d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Afk Tekerek
Prev1383384385386387410Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,520.00
Jun 6 2012 12:57pm
Quote (tevetava @ Jun 6 2012 07:55pm)
jah, szerintem is irtó csúnya, de ez nem volt rossz ár meg méret kategóriában sem :D
tudnál adni pár tippet milyeneket nézegessek? baleee már adott pár ötletet pm-ben puch, bianchi, favorit-ot mondta

szvsz a peugeotval sem lesz gond, nem mai darabok és legtöbbjükön max a váz maradt a régi bicóból
Member
Gold: 217.00
Jun 10 2012 09:58am
Üdvözlet biciklis emberek!

Szükségem lenne egy kis segítségre.
Szeretném kikérni a nálam tapasztaltabbak véleményét, a következő kerékpárról:
http://www.expressz.hu/sport/kerekpar/mountain-bike/hirdetes-31530570/
Megér ennyit?

Amire keresnék gépet:
-városi terep
-alkalomszerűen erdő
(Nem durván, a célszemély kezdő bringás, de ódzkodom a 30k hufos fullacél rozsdamágnes gépektől, ezért valami nem túl alsó kategóriát keresek, de szeretném, ha nem lenne 6 számjegyű a bringa ára.)

Lenne néhány kérdésem is.
Sokat vacilláltunk a crosstrekking és a monti kategória között. Azon elgondolás alapján, hogy huzamosabb városi használatra esetleg lehet a montira rakni egy simább gumit, de terepre is megfelelő, inkább a monti felé dől a mérleg.
Viszont kétségtelen, hogy a crosstrekking bicok is igen jól néznek ki, de nem tudom mennyire bírják/szeretik a hegyvidéket? Asszony Nógrád megyei és tervben van a környék körbetekerése.
Mit gondoltok, esetleg megfelelő gumival lehet crosstrekking típust is nyúzni hegyen-völgyön?
Másik dolog, hogy nekem azt mondták a szakik, hogy montival nehezebb vízszintesben aszfalton hajtani, mint crosstrekkingel, főleg a kisebb kerékátmérő miatt. Mennyire lehet számottevő ez a különbség? (Nekem annyi tapasztalatom van, hogy sógornak 26-os montija van, városi gumikkal és nekem nagyon bejött, úgy téptem vele aszfalton is mint állat. :) )

A válaszokat előre is köszönöm!
Member
Gold: 247.00
Jun 10 2012 02:30pm
Quote (shinn @ Jun 10 2012 04:58pm)
Üdvözlet biciklis emberek!

Szükségem lenne egy kis segítségre.
Szeretném kikérni a nálam tapasztaltabbak véleményét, a következő kerékpárról:
http://www.expressz.hu/sport/kerekpar/mountain-bike/hirdetes-31530570/
Megér ennyit?

Amire keresnék gépet:
-városi terep
-alkalomszerűen erdő
(Nem durván, a célszemély kezdő bringás, de ódzkodom a 30k hufos fullacél rozsdamágnes gépektől, ezért valami nem túl alsó kategóriát keresek, de szeretném, ha nem lenne 6 számjegyű a bringa ára.)

Lenne néhány kérdésem is.
Sokat vacilláltunk a crosstrekking és a monti kategória között. Azon elgondolás alapján, hogy huzamosabb városi használatra esetleg lehet a montira rakni egy simább gumit, de terepre is megfelelő, inkább a monti felé dől a mérleg.
Viszont kétségtelen, hogy a crosstrekking bicok is igen jól néznek ki, de nem tudom mennyire bírják/szeretik a hegyvidéket? Asszony Nógrád megyei és tervben van a környék körbetekerése.
Mit gondoltok, esetleg megfelelő gumival lehet crosstrekking típust is nyúzni hegyen-völgyön?
Másik dolog, hogy nekem azt mondták a szakik, hogy montival nehezebb vízszintesben aszfalton hajtani, mint crosstrekkingel, főleg a kisebb kerékátmérő miatt. Mennyire lehet számottevő ez a különbség? (Nekem annyi tapasztalatom van, hogy sógornak 26-os montija van, városi gumikkal és nekem nagyon bejött, úgy téptem vele aszfalton is mint állat. :) )

A válaszokat előre is köszönöm!

A bicaj megér ennyit ha tényleg újszerű, de a leendő felhasználást figyelembe véve én inkább trekkinget ajánlanék.

