d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > General That Feel When Topic > Mutasd Ki érzéseid
Prev1365036513652365336545001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Oct 10 2014 02:14pm
Quote (Anarkin @ 10 Oct 2014 21:37)
és nincs pendrive vagy internet hogy lemásold?

Az internet... ne is mondd...

A cég külföldi központjában van a szerver és azon keresztül megy a világháló. A googleben hiába állítom be, hogy angol+magyar találatok, nyomja folyton a cég országból jövő honlapokat. Mennyire utálom, hogy nem lehet más országot beállítani a helyben (csak várost enged állítani a google).
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Oct 10 2014 05:04pm
Quote (Rawen @ 10 Oct 2014 19:59)
mondjuk nem értem hogy működik még ez a cég, vicc az egész, kösz outsourcing

mármint mire gondolsz, hogy működik?

gondolom akkor pont úgy mint mi btw, mi nem is csinálunk mást

- kliensnek dolgozol ; a cég csak egy hely ahol a tudás gyűlik (meg a pénz zsákokban), nem igazán kérnek számon felülről amíg a kliens vagy a társaid konkrétan nem panaszkodnak
- a managered nem lebaszni megy oda hanem a gyengékhez konkstruktív feedback miatt, a többiekhez lélekápolás miatt
- a többi xxx ember nem vágja alattad a fát, erősítve a saját pozícióját, mint egy konkrét saját terméket feljesztő cégnél (ez amúgy elég jellemző); hanem együtt röhögtök a projecteken és segítetek egymásnak (úgy hogy amúgy közöd nincs a másik dolgához)
- tökmindegy mi lesz a klienssel (ha beütne valami), neked másnap lesz munkád egy másiknál 5 asztallal vagy 2 emelettel odébb, szóval a munkád miatt kell a legkevésbé aggódni
- ha valakinek nincs éppen projectje akkor mütyürkézik benchen akár hónapokon át a belső rendszereken, fizetés mellett..

tudom ez egy kicsit marketing-anyagnak tűnt, de én abszolút megdöbbentem hogy ilyen értelmes embereket össze lehet hozni egy értelmes cégbe, értelmes processek mellett
meg kiváncsi vagyok rá hogy a biztosító-iparban ez hogy működik
Member
Gold: 0.00
Oct 10 2014 05:09pm
Quote (Anarkin @ 11 Oct 2014 01:04)
mármint mire gondolsz, hogy működik?

gondolom akkor pont úgy mint mi btw, mi nem is csinálunk mást

- kliensnek dolgozol ; a cég csak egy hely ahol a tudás gyűlik (meg a pénz zsákokban), nem igazán kérnek számon felülről amíg a kliens vagy a társaid konkrétan nem panaszkodnak
- a managered nem lebaszni megy oda hanem a gyengékhez konkstruktív feedback miatt, a többiekhez lélekápolás miatt
- a többi xxx ember nem vágja alattad a fát, erősítve a saját pozícióját, mint egy konkrét saját terméket feljesztő cégnél (ez amúgy elég jellemző); hanem együtt röhögtök a projecteken és segítetek egymásnak (úgy hogy amúgy közöd nincs a másik dolgához)
- tökmindegy mi lesz a klienssel (ha beütne valami), neked másnap lesz munkád egy másiknál 5 asztallal vagy 2 emelettel odébb, szóval a munkád miatt kell a legkevésbé aggódni
- ha valakinek nincs éppen projectje akkor mütyürkézik benchen akár hónapokon át a belső rendszereken, fizetés mellett..

tudom ez egy kicsit marketing-anyagnak tűnt, de én abszolút megdöbbentem hogy ilyen értelmes embereket össze lehet hozni egy értelmes cégbe, értelmes processek mellett
meg kiváncsi vagyok rá hogy a biztosító-iparban ez hogy működik

itt is ez van de én arra gondoltam, hogy amikor az indiai UNIX subject matter expertnek nekem kell megmagyarázni mi a különbség a login és a logging között akkor azért vannak gondok
és tele van az egész ilyenekkel, kurva sok mindent tolnak ki indiaba meg braziliába mert olcsó de közben meg egy marék szart sem ér amit művelnek és általában európai meg amerikai embereknek kell valahogy helyrerakniuk mindent
Member
Oct 10 2014 05:11pm
Quote (Rawen @ Oct 10 2014 11:09pm)
itt is ez van de én arra gondoltam, hogy amikor az indiai UNIX subject matter expertnek nekem kell megmagyarázni mi a különbség a login és a logging között akkor azért vannak gondok
és tele van az egész ilyenekkel, kurva sok mindent tolnak ki indiaba meg braziliába mert olcsó de közben meg egy marék szart sem ér amit művelnek és általában európai meg amerikai embereknek kell valahogy helyrerakniuk mindent

ez nálunk is van
én hálistennek nem dolgozok más kódjával egyelőre, de körülöttem csak szidják az indiai meg japán kollégákat
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Oct 10 2014 05:18pm
Quote (Rawen @ 11 Oct 2014 00:09)

ja, tudást tekintve nálunk is csak BP-n van szűrés imo
egy előléptetésről meséltek nekem, úgy megy hogy kül. országokból jönnek a commette tagok skypera, és állítólag amikor egy magyar egy ukrán előléptetésén volt ilyen tag, nem +1 hanem -1 szintet javasolt a nyugati európai standard szerint xD kicsit se lehetett kínos, úgy mindenkire nézve keleten

