d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Kikre Fogsz Szavazni 2014 Aprilisaban? > Szavazz Vagy Meghalsz
Prev13536373839237Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 33,265.80
Jan 19 2014 09:12pm
Quote (putincykavodka @ 20 Jan 2014 04:10)
Amennyire en tudom, az eu eloiras volt, hogy csak bizonyos publik helyeken lehet dohanyozni. Vonatokon mas orszagban sem lehet pl

A cseheknel a kocsmak meg mindig dohanyzohelyek. Szoval meg ha valamilyen EU eloiras van is, egesz temposan atvettuk es ennek orulok.
Member
Gold: 2,280.00
Jan 19 2014 09:20pm
1. A FIDESZ és a KDNP kb. annyira különbözik egymástól, mint az MSZP és a DK vagy az EPM.
A keresztényeknek teljesen következetes programjuk van az abortusztról, homoszexuálisokról, társadalmi egyenlőtlenségekről stb.ami definíció szerint nem lehet népszerű, mert szigorú erkölcsi alapon áll, ezért a KDNP önmagában nem is tudna választást nyerni. A FIDESZ ezzel szemben egy meglehetősen laza párt, ami mondjuk az abortuszt, a homokosokat illeti. A szöveg persze konzervatív, de a tartalom teljesen liberális. Nem is csoda, hogy a FIDESZ szavazói túlnyomó többségben nem vallásos emberek. A KDNP nem hajhássza a népszerűséget, egy következetes keresztény párt, önállóan szerintem be sem jutna a parlamentbe. A Fidesz jól teszi, hogy stratégiai, bajtársi szövetségesének tartja a KDNP-t, mert így sok vallásos embert tud az oldalára állítani. Ha csak a programot nézzük, az MSZP szerintem közelebb áll a KDNP-hez, mint a Fidesz, főleg, ami a társadalmi egyenlőtlenségeket illeti. A KDNP is a szegények pártján áll, és rosszul teszi szerintem Mesterházy, hogy összefog Gyurcsánnyal, mert így elijeszt sok vallásos embert, akik anno Horn Gyulára például rengetegen szavaztak, mert ő támogatta az egyházakat, ő kötötte a vatikáni szerződést. Horn sokkal bölcsebb volt, mint a mostani MSZP. Gyurcsány megszüntetné a hitéleti támogatást, az egyházaknak nem adna pénzt - akkor mi lenne a keresztény fenntartású iskolákkal, kórházakkal, szoc otthonokkal, zárjanak be?

2. Ami az egyes ügyeket illeti, majd később esetleg, nem akarok túl hosszan írni LoL Trafikot nem kaptam :)
Member
Gold: 5,390.00
Jan 19 2014 09:29pm
Quote (ToldiSenior @ Jan 20 2014 04:20am)
1. A FIDESZ és a KDNP kb. annyira különbözik egymástól, mint az MSZP és a DK vagy az EPM.
A keresztényeknek teljesen következetes programjuk van az abortusztról, homoszexuálisokról, társadalmi egyenlőtlenségekről stb.ami definíció szerint nem lehet népszerű, mert szigorú erkölcsi alapon áll, ezért a KDNP önmagában nem is tudna választást nyerni. A FIDESZ ezzel szemben egy meglehetősen laza párt, ami mondjuk az abortuszt, a homokosokat illeti. A szöveg persze konzervatív, de a tartalom teljesen liberális. Nem is csoda, hogy a FIDESZ szavazói túlnyomó többségben nem vallásos emberek. A KDNP nem hajhássza a népszerűséget, egy következetes keresztény párt, önállóan szerintem be sem jutna a parlamentbe. A Fidesz jól teszi, hogy stratégiai, bajtársi szövetségesének tartja a KDNP-t, mert így sok vallásos embert tud az oldalára állítani. Ha csak a programot nézzük, az MSZP szerintem közelebb áll a KDNP-hez, mint a Fidesz, főleg, ami a társadalmi egyenlőtlenségeket illeti. A KDNP is a szegények pártján áll, és rosszul teszi szerintem Mesterházy, hogy összefog Gyurcsánnyal, mert így elijeszt sok vallásos embert, akik anno Horn Gyulára például rengetegen szavaztak, mert ő támogatta az egyházakat, ő kötötte a vatikáni szerződést. Horn sokkal bölcsebb volt, mint a mostani MSZP. Gyurcsány megszüntetné a hitéleti támogatást, az egyházaknak nem adna pénzt - akkor mi lenne a keresztény fenntartású iskolákkal, kórházakkal, szoc otthonokkal, zárjanak be?

