Quote (beni @ Mar 5 2013 02:58pm)
Hát azért ez nem olyan biztos. Észak Korea rendelkezik a világ 5. legnagyobb hadseregével. Persze biztosan nem annyira fejlett, mint az amerikai, de lassan lesznek olyan hordozórakétáik, amivel esetleg el tudják már érni Amerikát is. Másrészt az usának 10k kilométerre arrébb kéne harcolni, ha le akarná rohanni észak koreát, ami ilyenkor nyilvánvalóan helyzeti hátrány, pláne, hogy a másik oldalon a saját országát védő fanatikus észak kóreai haderő van, ami létszámában olyan 150 ezerrel lehet kisebb csak az amerikainál. És ugye kérdés, hogy a nyílt agresszióra hogy válaszolna kína például (vélelmezem, hogy nem kezdene háborúba mondjuk).
Nade ha fogadni kéne, akkor nyilván az amcsikra tennék, de azért szerintem ők sem nagyon mernének felelőtlenül háborúzni egy ilyen országgal.
Ha eszak korea akarcsak tervezoasztalon is rendelkezne olyan raketaval, ami fenyegeti az allamokat, akkor mar regen keso. Szerintem az USA ezt nem hagyna(mas kerdes mennyire tudjak eltitokolni toluk), nem kell nagy dolgokra gondolni, de egy raketa-fejleszto kozpont lekapcsolasa, nehany tudos halala senkinek se okozna lelkiismeret furdalast.
Ha eszak-koreanak interkontinentalis tomegpusztito eszkozei vannak/lesznek, arrol NAGYON kevesen tudnak.
Amerika par oran belul olyan tuzerot tud mozgositani, ami ellen korea nem sokat tehet. Nem tudom milyen vedelmi eszkozeik vannak, de a mennyisegi harcot csak elvesziteni tudjak. Eszak koreat lerohanni orultseg lenne, hosszu elokeszites utan is komoly aldozatokkal jarna, de megbenitani pillanatok alatt megtudnak.
Abban meg joshnak van igaza, hogy az egesz a helyzettol fugg. A tersegben Japan+del korea amerika egyetlen komnoly szovetsgese, ahol az nagyobb eroket is allamasoztat. Az, hogy Kina, Oroszorszag, es a kisebb allamok hogyan allnak a helyzethez, meghatarozza a vilag reakciojat.
Arrol nem is beszelve, hogy Japan, es Del-Korea nincsenek messze, kivannak teve egy meglepetesszeru tamadasnak - de gondolom ennek okan fel is vannak ra keszulve.