Quote (Vismajor @ 22 Jun 2011 14:19)
Egy töri konzultáción sem voltam, mert a tanár egy nyomorák. Tanórán lediktálta a tételsort, én szószerint leírtam amit mondott(laptopon gépeltem, eZ)
Erre kihúzok egy ilyet: demográfiai változások a 18 században magyarországon. MONDOM EZ MI, nekem nincs ilyen tételem bazd+, még rákóczis sincs... Most facebookon azt mondja egy osztálytársam, hogy ez volt a tétel: Mária Terézia,szervezett és szervezetlen betelepítések stb. Kihúzom az egyetlen tételt a 22ből, amiről tudtom sincs, ergo->nem tudom. Húzhattam újat. :DDD 3 töri tétel ftw, másik kettő athéni demokrácia és szent istván, azokat kentem vágtam de ott is olyanokba belekötött...
Magyart lefostam, mert az írásbeli is szar lett, egy szót se tanultam rá, meg is lett az eredménye kegyelem 5 pontot kaptam madách ember tragédiájára.

igazából ha megbuktat akkor annyi a tényállás, hogy majd októberbe nem újraérettségiznék hanem pótérettségiznék. Tökmind1, ígyis-úgyis megyek.
Tesi szóbeli eZ, angol meg kurva jó volt.
Az a legszomorúbb, hogy a magam 22 tételét kentem-vágtam, én korrepetáltam tegnap azokat akik érettségizni mennek... :DDDD
igen, a történelem tételsor nálunk is érdekes volt, mert én amit húztam annak nem volt címe ^^
volt egy grafikon, a gyarmatok megoszlásáról, egy a vas nyersanyagról, meg egy európáról ~1900as évekből. Majd volt a második oldalon részlet egy katonai egyezmény szövegéből.
Mondom oké, most itt mégis mit kell elmondanom?
aztán előadtam a szövetségek kialakulását az első világháború előtt (a szövegrészlet, mint kiderült az orosz birodalom és a franciák szerződéséből volt)
beszéltem ekkor a gyarmatok-gazdaság-hatalmi átrendeződések összefüggéseiről.
A tanár teljesen partner volt, szóval szerintem jól értelmeztem a kérdést, de azért lehetett volna valami támpont, hogy mégis mit akarnak hallani.
A térkép alapján, meg a szerződés alapján beszéltem mindenről, ami abban az időben Európában történt. Azért legalább egy tételcímnek tudtam volna örülni.
magyarból nekem mázlim volt, mégis elszúrtam, én irodalomból ady léda verseket húztam, itt a szárazanyag tök jól ment, de a hülye verselemzés (belemagyarázás) az nem. Nyelvtanból a nyelvemlékeket húztam, ahhoz meg minden benne volt az irodalmi atlaszban.
angol miatt pedig haragszom, mert totál lehúztak azzal, hogy másfél órát kellett várnom az angol feleletre a légkondi alatt ülve és mire oda jutottam már totál kész voltam. Mondjuk az mindenképpen négyes, de azért bosszantó.
This post was edited by CyberPunk666 on Jun 22 2011 06:33am