Quote (xGurke @ 11 Oct 2014 00:11)
ez nálunk is van
én hálistennek nem dolgozok más kódjával egyelőre, de körülöttem csak szidják az indiai meg japán kollégákat

ez tökmindegy, én most egy kurvadrága brit outsourcing cég programján dolgozom, amit 2 éve vettünk át tőlük,
és még mindig úgy néz ki mint egy kupac szar minden, amihez nem nyúltunk hozzá

amúgy greenfield project (amit te kezdesz a nulláról) nem jellemző

This post was edited by Anarkin on Oct 10 2014 05:19pm
Member
Oct 11 2014 12:53am
Quote (xGurke @ 11 Oct 2014 01:11)
ez nálunk is van

Mellettem ül egy indiai, aki egész álló nap angolul telefonálgat, a nagyon vicces angol kiejtésével. (Mondjuk kurvajól beszél angolul, de az a furcsa beszédstílus kikészít).

Nekem a projektem egy kibaszott nagy halál.
Valamikor régen csináltak egy fizikai szimulációra valami programot, amit aztán átgányoltak egy másikféle fizikai jelenség (de ugyanannak az egységnek másik jelensége) szimulációjává. Ezt a kódot 2005-2007 között írta valaki. Senki nem tudja, hogy kicsoda, és senki nincs itt aki értene hozzá, de szükség lenne arra, amit tud a program.

A dokumentáció az kb 3-4 A5 méretű spirálból kitépett lap, tollal összefirkálva, és ezer helyen hibajavítózva. Meg még egy kb 6-8 diából álló ppt kinyomtatva (digitálisan már nincs is meg), de abból kb az első 3 dia azt írja le, hogy mi is az a rendszer egyáltalán, amit ugye tudok.
A program állítólag régen ment (de ezt mindenki elég bizonytalan hangsúllyal mondja mindig :D, nekem gyanúsak ), senki nem ismeri a bementet, amit be kell neki adni, van egy azaz egy darab kimeneti eredmény régről.

A szimuláció egyes elemei c++-ban vannak megírva, de belőlük összerakva a szimuláció maga az egy pyton kód. A probléma ott kezdődik, hogy a pyton és a c++ részeket egy kurvanagy generált kód köti össze. Az a generált kód átláthatatlan.
Ráadásul nem tudom, hogy sikerült így megcsinálni, de a generált rész úgy elfedi az egész kapcsolatot a két rész között, hogy nem tudsz megfeleltetéseket csinálni a pyton és a c++ részek között.
De ráadásul az a kód amúgy arra van, mint az eredeti funkció és nem az új szimulációra, de legalább a szimulálandó tér felállítását abból kéne kinyerni valahogy.

Vissza kellene fejteni, hogy mit kell a bemenetre adni, és be kéne üzemelni, hogy működjön.
Ráadásul az eredeti szimuláció ilyen 40+ perces dolog, a mostani jelenség számítása meg sokkal nagyobb feladat (az 2D-ben számolt visszaverődét egy oszlopról, ez meg ugyanabban a közegben 3D-ben számolja egy rücskös felület visszaverését), szóval nem lehet vele csak úgy fosatni a bemenet - kimenet párokat.

A gyomorsavam marja a fasznak a végét, amit szopok.

Amúgy full önálló munka, mivel senkinek nincs fogalma róla, ezért kérdezni sem sok értelme van. <ez mondjuk pozitívum>

Röhögve közölték az elején, hogy nyugodjak meg, ennél nehezebb feladat sosem lesz. :D
Member
Gold: 26.00
Oct 11 2014 03:44am
Quote (CyberPunk666 @ 11 Oct 2014 07:53)
Mellettem ül egy indiai, aki egész álló nap angolul telefonálgat, a nagyon vicces angol kiejtésével. (Mondjuk kurvajól beszél angolul, de az a furcsa beszédstílus kikészít).

Valamikor régen csináltak egy fizikai szimulációra valami programot, amit aztán átgányoltak egy másikféle fizikai jelenség (de ugyanannak az egységnek másik jelensége) szimulációjává. Ezt a kódot 2005-2007 között írta valaki. Senki nem tudja, hogy kicsoda, és senki nincs itt aki értene hozzá, de szükség lenne arra, amit tud a program.

