d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev135363738391468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Jan 4 2012 09:04am
Quote (ace07 @ Jan 4 2012 05:02pm)
Nekem csak erre a kérdésre kéne válasz:

mibe érdemes ilyenkor a tartalékokat tartani? Ingatlan? EUR? Dollár? arany? ezüst? vagy teljesen más?

én fontot meg frankot mondanék

dollár bezsarik, ekkor beszarik a yen is, beszarik az euro is, arany/ezüst az full-on spekuláció, ingatlan megint rizikós sztm

(de amúgy érdekel, hogy mit mond aki ért is hozzá)

This post was edited by daneeka10 on Jan 4 2012 09:05am
Member
Gold: 355.92
Jan 4 2012 09:07am
Quote (ace07 @ Jan 4 2012 05:02pm)

mibe érdemes ilyenkor a tartalékokat tartani? Ingatlan? EUR? Dollár? arany? ezüst? vagy teljesen más?

aranyba érdemes fektetni, már csak azért is, mert rohamosan csökkennek az aranykészletek
Member
Gold: 1.00
Jan 4 2012 09:07am
Quote (daneeka10 @ 4 Jan 2012 16:04)
én fontot meg frankot mondanék

dollár bezsarik, ekkor beszarik a yen is, beszarik az euro is, arany/ezüst az full-on spekuláció, ingatlan megint rizikós sztm

(de amúgy érdekel, hogy mit mond aki ért is hozzá)

pinában, hetente meg tudod vele kerestetni az árát, nemzetközi helyzettől függően kérhetsz a munkájáért eurot, dollárt, aranyat, ékszert... luxusprostit kell venni futtatásra

$$
Member
Gold: 279.00
Jan 4 2012 09:08am
Quote (ace07 @ 4 Jan 2012 17:02)

konzerv :)

Quote (CyberPunk666 @ 4 Jan 2012 17:07)
pinában, hetente meg tudod vele kerestetni az árát, nemzetközi helyzettől függően kérhetsz a munkájáért eurot, dollárt, aranyat, ékszert... luxusprostit kell venni futtatásra

$$

vagy ez. :d

This post was edited by ecneB on Jan 4 2012 09:08am
Member
Gold: 6,440.13
Jan 4 2012 09:10am
Quote (ace07 @ Jan 4 2012 04:02pm)

hazudnék ha azt mondanám, hogy tudom ^^

nekem csomóan aranyat mondták, amiről én mindenkit igyekeztem lebeszélni: véletlen igazam is lett, mert esett vagy 20%-ot az utóbbi időben
ingatlant most is jó befektetésnek tartom: egyrészt az előtörlesztés miatt nagyon estek az árak, másrészt nem bízom nagyon az ingatlanadóban és remélhetőleg a kiadhatósággal sem lesznek bajok ...

devizák közül inkább a norvég koronát mondanám, amit még fel lehet fedezni, vagy esetleg a svájci frankot ha elszabadul itt az európánik
én bepróbálnám a görög állampapírt is, kurva nagy hozammal kecsegtetnek és csak nem megy csődbe :lol:

Olyan cucc lenne jó, amit mondjuk Kína fog hasznosítani, mint anno mikor egekbe hajtották a réz meg nem tudom mi árát a grandiózus építkezések és felpörgő gazdaság miatt ... nyersanyagpiacot amúgy sem szokták felfedezni az emberek. Nem hallod senkitől, hogy vettem olajcertifikátot. Inkább nézik a bluechipeket és OTP és MOL között hezitálnak.

vagy termőföld, mert az is nagyon olcsó, de magánemberként, összespórolt pénzedből valószínűleg nem éri meg venni, mert lassan fog felfutni

ergó FINGOM NINCS
Member
Gold: 1.00
Jan 4 2012 09:13am
Quote (beni @ 4 Jan 2012 16:10)

nekem csomóan aranyat mondták, amiről én mindenkit igyekeztem lebeszélni: véletlen igazam is lett, mert esett vagy 20%-ot az utóbbi időben
ingatlant most is jó befektetésnek tartom: egyrészt az előtörlesztés miatt nagyon estek az árak, másrészt nem bízom nagyon az ingatlanadóban és remélhetőleg a kiadhatósággal sem lesznek bajok ...

devizák közül inkább a norvég koronát mondanám, amit még fel lehet fedezni, vagy esetleg a svájci frankot ha elszabadul itt az európánik
én bepróbálnám a görög állampapírt is, kurva nagy hozammal kecsegtetnek és csak nem megy csődbe :lol:

