Quote (xGurke @ 11 Oct 2014 01:11)
ez nálunk is van
én hálistennek nem dolgozok más kódjával egyelőre, de körülöttem csak szidják az indiai meg japán kollégákat
Mellettem ül egy indiai, aki egész álló nap angolul telefonálgat, a nagyon vicces angol kiejtésével. (Mondjuk kurvajól beszél angolul, de az a furcsa beszédstílus kikészít).
Nekem a projektem egy kibaszott nagy halál.
Valamikor régen csináltak egy fizikai szimulációra valami programot, amit aztán átgányoltak egy másikféle fizikai jelenség (de ugyanannak az egységnek másik jelensége) szimulációjává. Ezt a kódot 2005-2007 között írta valaki. Senki nem tudja, hogy kicsoda, és senki nincs itt aki értene hozzá, de szükség lenne arra, amit tud a program.
A dokumentáció az kb 3-4 A5 méretű spirálból kitépett lap, tollal összefirkálva, és ezer helyen hibajavítózva. Meg még egy kb 6-8 diából álló ppt kinyomtatva (digitálisan már nincs is meg), de abból kb az első 3 dia azt írja le, hogy mi is az a rendszer egyáltalán, amit ugye tudok.
A program állítólag régen ment (de ezt mindenki elég bizonytalan hangsúllyal mondja mindig :D, nekem gyanúsak ), senki nem ismeri a bementet, amit be kell neki adni, van egy azaz egy darab kimeneti eredmény régről.
A szimuláció egyes elemei c++-ban vannak megírva, de belőlük összerakva a szimuláció maga az egy pyton kód. A probléma ott kezdődik, hogy a pyton és a c++ részeket egy kurvanagy generált kód köti össze. Az a generált kód átláthatatlan.
Ráadásul nem tudom, hogy sikerült így megcsinálni, de a generált rész úgy elfedi az egész kapcsolatot a két rész között, hogy nem tudsz megfeleltetéseket csinálni a pyton és a c++ részek között.
De ráadásul az a kód amúgy arra van, mint az eredeti funkció és nem az új szimulációra, de legalább a szimulálandó tér felállítását abból kéne kinyerni valahogy.
Vissza kellene fejteni, hogy mit kell a bemenetre adni, és be kéne üzemelni, hogy működjön.
Ráadásul az eredeti szimuláció ilyen 40+ perces dolog, a mostani jelenség számítása meg sokkal nagyobb feladat (az 2D-ben számolt visszaverődét egy oszlopról, ez meg ugyanabban a közegben 3D-ben számolja egy rücskös felület visszaverését), szóval nem lehet vele csak úgy fosatni a bemenet - kimenet párokat.
A gyomorsavam marja a fasznak a végét, amit szopok.
Amúgy full önálló munka, mivel senkinek nincs fogalma róla, ezért kérdezni sem sok értelme van. <ez mondjuk pozitívum>
Röhögve közölték az elején, hogy nyugodjak meg, ennél nehezebb feladat sosem lesz.