d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1357035713572357335745001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Jun 2 2011 04:02am
Quote (anyd @ 2 Jun 2011 11:34)
mesélj! én hétfőn megyek, és kurvára parázok mert nemtudok semmit :( honnan készültél fel?

felkészülésben nem az a gáz, hogy nehéz az anyag, hanem hogy mi a faszról lehet annyit pofázni

ehhez használtam ezt a könyvet: http://www.jos.hu/Konyv/0191/index.html

Asszem az emelt szóbeli tételeket azt központilag határozzák meg, ha igen, akkor a 13-as easy. Én azt húztam és az Állományok tárolása, elhelyezkedése az adathordozókon, műveletek állományokkal egy operációs rendszeren volt.

Ehhez elmondtam, az adattároló eszközöket. Melyik hogy tárolja meg milyen rendszerben, szektork stb.. Fájlrendszerekről, biztonsági másolatokról pofáztam még. Az adatmentés visszaállítás. Beszéltem az SSD-ről, a trim és hasonló dolgoknál elismerően bólogattak ^^. Meg persze az optikai tárolókról.

A kérdések közül csak egyre nem tudtam a választ elsőre, de egy segítő kérdés után egyből beugrott. Az volt a kérdés, hogy egy számítógéphez nem értő ismerősöm felhív, hogy nem talál valami programot és amikor el akarom neki magyarázni hova menjen, neki nincsenek betűjelek a meghajtóknál. Itt először nem értettem milyen probléma lehet ez, aztán megkérdezték milyen operációs rendszereket használtam eddig, akkor esett le, hogy a root mappa a megoldás, mert nem biztos, hogy ő windowst használ... -.- Végül rájöttem, de ez mondjuk szívatós kérdés volt szerintem még ha triviális is. Faszom gondolt először erre.
Member
Gold: 280.00
Jun 2 2011 04:06am
Quote (CyberPunk666 @ Jun 2 2011 11:02am)
felkészülésben nem az a gáz, hogy nehéz az anyag, hanem hogy mi a faszról lehet annyit pofázni

ehhez használtam ezt a könyvet: http://www.jos.hu/Konyv/0191/index.html

Asszem az emelt szóbeli tételeket azt központilag határozzák meg, ha igen, akkor a 13-as easy. Én azt húztam és az Állományok tárolása, elhelyezkedése az adathordozókon, műveletek állományokkal egy operációs rendszeren volt.

Ehhez elmondtam, az adattároló eszközöket. Melyik hogy tárolja meg milyen rendszerben, szektork stb.. Fájlrendszerekről, biztonsági másolatokról pofáztam még. Az adatmentés visszaállítás. Beszéltem az SSD-ről, a trim és hasonló dolgoknál elismerően bólogattak ^^. Meg persze az optikai tárolókról.

A kérdések közül csak egyre nem tudtam a választ elsőre, de egy segítő kérdés után egyből beugrott. Az volt a kérdés, hogy egy számítógéphez nem értő ismerősöm felhív, hogy nem talál valami programot és amikor el akarom neki magyarázni hova menjen, neki nincsenek betűjelek a meghajtóknál. Itt először nem értettem milyen probléma lehet ez, aztán megkérdezték milyen operációs rendszereket használtam eddig, akkor esett le, hogy a root mappa a megoldás, mert nem biztos, hogy ő windowst használ... -.-  Végül rájöttem, de ez mondjuk szívatós kérdés volt szerintem még ha triviális is. Faszom gondolt először erre.

könnyű tételt húztál te mákos, én azon parázok hogy kihúzok egy olyat, amihez fingom sincs
Member
Jun 2 2011 04:19am
Quote (anyd @ 2 Jun 2011 12:06)
könnyű tételt húztál te mákos, én azon parázok hogy kihúzok egy olyat, amihez fingom sincs

Előtte én is úgy voltam vele, de a téma alatt vannak segítőkérdések, és azokkal már könnyű. Minden kérdésre mondasz 4-5 mondatot, + ha jó jegyre mész rá, akkor egy két érdekességgel nemcsak a pont megy fel, hanem legalább az idő is telik, így tartalmasabbnak hat az egész, Az ennyi elég is.