A nagyobb kerékátmérő miatt tényleg gyorsabb a trekking, de a lényeg hogy mennyit és milyen terepen mennétek.
A városi gumis monti szinte minden előnyét elveszti a terepen egy azonos ballonosságú gumival szerelt trekkinggel szemben (számoljunk mindkettőnél merev vázas, első telós, hasonló árkategóriás kivitellel), ráadásul a nagyobb kerék könnyebben átgurul az akadályokon is.
Szerintem a gumin múlhat a legtöbb, és azzal kapcsolatban 3 dolog: méret, mintázat és guminyomás. Egy közepes méretű (35-40mm széles), középen futóéles, oldalt valami apróbb bütykös gumival simán elmegy az ember könnyű terepen, ráadásul a guminyomással is lehet variálni, terepre alacsonyabb (3,5-4 bar), aszfaltra magasabb (5+ bar) kell.
Member
Jun 11 2012 03:21am
Member
Gold: 7,249.99
Jun 24 2012 07:04am
Meguntam a benzinkútnál pumpálást.

Bringabutikon keresnék vmi budget nyomásmérős pumpát, de nehezen igazodom ki rajtuk.
Egyik szelepem "autós", de furcsa mód pont ezt a nehezebb benzinkutas pumpával fújni, mert ereszt.
A másikat átalakítóval fújom: vékonyabb szelep (szingó?), de még szeretem is, mert nem ereszt úgy fújás közben, mint a rendes...

Szóval kb. annyi az össz igényem, hogy nyomásmérős legyen, lehetőleg mindkét kereket tudjam vele fújni átalakító nélkül és bírja a 7 bart.
Vagy nem írnak róluk semmit, vagy az alapján nem tudom eldönteni, hogy jó-e nekem.
Ha nincs különösebb minőség műanyag és alu műhelypumpa közt, akkor jó az olcsóbb is, csak plz segítsen választani vki, aki ért hozzá :)
Member
Jun 24 2012 07:59am
Quote (Szerintem @ Jun 24 2012 02:04pm)
Meguntam a benzinkútnál pumpálást.

Bringabutikon keresnék vmi budget nyomásmérős pumpát, de nehezen igazodom ki rajtuk.
Egyik szelepem "autós", de furcsa mód pont ezt a nehezebb benzinkutas pumpával fújni, mert ereszt.
A másikat átalakítóval fújom: vékonyabb szelep (szingó?), de még szeretem is, mert nem ereszt úgy fújás közben, mint a rendes...

Szóval kb. annyi az össz igényem, hogy nyomásmérős legyen, lehetőleg mindkét kereket tudjam vele fújni átalakító nélkül és bírja a 7 bart.
Vagy nem írnak róluk semmit, vagy az alapján nem tudom eldönteni, hogy jó-e nekem.
Ha nincs különösebb minőség műanyag és alu műhelypumpa közt, akkor jó az olcsóbb is, csak plz segítsen választani vki, aki ért hozzá :)

1. a két kereked ugyanolyan szelepes legyen - iratlan aranyszabály
2. országutid van? minek neked 7bar városi közlekedésre?
3. drága a nyomásmérős az biztos - a decathlonos nagy pumpát viszont csak ajánlani tudom
Member
Gold: 7,249.99
Jun 24 2012 10:41am
Quote (szabika @ 24 Jun 2012 15:59)
1. a két kereked ugyanolyan szelepes legyen - iratlan aranyszabály
2. országutid van? minek neked 7bar városi közlekedésre?
3. drága a nyomásmérős az biztos - a decathlonos nagy pumpát viszont csak ajánlani tudom

1. nem veszek másik belsőt, amíg vmelyik ki nem készül. Nem tudom hogy jött össze ilyen hülyén, de egyelőre ez van...
2. a bringa országúti, a kerék...hát, amolyan trekking szélességű 28colos, "sima, sportos" külsővel. 7 barig lehet nyomni, miért ne fújnám fel rendesen?...Gyorsabb, kevésbé tapad, kényelmesebb :unsure:
3. Bringabutikon már vannak 3-4ezerért is nagy ráállós-két kézzel nyomós dögök, csak mint írtam, nem tudom, melyiket szeressem.

Decathlon honlap nem tölt be, nem látom a pumpát :(

This post was edited by Szerintem on Jun 24 2012 10:41am
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Jul 9 2012 04:34pm

mai bringázás egy két képe
Member
Jul 10 2012 02:37am
elkéne adni bicóm, ~60as vázméret

gyakorlatilag ez az enyém is viszont a pedálok majd sima akasztós klipszek lesznek
52/42/30, 9 sebességes Campagnolo Xenon váltók, Decathlonos gyári patkófék
Ami cserélve lett: Weinmann DPX hátsó kerék, Bike Positive hátsó agy, Michelin Lithion abroncsok

Ha valakit , vagy valaki haverjának a valakijét érdekli, az lmk.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1383384385386387410Next
Add Reply New Topic New Poll