Quote (Eoghan @ Mar 5 2013 01:21pm)
ezzel nem tudok nagyon vitatkozni
nem értem, hogy észak-kóreának miért volna buli magára haragítani az usat,amikor az egy délutáni tea és az esti vacsora között sivatagot tudna csinálni az egész államukból
én nekem az a gondolat fogant meg a fejemben, hogy megpróbálnak olyan "speciális-kommunizmust/szocialzmust/hívd aminek akarod" csinálni, mint Kína és megpróbálnak ők is rengeteg tőkét beinvitálni az országba, amiért cserébe munkaerőt biztosítanak
ilyen összeszerelő, gyártó ország lennének, mint porcelán-ország elvtársuk
nyár óta mindig jönnek a képek, hogy bukkannak fel a nyugati termékek az oszágban, az uralkodó csajának fene tudja hány ezer dolláros nyugati retikülje van meg most volt ott látogatóban a google vezér is a lányával(érdemes a lány blogját visszaolvasni érdekességekért) és a korábbi szigorhoz képest tárt karokkal fogadták
persze ez lehet imidzs, ahogy mondjátok, de minek az alapjait akarhatják ezzel megépíteni nagy gonoszsággal? mit nem tudok?
Hát azért ez nem olyan biztos. Észak Korea rendelkezik a világ 5. legnagyobb hadseregével. Persze biztosan nem annyira fejlett, mint az amerikai, de lassan lesznek olyan hordozórakétáik, amivel esetleg el tudják már érni Amerikát is. Másrészt az usának 10k kilométerre arrébb kéne harcolni, ha le akarná rohanni észak koreát, ami ilyenkor nyilvánvalóan helyzeti hátrány, pláne, hogy a másik oldalon a saját országát védő fanatikus észak kóreai haderő van, ami létszámában olyan 150 ezerrel lehet kisebb csak az amerikainál. És ugye kérdés, hogy a nyílt agresszióra hogy válaszolna kína például (vélelmezem, hogy nem kezdene háborúba mondjuk).
Nade ha fogadni kéne, akkor nyilván az amcsikra tennék, de azért szerintem ők sem nagyon mernének felelőtlenül háborúzni egy ilyen országgal.