Szerintem nem vészes. Előttem felelő a jelátalakítást húzta, az sem nehezebb tétel szerintem. Szerintem az is el tudtam volna mondani simán. Talán a számítógép története az egyetlen igazán szar témakör, de azért ott is lehet rizsázni ha a modern kori részét hangsúlyozod.
A számábrázolás lehet még szívatós, de az csak akkor ha köcsög vizsgáztatót fogsz ki és elkezd a negatív számok ábrázolásával + műveletekkel szívatni a végén meg még egy kis bool algebra. De ez csak akkor ha egy perverz vizsgáztatót fogsz ki.
Member
Jun 2 2011 04:21am
Quote (CyberPunk666 @ Jun 2 2011 11:19am)
Előtte én is úgy voltam vele, de a téma alatt vannak segítőkérdések, és azokkal már könnyű. Minden kérdésre mondasz 4-5 mondatot, + ha jó jegyre mész rá, akkor egy két érdekességgel nemcsak a pont megy fel, hanem legalább az idő is telik, így tartalmasabbnak hat az egész, Az ennyi  elég is.

Szerintem nem vészes. Előttem felelő a jelátalakítást húzta, az sem nehezebb tétel szerintem. Szerintem az is el tudtam volna mondani simán. Talán a számítógép története az egyetlen igazán szar témakör, de azért ott is lehet rizsázni ha a modern kori részét hangsúlyozod.
A számábrázolás lehet még szívatós, de az csak akkor ha köcsög vizsgáztatót fogsz ki és elkezd a negatív számok ábrázolásával + műveletekkel szívatni a végén meg még egy kis bool algebra. De ez csak akkor ha egy perverz vizsgáztatót fogsz ki.

jelátalakításról valamennyit tudnék beszélni.. igazából egy 50%ra kéne teljesítenem. de pl számábrázolásról azt se tudom mi az nem hogy bool algebra
Member
Jun 2 2011 04:24am
Quote (anyd @ 2 Jun 2011 12:21)
jelátalakításról valamennyit tudnék beszélni.. igazából egy 50%ra kéne teljesítenem. de pl számábrázolásról azt se tudom mi az nem hogy bool algebra

kettes számrendszerben pl a ami nekünk mondjuk 23 az kettesben : 1 0111

és akkor ezekkel kellhet mondjuk összeadni, kivonni pl, vagy esetleg megkérdezhetik, hogy ábrázolnál egy biten negatív számot ilyenek. Nem nehéz ha legalább elolvasod. Szerintem szerezd be a könyvet amit linkeltem neked. ha pesti vagy akár el is adom neked 1k hufért.
Member
Jun 2 2011 04:27am
Quote (CyberPunk666 @ Jun 2 2011 11:24am)
kettes számrendszerben pl a ami nekünk mondjuk 23 az kettesben : 1 0111

és akkor ezekkel kellhet mondjuk összeadni, kivonni pl, vagy esetleg megkérdezhetik, hogy ábrázolnál egy biten negatív számot ilyenek. Nem nehéz ha legalább elolvasod. Szerintem szerezd be a könyvet amit linkeltem neked. ha pesti vagy akár el is adom neked 1k hufért.

sajnos nincs egy fityingem se :D maximum kölcsön kérném el, vagy trade.. igazából hétfőig nem sok időm van
Member
Jun 2 2011 04:27am
Quote (anyd @ 2 Jun 2011 12:21)

