a tisztanlatas kedveert en midnket oldalt probaltam felvazolni, szerintem mindket megoldas jo alapvetoen, csak nem egyszerre kellene veluk probalkozni
Quote (cowding @ 21 Jul 2019 17:46)
Azt nem tudom nyersanyag szempontbol hol all a hold a marshoz kepest, en azthittem szarabb kb minden aspektusaban
Assembly tekinteteben meg sztem modularis mindent kuldeni tobb raketaval elso korben izibb lenne, az ilyen nagyobb urallomason epitkezosdi mar aszteriodbanyaszas kategoria amihez viszont nem repulunk meg eleg jol az urben imo
Szoval marsra elkuldeni a gyarakat es sajat infrastrutura > space assembly es onnan marsra gyartani techet
a mars erdekesebb, van valamekkora legkore etc - a hold meg itt van nehany napnyi repulesre, mindkettonek vannak elonyei
az amit te mondasz az kb az elso variacio (a lunar gatewayes). a masik viszont nem space assembly, hanem holdi. kint az urben csakugy gyartani valamit nem tul elonyos
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ 21 Jul 2019 17:51)
most jól értem hogy a holdi sziklákból szeretnél napelemgyűrűt készíteni vagy félreolvastam valamit ? :wacko:
igen, bar nem en szeretnem, csak pelda
nyilvan nem a mi eletunkben szintu pelda
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ 21 Jul 2019 18:08)
holdnak az egyetlen előnye ilyen szempontból hogy mivel kisebb tömegű égitest ezért egyszerűbb lenne róla az űrbe jutni, ugyanakkor az equipmentet amivel felszállsz onnan azt is nehezebb oda juttatni (meg a személyzetet is)
ez a sziklákból napelem gyártás még viccnek is rossz, előbb fog ilyen bioshockban megismert Rapture féle város épülni a holdon mint gyártósor :D
a hold - foldkoruli palya - hold utazas nagysagrendekkel kevesebb energiat igenyel mint barmi amit a foldrol inditasz
ha nem utazik rajta ember (azaz nem kell sietni), akkor tolhatod az egeszet elektromos meghajtassal es ahhoz a holdon garantaltan van valamilyen reakcioanyag
This post was edited by SteelMeetsSteel on Jul 21 2019 10:50am