Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 2 Dec 2013 13:36)
putyin szerintem pont leszarja, hogy mi a helyzet a demokráciával, jogi berendezkedéssel, médiával, fékek és egyensúlyok rendszerével, meg úgy összességében bármivel, így is fel akar vetetni a birodalmába igazi diktatúrákat, meg ha az ember kicsit járatos az orosz közéletben, ott is hasonló diktatórikus állapotok uralkodnak.
pénzügyi rész más kérdés, de igazából szerintem nincs nagyon belelátásunk ebbe, hogy mi előnyünk lehetne a csatlakozásból (pl.: olcsóbb gáz?)
te véleményed is érdekel ám, én nem vagyok kiközösítő liberális!!!444!!
Gondolkoztam rajt egy keveset csak lusta voltam leirni...
incomign tldr
Magyarorszagot jelenleg a neoprebendalizmus rendszere jellemzi. (az alattvaloknak penzt, poziciokat osztunk es azok husegesek) ((lasd trafik, fold, es meg sokminden mas))
Mig a rendszervaltast kovetoen konnyen lehetett nagy vagyonokhoz konnyen hozzajutni es igy meggazdagodni (lasd Gyurcsany):
Volt x penzed , azert kb. 3x akkor neverteku jovateteli jegyet tudtal venni, amit az allam meg dupla erteken szamitott be ha egy allami ceget akartal privatizalni, illetve jo kapcsolatokkal ennek az osszegnek a kilencszereset vehetted fel un. e-hitel formajaban.
Az allami cegek nagyon gyakran a valos ertekuk toredekeert, 1/4 - 1/5 aron arultak, tehat az x penzedbol 60x aron akart 300x aru cegeket is megvehettel. Nagyon sokan lettek igy milliardosok es kozben semmi torvenytelent nem csinaltak.
[Volt egy enigmad, lett 300 enigmad.]Manapsag az allami vagyon mar le van osztva, ezert a jobboldali feltorekvo elit nem tud ilyen konnyen hirtelen meggazdagodni.
Probalkoznak ugyan, lasd Trafikok, de a trafikugy rengeteg kisebb zsebbe osztota fel a dohanypiacot, iszonyatosan tamadhato, meg undorito.
A jelenlegi vagyonosodas egyik kulcsa az Europai Unio. Jelenleg Magyarorszag kb 1.5% GDPt ( 450 milliard forint talan ? ) fizet be, es 4% koruli osszeget kap vissza (1100+ milliard forint), eves szinten.
Ezeket a penzeket a legkonnyebb elsikkasztani, megfelelo cegekhez iranyitani, majd azoktol 20%ot (lasd Budapesten az a polgarmester) a partkasszaba visszacsorgatni.
Ezek a penzek hihetetlen fontosak a mindenkori aktualis kormanypartnak, es ezeknek az elvesztese nagy ervagas lenne nekik is, meg az orszagnak is.
Orban egy tehetseges, karizmatikus politikus, aki az EUval is kepes eljarni a Kallai kettost es azokert az extra milliardokert amiket onnan meg tud szerezni szerintem hajlando is erre.
Mellesleg az EU sokkal jobb ellenseg, barmikor elo lehet rancigalni ha valami nem megy jol. Az oroszokat meg tobb generacio zsigerbol utalja.
This post was edited by josheide on Dec 2 2013 06:55am