Quote (PandaBearBros @ Jun 22 2011 02:29pm)
ja, és mi van azokkal akik nem tudtak bejuni valamilyen csilivili általános/középsuliba és azért még megalapozni sem tudták egy jobb egyetemhez az alaptudást
és ne gyere ilyenekkel h "megtanulhatja otthon, én már 14 évesen integráltam a kurva életbe blablabla"
ez azért is lényeg mert egy jobb suli jobban is motiválja az embert
szal az a lényeg h a általános/középsulikat kéne előbb megreformálni szerintem
Teljesen százszázalékosan igazságos és maximális esélyegyenlőséget megvalósító rendszer sosem lesz a világon, mert maga a családi keret is valamennyire meg fogja szabni a lehetőségeket és a borsodbótai nebuló se könnyen fog Pesten általánosba járni (de nincs kizárva az sem). De nekem nem gyere ezzel a "csilivili" szöveggel, mert ezek az iskolák térítésmentesen nyitva állnak bárki előtt, aki bejut, ami pedig többnyire csak a teljesítménytől függ. Ergó ha téged nem vettek fel, akkor az többnyire azt fogja jelenteni, hogy volt nálad jobb, akinek inkább megadják az esélyt, hiszen mindenkinek nem tudják.
A gazdagoknak egy kicsit könnyebb a helyzet, mert korrepetáltathatják a gyereket, kiküldhetik amerikába tanulni, stb de ez kurvára nem azt jelenti, hogy aki elég okos és motivált az ne tudja bejutni akárhova függetlenül a családja anyagi helyzetétől. És igen: otthon is lehet tanulni. Nyilván kevesen ennyire érett gondolkodásúak és érdeklődőek a tanulás iránt, de senki nem tiltja....
Nem mondom, hogy nem fér rá egy reform az egész oktatási rendszerre, de nincs igazad, amikor ebből a szempontból sarkítva akarod bemutatni az oktatás helyzetét.