Quote (Baleee @ 7 Jun 2010 18:53)
De ez nem outi fékváltókar. Nekem az kell, abból meg olcsó az kb a régi RST. Meg most kiszámoltam mennyiből tudnák építeni egy outit, egy 7000 ft-os favorit vázra kb... Olyat amilyet én össze akarnék rakni, még olcsó cuccokkal is, akkor is lenne ~80 ezer kb. Nha mondjuk ilyenkor kb mindent cserélek a vázon kívül. Kormánycsapágytól kezdve bovdenezésig, küllőkig.. >.< Ofc ennyire nem kell kicserélni mindent, de ha csak kerekeket cserélek (az már kapásból, első: 11.060, hátsó: 12.300), de ez gumi külső+ belsőstől, küllőstől agyastól, hátsón nincs fogaskoszorú új, ha igen az még +5.140.
Aztán kormánycsapágy + hajtómű csere sem szokott ártani, de ha még a kormánycsapágy az jó, akkor is hajtómű azért legtöbbször cserés, az meg hajtókarral, mindennel: 5.180.
Meg ilyen apróságok is mint fékpofa, újra bovdenezés ~6000ezer ftba nézzük kb.
Hátsó váltó + Első váltó: 10.000
Lánc: 2.000
Nagyjából bikemarket.hu árakkal számoltam, és ebbe nincs még benne a fékváltókar ár, amire számolok 20 ezret (8ezer az első váltóhoz 12 ezer a hátsóhoz, nézzük így).
Másrészt, Én szoktam váltani is.

Az egy dolog, hogy ezzel járok suliba, meg melózni esetleg, de ettől függetlenül Én mennék én vele tekerni csak úgy is, hegyen völgyön, mikor mi jön.
Nha most ha ezt amit fentebb linkeltem, az a lila-kék cannondale, megveszem, azon jobb esetbe cserélnem kell: agyak, bovdenezés, esetleg hajtómű, de majd kiderül az, meg kormánycsapágy. Meg ugye átfestés + bandázs. Nha most a bandázst egyből cserélem, ha megveszem kb, a festés, agyak stb, azt később, ha már kapok fizetést.
Ahogy érzed. Én aszondom, hogy legritkább esetben kell akármit is cserélni ám...
mrkogtól megkaptam ezt a 13 évig padláson pihentetett favoritot. Kerekek jók, max kazettát cserélek (1-2 fog nincs meg... nem nagy gond, megy így is, de mégis). Kormány n1, csapágyon mit cseréljek, kitisztítom és jó. középrészt még nem tudom, de az is max 10-15k mindenestül. Fékpofa, lánc, ilyen kacatok... és kész is.
Csepeleket lehet 5-6kért lőni, és alig kell valamit cserélni rajtuk. Jobb állapotban levő puch, ktm 12-20 körül van, pár dolgot cserélsz és jó is.
Igaz, ezt most úgy mondom, hogy nekem az a lényeg hogy tekerhessek vele gond nélkül (egyetemre, barátnőhöz... 15-30 km-es távok), hogy én csináljam (bütykölbütyköl), és minél olcsóbb legyen. Fékváltókar outira kurvafölösleges nekem (ált 42/13-al tekerek), néha dombon fel leváltok párat.
Oké, terepre, montin kezednél kell lennie a féknek és váltónak, de outin se nem fékezel, se nem váltasz. Nem változik az útviszony (kemény/puha/homok), kb egységes a domborzat (nincsenek hepehupák), ésatöbbi. Ha 2 város közt tekersz autóuton, fék=saját energiád pocsékolása. Városban kellhet persze, de ott is ritkábban mint gondolnád.