2. Ami az egyes ügyeket illeti, majd később esetleg, nem akarok túl hosszan írni LoL Trafikot nem kaptam :)

Mondjuk az egyhazi tamogatast en is elegge megvagnam, iszonyatos kulonbsegek vannak allami es egyhazi iskolak kozott. Magat az egyhaz szervezeteket meg tartsak fent a hivok - szerintem ez igy lenne fair.
Member
Jan 19 2014 09:30pm
Quote (ToldiSenior @ 20 Jan 2014 04:20)

Koszonom a valaszod, ez amugy egy egesz erdekes nezopont amivel meg nem nagyon volt dolgom.
Ha lesz egy kis idod akkor majd reszletesebben is megvitathatnank par dolgot (koztuk a mar fenntebb emlitett konkret eseteket).
Member
Jan 19 2014 09:33pm
Amugy letezik olyan szakertoi predikcio, miszerint, a fidesz mar csak azert tartja maga mellett a KDNP-t, hogy ha buknak, akkor rajuk lehet fogni mindent.
Member
Jan 19 2014 09:38pm
Quote (jarabekg @ Jan 20 2014 04:29am)
Mondjuk az egyhazi tamogatast en is elegge megvagnam, iszonyatos kulonbsegek vannak allami es egyhazi iskolak kozott. Magat az egyhaz szervezeteket meg tartsak fent a hivok - szerintem ez igy lenne fair.

Horn Gyula korrekt kapcsolatot ápolt az egyházakkal, ő kötötte a vatikáni szerződést, amiben stabilizálta az egyházi intézmények állami támogatását, cserébe azért, hogy az egyházak lemondtak az ellopott egyházi javak visszakövetelésétől. Az egyházaknak az államosítás előtt rengeteg földbirtokuk, gazdasági szervezeteik is voltak, amiket a kommunisták magukévá tettek. A mai keresztény egyházaknak nincsenek földjeik, birtokaik, ezért rászorulnak az állam támogatására, mint mindenhol a világon. Horn megérdemelte, hogy miniszterelnök legyen, sok vallásos ember szavazott rá anno. Mesterházy bután csinálja, hogy összefog Gyurcsánnyal, aki szerintem egy hazudós gazember, gyűlöletet szít a határon túli magyarok ellen, az egyházak ellen, vállalhatatlan.
Member
Jan 19 2014 09:47pm
Quote (ToldiSenior @ Jan 20 2014 04:38am)
Horn Gyula korrekt kapcsolatot ápolt az egyházakkal, ő kötötte a vatikáni szerződést, amiben stabilizálta az egyházi intézmények állami támogatását, cserébe azért, hogy az egyházak lemondtak az ellopott egyházi javak visszakövetelésétől. Az egyházaknak az államosítás előtt rengeteg földbirtokuk, gazdasági szervezeteik is voltak, amiket a kommunisták magukévá tettek. A mai keresztény egyházaknak nincsenek földjeik, birtokaik, ezért rászorulnak az állam támogatására, mint mindenhol a világon. Horn megérdemelte, hogy miniszterelnök legyen, sok vallásos ember szavazott rá anno. Mesterházy bután csinálja, hogy összefog Gyurcsánnyal, aki szerintem egy hazudós gazember, gyűlöletet szít a határon túli magyarok ellen, az egyházak ellen, vállalhatatlan.

Gyurcsány szerintem is hazudós gazember, de nem azért mert gyűlöletet szít az emberek között. Sok mindent kimond a programjában, amit 2014-ben egy normális nyugati berendezésű társadalomban ki kell mondani, és a legtöbb pontban az ő programja a leginkább racionális.
Ilyen például a felsőoktatásba bevezetett ösztöndíj alapú tandíj, vagy a magyar lakcímmel nem rendelkezők kizárása a magyar politikai életből. Sőt szerintem az egyháztámogatás csökkentése is teljesen racionális.

Ennek ellenére soha a büdös életben nem szavaznék erre a bukott baloldalra listán, csak megjegyezném, hogy ez a program messze nem gazemberség, hanem szimpla józan ész, és csak olyan párt teheti meg, aki különösebb tét nélkül indul a választásokon.
Member
Jan 19 2014 09:48pm
Quote (ToldiSenior @ 20 Jan 2014 04:38)

Ha Gyurcsany hazudos, akkor Orban mi ? :D
Member
Jan 19 2014 09:49pm
Quote (josheide @ Jan 20 2014 04:48am)

Itt nem ez a kerdes nyilvan. Normalis orszagban mar egyikuk sem lehetne politikusi palyan, ekkora bukasok utan.
Member
Jan 19 2014 09:56pm
Quote (josheide @ Jan 20 2014 04:48am)

Gyurcsány azt megcsinálta a választások előtt, hogy levitte az áfát 5%-al, majd eltitkolta az ország pénzügyi helyzetét, sőt folyamatosan hazudott róla, majd a választások megnyerése után azonnal visszaemelte az áfát, közben ugrott jópár %-ot az államadósság. Komplett hülyének nézett egy egész országot, az aljas trükkjeinek az árát fizetjük most is, nyögjük az államadósság terheit, csak hogy Ő, a Gyurcsány még pár évig, a bukásáig miniszterelnök lehessen.

Ilyet Orbán nem tett, sőt.
Go Back To Magyar Topic List
Prev13536373839237Next
Add Reply New Topic New Poll