Quote (TresholdOfUniverse @ Nov 12 2012 05:57pm)
Azert valahol igaza is van.
A kondiban nem leszel se ugyesebb, se gyorsabb, se kitartobb. Erosebb igen, de ahogy farki hijja, nem funkcionalisan.
(nyilvan az atlagos testepitore gondolok, aki izomtomegre, kinezetre edz)
Szerintem edzéstől függ. A konditerem csak a keretet adja: súlyokkal, futógépekkel és egyebekkel. Ha akarod te kettlebell edzést nyomhatsz egykezes súllyal miközben fel alá ugrálsz egy zsámolyra. A másik ilyen a kitartás. Lehet, hogy nincs ott egy edző aki ordibál veled, hogy még 20 fekvő, de ha mentálisan odateszed magad és szétcsapatod magad minden edzésen akkor óriásit fejlődhet a kitartásod is.
Én valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy az a valaki, aki jár konditerembe és minden izomcsoportot szépen megdolgoztat az nem lesz erősebb, kitartóbb, stb. A funkcionális erős megjegyzés is inkább a végletek emberére igaz. Ne mondja nekem senki, hogy ha én guggolástól kezdve húzódzkodásik minden csinálok akkor a funkcionális erőm majd elmarad egy küzdősportoshoz viszonyítva. Ő más jellegű edzést tol, lehet, hogy jobban fogja bírni a zsák monoton ütését, vagy az ugrálókötelezést, de ilyen alapon én meg többször tudom felhúzni magam meg liszteszsákkal is többet guggolok (lehet hogy nem én, hanem a példában szereplő két egyén).
Amúgy én úgy vagyok ezzel az egész testépítés, sportolás dologgal, hogy a hegyre sok féle úton el lehet indulni, de aki tényleg magasra tör, azok találkozni fognak a csúcson. Mindegy, hogy konditeremben edzel vagy küzdősportolni jársz ... ha komolyan veszed akkor egyik sem lesz jobb a másiknál, mert boxolóként is felismered, hogy súlyzós edzés nélkül nincs fejlődés és kondisként is cikinek fogod érezni ha nem tudsz lefutni 10km-t.
This post was edited by beni on Nov 13 2012 05:38am