előtte én is fostam, de valójában annyira egyszerű dolgokat kell elmondani összefoglalva, hogy rá fogsz jönni, hogy nem nehéz. Azért tűnik annak, mert olyan, sok az info, de valójában a tételek nagyrészét nem az teszi ki. Az én tételemnek a fele pl az volt, hogy lehet a fájlokat másolni, vagy éppen áthelyezni, törlésnél felülíródik-e az adat stb. triviális dolgok mondatba foglalása volt a fele kb az egésznek. aztán a másik felében ecseteltem a komolyabb részét, mint például a fájlrendszerek, a szektorok, állományok fizikai elhelyezkedése, raid fogalma és lehetőségei. ezekről is pár szót mondasz, akkor simán jó vagy, ha pedig belemész, akkor überkirály. Én is fostam, de tényleg felesleges.
Member
Jun 2 2011 04:28am
Quote (anyd @ 2 Jun 2011 12:27)
sajnos nincs egy fityingem se :D maximum kölcsön kérném el, vagy trade.. igazából hétfőig nem sok időm van

merre laksz, akkor kölcsönbe átpasszolom. Max felnyomlak az S/A-ban. nehogy már ezen menjen el neked. Egy hétvége alatt ebből fel lehet készülni. Igazából rá fogsz jönni mennyire triviális dolgokat kérnek. Csak azért kell a könyv, hogy tudd mégis milyen mélyen kell belemenni a dologba.

This post was edited by CyberPunk666 on Jun 2 2011 04:29am
Member
Jun 2 2011 04:29am
Quote (CyberPunk666 @ Jun 2 2011 11:27am)
előtte én is fostam, de valójában annyira egyszerű dolgokat kell elmondani összefoglalva, hogy rá fogsz jönni, hogy nem nehéz. Azért tűnik annak, mert olyan, sok az info, de valójában a tételek nagyrészét nem az teszi ki. Az én tételemnek a fele pl az volt, hogy lehet a fájlokat másolni, vagy éppen áthelyezni, törlésnél felülíródik-e az adat stb. triviális dolgok mondatba foglalása volt a fele kb az egésznek. aztán a másik felében ecseteltem a komolyabb részét, mint például a fájlrendszerek, a szektorok, állományok fizikai elhelyezkedése, raid fogalma és lehetőségei. ezekről is pár szót mondasz, akkor simán jó vagy, ha pedig belemész, akkor überkirály. Én is fostam, de tényleg felesleges.

tudom, ezért mondtam hogy könnyű tételt húztál, mert voltak benne triviális dolgok.. de mondjuk ha az ascii tábláról kéne beszélnem akkor tudnék mondani 2 helytelen mondatot kb
Member
Jun 2 2011 04:35am
Quote (anyd @ 2 Jun 2011 12:29)
tudom, ezért mondtam hogy könnyű tételt húztál, mert voltak benne triviális dolgok.. de mondjuk ha az ascii tábláról kéne beszélnem akkor tudnék mondani 2 helytelen mondatot kb

az önmagában nagyon kicsi rész. Akkor ha azt kapod akkor az a kódolás témaköre, ahol máris beszélhetsz a különböző karakterlapokról, az árvíztűrő tükörfúrógép mindenképpen szerepeljen benne, majd megemlítheted az UTF kódolást, ahol atm az UTf 8 az elterjedt ami azt jelenti, hogy 8 biten tárolja a karaktereket. Az iso szabvány létezését is megemlíted. asciiről meg elmondhatod, hogy az első 30(?) karakter vezérlést tartalmaz, mint pl kocsi vissza, sípolás, stb., az angol abc kisbetűi pedig a 65-ös től kezdődnek. Bőven lehet ezekről egyszerű dolgokat mondani. Pont ez a lényeg, hogy a témakörök nagyok. Ilyet nem kapsz hogy ascii és beszélj róla 15 percet. Kapsz egy ilyet, hogy kódolás, jelátalakítás. Itt a veszteséges és veszteségmentes tömörítéstől kezdve 37289 dologról tudsz beszélni. itt érdemes megemlíteni a szöveges résznél az ascii dolgot, de azon kívül ott a kép és hang és videokódolás stb.

Amúgy mondom odaadom a könyvet, ha megígéred, hogy visszaadod, csak akkor beszéljünk meg valami találkozót.
meg mondjuk ne vasárnap, hanem akkor minél előbb.

This post was edited by CyberPunk666 on Jun 2 2011 04:35am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1357035713572357335745001Next
Closed New Topic New Poll