Quote (ToldiSenior @ Feb 25 2017 10:57am)
Törvény szerint köteles vagyok minden bűncselekményt megakadályozni.
Törvény szerint köteles vagyok a kapott parancsot teljesíteni.
Ha az a kapott parancs, hogy egy bizonyos embert öljek meg, ha tudatában vagyok annak, hogy ezzel bűncselekményt valósítok meg, akkor kötelességem erre a parancsot adónak felhívni a figyelmét, jogom van írásban megkövetelni a parancsot, és ha ezek után is fenntartják a parancsot, hogy öljek meg egy embert, akkor már nem az enyém a felelősség.
Röviden ennyi. Hogy konkrétan mit tennék, ha háború közben lőnének rám, hát egyértelmű.
Ha az a kérdésed, hogy parancsra ölnék-e olyan embert, akiről én személy szerint nem tudom, hogy bármi veszélyt jelent-e... lásd fentebb.
Isten őrizz, hogy valaha is ilyen helyzetbe kerüljek. De ha mégis, pontosan be fogom tartani a rám vonatkozó törvényeket. Ennyi.
Annyi hadititkot azért elárulhatok, a határon szolgáló fegyvereseknek (például nekem is) szigorú parancsba van adva, hogy nem szabad bántani a migránsokat. Még csak az hiányzik. Ennek ellenére sajnos vannak, akik gumibottal megagyabugyálják őket, meg lefújják őket spray-vel, de ezek sajnálatos esetek, mindegyikről olvashattok az újságokban, szóval rend van, ne aggódjatok.
A ROE kártyán mindez részletesen rajta van. Rá lehet keresni a neten, mik a fegyverhasználat szabályai