Quote (ToldiSenior @ Jan 20 2014 04:38am)
Horn Gyula korrekt kapcsolatot ápolt az egyházakkal, ő kötötte a vatikáni szerződést, amiben stabilizálta az egyházi intézmények állami támogatását, cserébe azért, hogy az egyházak lemondtak az ellopott egyházi javak visszakövetelésétől. Az egyházaknak az államosítás előtt rengeteg földbirtokuk, gazdasági szervezeteik is voltak, amiket a kommunisták magukévá tettek. A mai keresztény egyházaknak nincsenek földjeik, birtokaik, ezért rászorulnak az állam támogatására, mint mindenhol a világon. Horn megérdemelte, hogy miniszterelnök legyen, sok vallásos ember szavazott rá anno. Mesterházy bután csinálja, hogy összefog Gyurcsánnyal, aki szerintem egy hazudós gazember, gyűlöletet szít a határon túli magyarok ellen, az egyházak ellen, vállalhatatlan.
Gyurcsány szerintem is hazudós gazember, de nem azért mert gyűlöletet szít az emberek között. Sok mindent kimond a programjában, amit 2014-ben egy normális nyugati berendezésű társadalomban ki kell mondani, és a legtöbb pontban az ő programja a leginkább racionális.
Ilyen például a felsőoktatásba bevezetett ösztöndíj alapú tandíj, vagy a magyar lakcímmel nem rendelkezők kizárása a magyar politikai életből. Sőt szerintem az egyháztámogatás csökkentése is teljesen racionális.
Ennek ellenére soha a büdös életben nem szavaznék erre a bukott baloldalra listán, csak megjegyezném, hogy ez a program messze nem gazemberség, hanem szimpla józan ész, és csak olyan párt teheti meg, aki különösebb tét nélkül indul a választásokon.