Quote (anyd @ 2 Jun 2011 11:34)
mesélj! én hétfőn megyek, és kurvára parázok mert nemtudok semmit

honnan készültél fel?
felkészülésben nem az a gáz, hogy nehéz az anyag, hanem hogy mi a faszról lehet annyit pofázni
ehhez használtam ezt a könyvet:
http://www.jos.hu/Konyv/0191/index.htmlAsszem az emelt szóbeli tételeket azt központilag határozzák meg, ha igen, akkor a 13-as easy. Én azt húztam és az Állományok tárolása, elhelyezkedése az adathordozókon, műveletek állományokkal egy operációs rendszeren volt.
Ehhez elmondtam, az adattároló eszközöket. Melyik hogy tárolja meg milyen rendszerben, szektork stb.. Fájlrendszerekről, biztonsági másolatokról pofáztam még. Az adatmentés visszaállítás. Beszéltem az SSD-ről, a trim és hasonló dolgoknál elismerően bólogattak ^^. Meg persze az optikai tárolókról.
A kérdések közül csak egyre nem tudtam a választ elsőre, de egy segítő kérdés után egyből beugrott. Az volt a kérdés, hogy egy számítógéphez nem értő ismerősöm felhív, hogy nem talál valami programot és amikor el akarom neki magyarázni hova menjen, neki nincsenek betűjelek a meghajtóknál. Itt először nem értettem milyen probléma lehet ez, aztán megkérdezték milyen operációs rendszereket használtam eddig, akkor esett le, hogy a root mappa a megoldás, mert nem biztos, hogy ő windowst használ... -.- Végül rájöttem, de ez mondjuk szívatós kérdés volt szerintem még ha triviális is. Faszom gondolt először erre.