Olyan cucc lenne jó, amit mondjuk Kína fog hasznosítani, mint anno mikor egekbe hajtották a réz meg nem tudom mi árát a grandiózus építkezések és felpörgő gazdaság miatt ... nyersanyagpiacot amúgy sem szokták felfedezni az emberek. Nem hallod senkitől, hogy vettem olajcertifikátot. Inkább nézik a bluechipeket és OTP és MOL között hezitálnak.

vagy termőföld, mert az is nagyon olcsó, de magánemberként, összespórolt pénzedből valószínűleg nem éri meg venni, mert lassan fog felfutni

ergó FINGOM NINCS

norvég korona tavaly még valami 30-33 forint volt most meg már 40 felett van -.-
Member
Gold: 0.00
Jan 4 2012 09:14am
ingatlan befektetéssel kapcsolatban azt nem értem, hogyha beüt a szar akkor ki fogja megvenni a házad?
Member
Gold: 3,000.69
Jan 4 2012 09:14am
Quote (beni @ 4 Jan 2012 15:56)
én értem, hogy szarban van Magyarország, de a tőzsdemozgást is inkább a pszichológiai irányítja, mintsem a biztos tudás

mikor treasury-ben dolgoztam akkor jelen voltam, amikor felhívott minket egy nagy külföldi portfóliókezelő, hogy "Halló, Bucharest? Úgy láttam, hogy drágul az olaj hordónkénti ára, úgyhogy vegyetek nekem MOL-t, mert beraknám a portfolióba". Nem mondtuk neki, hogy ez itt Budapest és az olaj ára fundementálisan nincs akkora hatással egy upstream üzletágban minimálisan érdekelt olajcégre ... vettünk neki. (abszolút true story)

Ugyanígy megy a devizakereskedés. Két cikk az economiston (amit adott esetben egy brüsszeli magyar mszps ír) kis balfaszkodás a kormány részéről, nem kell nekünk IMF szar kommunikálása és máris zuhanunk. Persze most vannak fundementális okok is, amik nagy részt eddig is ugyanúgy voltak, de az euróválság legjobban a kicsiken csapódik le. Szerintem.

ez nyilván így van, hogy tőzsde meg árfolyamok is gyakran kurva nagy pszichológiai játékok igazából, de nyilván olyan piacon próbálkoznak be, ami a leginkább megingathatónak tűnik...
Member
Gold: 26.00
Jan 4 2012 09:17am
Quote (beni @ 4 Jan 2012 16:10)

ergó FINGOM NINCS

hát fasza, ezeket már én is végig zongoráztam ( kivéve görög állampapír, norvég korona), de a vége nekem is a fingom nincs lett.
Member
Gold: 6,440.13
Jan 4 2012 09:18am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ Jan 4 2012 04:14pm)
ez nyilván így van, hogy tőzsde meg árfolyamok is gyakran kurva nagy pszichológiai játékok igazából, de nyilván olyan piacon próbálkoznak be, ami a leginkább megingathatónak tűnik...

de nem kell mindig"támadásra" gondolni

a portfóliókezelő nem tarthat készpénzállományt, hanem be kell fektetnie ... nem csinálnak olyat, hogy akkor most kivárok egy kicsit és majd akkor odatolom a pénzem

ha elbizonytalanodik, hogy ez rossz lehet, akkor vált

Quote (daneeka10 @ Jan 4 2012 04:14pm)
ingatlan befektetéssel kapcsolatban azt nem értem, hogyha beüt a szar akkor ki fogja megvenni a házad?

kétféleképpen lehet ingatlanba fektetni

veszel ingatlan alapban részesedést
veszel ingatlant és várod, hogy felmenjen az ára/kiadod

Quote (ace07 @ Jan 4 2012 04:17pm)
hát fasza, ezeket már én is végig zongoráztam ( kivéve görög állampapír, norvég korona), de a vége nekem is a fingom nincs lett.

amúgy 300as eurónál mondtam volna, hogy érzésem szerint (= nem jelent semmit) 320ig fel fog menni ... mint ahogy kollégámnak mondtam és ő be is szállt a dologba 306-on

most már nem mondanék irányt

This post was edited by beni on Jan 4 2012 09:19am
Go Back To Magyar Topic List
Prev135363738391468Next
Add Reply New Topic New Poll