A dokumentáció az kb 3-4 A5 méretű spirálból kitépett lap, tollal összefirkálva, és ezer helyen hibajavítózva. Meg még egy kb 6-8 diából álló ppt kinyomtatva (digitálisan már nincs is meg), de abból kb az első 3 dia azt írja le, hogy mi is az a rendszer egyáltalán, amit ugye tudok.
A program állítólag régen ment (de ezt mindenki elég bizonytalan hangsúllyal mondja mindig :D, nekem gyanúsak ), senki nem ismeri a bementet, amit be kell neki adni, van egy azaz egy darab kimeneti eredmény régről.

A szimuláció egyes elemei c++-ban vannak megírva, de belőlük összerakva a szimuláció maga az egy pyton kód. A probléma ott kezdődik, hogy a pyton és a c++ részeket egy kurvanagy generált kód köti össze. Az a generált kód átláthatatlan.
Ráadásul nem tudom, hogy sikerült így megcsinálni, de a generált rész úgy elfedi az egész kapcsolatot a két rész között, hogy nem tudsz megfeleltetéseket csinálni a pyton és a c++ részek között.
De ráadásul az a kód amúgy arra van, mint az eredeti funkció és nem az új szimulációra, de legalább a szimulálandó tér felállítását abból kéne kinyerni valahogy.

Vissza kellene fejteni, hogy mit kell a bemenetre adni, és be kéne üzemelni, hogy működjön.
Ráadásul az eredeti szimuláció ilyen 40+ perces dolog, a mostani jelenség számítása meg sokkal nagyobb feladat (az 2D-ben számolt visszaverődét egy oszlopról, ez meg ugyanabban a közegben 3D-ben számolja egy rücskös felület visszaverését), szóval nem lehet vele csak úgy fosatni a bemenet - kimenet párokat.

Amúgy full önálló munka, mivel senkinek nincs fogalma róla, ezért kérdezni sem sok értelme van. <ez mondjuk pozitívum>

Röhögve közölték az elején, hogy nyugodjak meg, ennél nehezebb feladat sosem lesz. :D

Én nem is merek leírni semmit, hogy nálunk hogy mennek a dolgok (bank szektor) de legalább 2 vezetői approval nélkül fingani se lehet kb.
Member
Oct 11 2014 04:02am
Quote (CyberPunk666 @ Oct 11 2014 06:53am)

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

nálunk is a másik gyakornok srác hasonló feladatot kapott (mármint olyan értelemben, hogy senki nem tud neki segíteni, etc)
de imádom amikor szól a mentorának, hogy kéne valami help
az meg feláll és miközben ballag oda : "idejövök szívesen, de vak vezet világtalant" :D imádom
Member
Oct 11 2014 04:11am
Quote (CyberPunk666 @ Oct 10 2014 07:27pm)
Nálunk, ha kell valamihez, akkor igényelni kell időlimites admin jogot :DDD

Mondjuk innen van mit ellopni és elég komoly értékű szellemi tulajdonról van szó.

ja, arra nagyon figyelj oda, hogy ha valami adathordozót használsz, akkor azt utána tedd vissza a széfbe
~1 hónapja volt h egy hét alatt eltűnt 2 pendrive
azóta jött 2 új kolléga :D
Member
Oct 11 2014 04:28am
Quote (xGurke @ 11 Oct 2014 12:11)
ja, arra nagyon figyelj oda, hogy ha valami adathordozót használsz, akkor azt utána tedd vissza a széfbe
~1 hónapja volt h egy hét alatt eltűnt 2 pendrive
azóta jött 2 új kolléga :D

Semmi ilyet nem használok. Az ilyen ügyekben mindig inkább kérdezek először. <amúgy tuti, hogy a takarító vitte el és örül, hogy pendrive és törli a milliárdos értékű szellemi tulajdont róla xd>

Amúgy nekem pendrive fóbiám van. Ami egyszer már járt bármelyik másik gépben, az az enyémbe nem kerül be soha többet.
Majd csinálok/veszek ilyen szart, amivel lehet gépbedugás nélkül is nullázni őket (persze az minden adatot töröl).
A pendrivehasználat olyan, mint afrika közepén óvszer nélkül dugni a helyi fekete csajokat. Tuti ÉC.
Ha kell valami, akkor felhő / doc szolgáltatások, alkalmi e-mail cím készítése...

Amúgy mire használtok ti ott pendriver? Nektek nincs saját hálózati meghajtótok? Vagy külső dolgokat is cipeltek ki/be?
Go Back To Magyar Topic List
Prev1365036513652365336545001Next
Closed New Topic New Poll