sincs az, akkor nem létezhetne ez a topic sem mert megölnék a családját annak aki csúnyát mond viktorra

sőt internet sem lenne
Member
Gold: 355.92
Dec 2 2013 03:36pm
Quote (dihep @ Dec 2 2013 11:02pm)
mind1 ennyit nem érsz

megint sok értelmes reakciód volt

menjél inkább wowozni
Member
Gold: 3,000.69
Dec 2 2013 03:38pm
Quote (dihep @ 2 Dec 2013 22:35)
nálunk sincs az, akkor nem létezhetne ez a topic sem mert megölnék a családját annak aki csúnyát mond viktorra

sőt internet sem lenne

tudod mit jelent a diktatúra? amúgy hol írtam, hogy magyarországon diktatúra lenne?
Member
Gold: 355.92
Dec 2 2013 03:38pm
Quote (dihep @ Dec 2 2013 11:35pm)

sőt internet sem lenne

A diktatúra olyan politikai rendszer, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat.
A diktatúra valamely személynek vagy csoportnak az állam törvényeit figyelmen kívül hagyó, erőszakszervezetekre támaszkodó, kivételes törvényekkel szentesített korlátlan hatalma.
A diktatúra lehet totális (ha az élet minden területére kiterjed) és puha (ha az élet bizonyos területeire nem terjed ki, például a gazdasági tevékenység módjára). A diktatórikus főhatalom élhet a nyílt terror eszközével és lehet csupán autoriter hatalomgyakorlás, amikor is a vezető tekintélye vagy más nem demokratikus politikai kényszer jellemzi az államhatalmat.
Az elnyomás lehet nyílt (azaz a népakarat adminisztratív korlátozásában megnyilvánuló) és rejtett (azaz például léteznek a népakarat érvényesítéséből formálisan nem, de gyakorlatilag kizárt személyek vagy csoportok, illetve nézetek,vélemények). A diktatúra mindig rendelkezik külső vagy belső támogatókkal, érdekcsoportokkal, akik érdekében a diktatúrát gyakorolják a nép fölött.
Member
Dec 2 2013 03:41pm
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 2 Dec 2013 23:38)
tudod mit jelent a diktatúra? amúgy hol írtam, hogy magyarországon diktatúra lenne?

ja nem te mondtad csak hozzátettem, a narkós írja mindig
hát annyit tudok róla amit olvasni lehet, nem éltem még benne
Go Back To Magyar Topic List
Prev13833843853863871468Next
Add Reply New Topic New Poll