Quote (zsansaccount @ Jun 23 2011 12:13am)
felfogni felfogom, csak azt írom le, h mit gondolok/látok másképpen, mint te és kész. nem azt mondom, h nekem van igazam, hanem, h én hogy látom. ahhoz, h eldőljön melyik a jobb, be kéne vezetni itt is, h csak fizetős van (de ezt leszavazták). szerintem nem lehet más országokkal példálózni, mert nem ugyan az az alaphelyzet, mint itt. nem volt még rá példa tudtommal a közelmúltban, h ilyen radikális lépést tettek volna és h ez mire vezetett. csak feltételezni lehet (de ofc tudom te vagy a közgazdász és többet tanultál ezekről, mint én)
az hogy közgazdász vagyok nem jelenti azt, hogy mindenhez értek
az oktatásügy is olyan speciális terület, mintha egy gépésznek beszélnél a hídépítésről. Mérnök-mérnök de nem ugyanaz. Szóval van véleményem a témáról, de nem gondolom megalapozottabb, mint a tiédet, csak én egyszerű képletnek látom a dolgot.
Kereslet - kínálat fontos szerepet játszik. Ha mindenki elmegy főiskolára/egyetemre, csak mert ingyen van és közben kurva sokat lehet bulizni akkor a munkaerőpiac is azokat fogja felszívni egy csomó helyre, akik a legkevesebbet kérik = leértékelődik az egész. Amellett pedig csomó fölösleges képzésre kidobunk pénzt, ami vagy színvonaltalan vagy/és a végzés után szükségtelen az elvégzett melóhoz ...
kicsit csapongok, de nincs kedvem most újra rendszerezett formában leírni