Quote (zsansaccount @ Jun 22 2011 05:51pm)
részben egyet értek veled, és óriási szerencse, h én megtehetném, h fizetősre járok (amúgy államin tanulok)... viszont ez azt is jelenti, h máshogy látom, mint a fizetősök. az állam támogathatja a jól tanulókat, de nézd meg a mostani ösztöndíjrendszert: legjobb 50% kaphat az államisok közül és a minimum 6k huf. a maximum az előző szakomon 22k volt, itt meg olyan 15k körül van (vagy kevesebb)... pedig nem könnyű szakok. így nem is könnyű ösztöndíjat szerezni... előző félévben 4es átlaggal nem kaptam, most kíváncsi vagyok, h 4,1-el kapok-e, de nem fűzök hozzá túl nagy reményt. persze most nem vagyok rászorulva és csinálhattam volna majdnem, hogy könnyedén 4,5-es átlagot, mert csak 3 tárgyból kellett volna javítóznom (2 bele is fért volna az időmbe simán), de nem tettem... viszont akkor is csak mondjuk 8-9 vagy max 10k-t kapnék, az olyan 45-50k-t jelent egy fél évre. ez nem fedezi az albérletet (a kolit se), a kajámat se és legkevésbé a tandíjat, ami nálunk 300k körül van. szval be kell látnod, h azért nem feltétlen jó... a hitel meg hát. ki akarja az életét hitellel kezdeni? nehéz kérdések ezek, nem ilyen könnyű a döntés, h csak fizetős legyen aztán cső.
Ki akar a boltban fizetni a kenyérért és sörért?