d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1380638073808380938104765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 122.92
Dec 19 2019 03:29am
Quote (Karan2_Returned @ Dec 19 2019 10:18am)
Egy idösebb bacsi hazanak az also emeletet berlem, es at lehet jarni egy ajton az ö reszereröl az enyemre.
Amikor beköltöztem feltünt, hogy rendszeresen bejött a lakasomba figyelmeztetes nelkül (beengedett szerelöket etc akiket ö hivott).
Ezutan elkertem a potkulcsat, es azt hittem minden rendben, mivel ezt a kulcsot nem lehet elvileg lemasolni se. Ma meg hallom, hogy kinyilik probalja kinyitni a belsö ajto zarjat, ahelyett hogy csengetne.

Ezzel tudok valamit kezdeni, azon kivül hogy elköltözök?

áramot vezetsz a kilincsbe?
Member
Gold: 17,767.00
Dec 19 2019 08:13am
Quote (Karan2_Returned @ 19 Dec 2019 10:18)
Egy idösebb bacsi hazanak az also emeletet berlem, es at lehet jarni egy ajton az ö reszereröl az enyemre.
Amikor beköltöztem feltünt, hogy rendszeresen bejött a lakasomba figyelmeztetes nelkül (beengedett szerelöket etc akiket ö hivott).
Ezutan elkertem a potkulcsat, es azt hittem minden rendben, mivel ezt a kulcsot nem lehet elvileg lemasolni se. Ma meg hallom, hogy kinyilik probalja kinyitni a belsö ajto zarjat, ahelyett hogy csengetne.

estenkent bemaszol hozza, es "megbaszhattalak volna" matricakat hagysz a pizsamajan

vagy megkerdezed a mieterverbandnal
Member
Gold: 10,257.50
Dec 19 2019 10:30am

Mondjuk megpróbálhatnál beszélni vele.
Member
Gold: 13,000.00
Dec 19 2019 11:48am
Quote (cowding @ Dec 19 2019 10:29am)
áramot vezetsz a kilincsbe?

rohogtem
Member
Gold: 33,265.80
Dec 19 2019 04:20pm
Quote (Karan2_Returned @ 19 Dec 2019 09:18)

Vannak késeid ?
Member
Gold: 3.03
Dec 20 2019 01:17pm

gyakorlásnak mondjuk megnézhetnéd a Reszkessetek betörők összes részét
Member
Gold: 343.00
Dec 20 2019 01:41pm
Ápolási díjat folyósítunk egy csajnak (1991-es születésű) aki az anyukáját ápolja (ápolta), de már szeptember óta nem veszi fel a pénzt, az mindig visszajött.
Volt neki idén felülvizsgálata, utolsó életjelet még augusztusban adott magáról; azóta elérhetetlen.

Mivel a pénzügy basztat, hogy folyton visszajön a pénz ezért kiszedtem az utalási listából, de azután meg azzal basztattak, hogy kell nekik megszüntető határozat (hogy mi alapján nem kell már neki folyósítani a pénzt).

Törvény szerint nem tudom megszüntetni neki, mert ilyenek vannak, hogy;

Code
Az ápolási díjra való jogosultságot meg kell szüntetni, ha
a) az ápolt személy állapota az állandó ápolást már nem teszi szükségessé,
b) az ápolást végző személy a kötelezettségét nem teljesíti,
c) az ápolt személy meghal,
d) az ápolást végző vagy az ápolt személy tartózkodási joga megszűnt vagy tartózkodási jogának gyakorlásával felhagyott,
e) az (1) vagy az (1a) bekezdésben megjelölt jogosultságot kizáró körülmény következik be,
f) azt az ápolást végző személy kérte,
g) az ápolást végző személy az ápolási díjra való jogosultság feltételeinek felülvizsgálatára irányuló, a 25. § (4)-(6) bekezdése szerinti eljárást akadályozza,
h) a gyámhatóság elrendeli az ápolt személy utógondozói ellátását.

Esetleg a d) pont jöhetne szóba lévén, hogy nem reagál se levélre, se telefonra.
Kimentünk akkor környezettanulmányra a (nem bejelentett) tartózkodási helyére, ott a szomszéd azt mondta, hogy kilakoltatták őket (önkormányzati bérlakás) és az ápolt (a csaj anyja) meghalt. Megkérdeztük még a házfelügyelő nénit is, az is azt mondta meghalt az anyukája még májusban és ő meg Ausztriába ment ki. A kilakoltatás után az anyukájával együtt ment ki és utána nem sokkal meghalt, visszahozták a holttestet és temetés is volt.

Na mondom jó, így már a d) vagy a c) pont alapján is meg tudom szüntetni az ellátást, viszont erről nekem ehhez kell valami hivatalos irat.
Megkerestem az anyakönyvvezetői irodát, hogy küldjenek már egy másolatot a halotti anyakönyvi bizonyítványról. Erre visszaírnak, hogy szerintük még életben van (az én országos lakcímlekérdező rendszerem is azt írja, hogy élő személy).

A bejelentett lakcímük egy olyan cím ami hivatalosan az állatmenhely címe, régen amellett volt egy ház (szintén önkormányzati) amiket lebontottak, de a lakcímnyilvántartóba még ez szerepelt nekik. Kimentünk oda, mert a házinéni szerint az apukája ott lakik.
Nem volt ott senki, csak egy kutya meg egy macska, hátul egy lakóautó amiben nem volt senki.

Ott is körbekérdeztünk, ott is mindenki azt mondta a néni meghalt. A szomszédban lévő cég telepvezetője azt tette még hozzá, hogy 3 lánya van az öregnek, mind a 3 Ausztriában kurválkodik, egyszer 20 milliós bmw-vel mentek oda.

Megnéztem a csaj facebook oldalát, már egy csomó ideje nem postol, az utolsó postok is valaki mástól vannak aki az egyik videóban elkezdi; "Elvettem a Szilvi facebookját", majd nem sokkal utána ráfordítja a kamerát egy férfire aki szemmel láthatóan nem szereti ha kamerázzák.

Egy másik videóban mintha németül beszélne a fickóhoz (szal lehet nem romák egymás közötti biznisze, hanem valami albán/arab/román/idk gazfickók kezébe került szegény lány).

Kiderítem ki az és megyek kimentem az elnyomók karmai közül!
Írok az EKO Cobrának, hogy majd segítsenek
Member
Gold: 20.00
Dec 20 2019 02:04pm
ha nem donateltek akkor megint abbahagyom pár évig a d2-t :DDD ha donateltek akkor nyomom mint a barom ! gieb phree ! :D
Member
Gold: 89.60
Dec 20 2019 02:07pm
Quote (zsozso0415 @ Dec 20 2019 09:04pm)
ha nem donateltek akkor megint abbahagyom pár évig a d2-t :DDD ha donateltek akkor nyomom mint a barom ! gieb phree ! :D

zsozsoka :DDDDDDDDDDDD
Member
Gold: 6,352.66
Dec 20 2019 02:07pm
Quote (zsozso0415 @ 20 Dec 2019 21:04)

dihep baratom segit szivesen, irj ra
Go Back To Magyar Topic List
Prev1380638073808380938104765Next
Add Reply New Topic New Poll