Quote (Cpt_Ghost @ Jun 14 2019 03:41pm)
cringelek hogy mennyi idejük van svájcban tüntikézni az egyenlőségért baszdmeg
SVÁJCBAN
azon gondolkozom létezhet-e privilegizáltabb ember mint egy svájci nő, de nem sok ötletem van
Kivancsisagbol utanolvastam miert is tüntettek pontosan, eleg nehez volt a sok TL;DR jajj de nehez nekünk blablabol kimagozni hogy mit is akarnak pontosan:
- magasabb fizeteseket
- a tamponok 7.7%-os AFA kulcsanak a 2.5%-ra valo csökkenteset
- több nöi CEO-t es parlamenti kepviselöt (2000 ota eleg sok nöi miniszterelnök volt mas orszagokhoz kepest
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Presidents_of_the_Swiss_Confederation#2000%E2%80%93present)- GYES bevezeteset
- magasabb nyugdijat nöknek akik a gyerekneveles miatt nem tudtak dolgozni
Amugy a legtöbb svajci fiatal (nem csak a nök) mindent megkap (anyagi biztonsag, ruhak, draga hobbik/jatekok, tovabbtanulasi lehetöseg etc.), es a joletükben igy is birnak minden hülyesegen sirni.
A 17 eves gyakornok a cegünknel azon busogott a konyhaban par hete hogy nem bir jobb autot venni maganak, mondtam okj.
Nyilvan leteznek kivetelek, de eleg könnyü teljesen eltorzult vilagkeppel felnöni itt.
Quote (Smat @ Jun 14 2019 06:55pm)
Dno, en ismerek parat de nem ez az elso benyomasom, ugyanakkor nyilvan ez nem mervado.
Amugy ez a #svajc #svajcikoko #svajcielet tenyleg ilyen irl is es aki nem #svajc tetovalast hord a farpofajan az pleb szar vagy ez is ilyen altalanositas mint pl a nemeteknek szar a humoruk vagy a spanyolok minden delutan siestaznak ebed utan?
ezt leginkabb külföldiektöl latom akik par havonta hazajarnak jatszani a menö csavot
Quote (bceeN @ Jun 14 2019 06:05pm)
anno beszelgettem krisszel errol es en hiu azt hittem, hogy jobb a helyzet switzerlandban. Elegge lehangolo volt hallgatni, hogy nekik mar semmi nem jo..
en tisztelem a noket, ertem is a problemat (valamelyest), de ezzel pont az ellenkezojet fogjak elerni szvsz.
inkabb megyek is folytatni homm3-t, #pentek
Nem csak a nök ilyenek, a legtöbb ember akit ismerek nem tudja elkepzelni hogy hogyan tudok bejaronö + kajarendeles nelkül elni.
Utana meg csodalkoznak hogy nekem mennyi penzem van hogy Japanba utazgatok...