Quote (CyberPunk666 @ Jan 4 2012 03:08pm)
szerintem nem is feladata tudni, ők nem valami felettünk álló emberek, királyok, hanem olyan emberek akiket mi megbízunk, hogy értünk dolgozzanak, ők a mi alkalmazottaink, mivel mi adunk nekik fizetést és béreljük fel őket, hogy ezt tudják helyettünk.
dat
Viszont -félve és hangsúlyozottan hipotetikusan - jegyzem csak meg, hogy ha jó irányba haladnánk, akkor is elég lenne az indexes cikkeket, meg két külföldi nyilatkozatot látni ahhoz, hogy az emberek az utcára vonuljanak, hogy mekkora bukás a gazdaságpolitika. Szerintem már az utcaátnevezés, alaptörvény ünneplése meg a sok a balfaszkodás felbaszta őket annyira, hogy az utcára vonuljanak, csak most kapóra jön az eur árfolyam meg a tőzsde esése. Én emlékszem 330 forint körüli dollárárfolyamra is, amikor az emberek csak legyintettek, hogy "ez van". Ez volt 2000-ben. Meg a hitelpiaci válságra, amikor 1200on állt az OTP. Az az OTP ami európa legjövedelmezőbb bankja abból a szempontból, hogy egy befektetett dollár valami 3,4-et hoz.
Egy csomó bankos haverom van és ők is felháborodtak, hogy szegény pénzintézetet különadóval sújtották és hogy ez mennyire igazságtalan. Aztán kiderül, hogy a 40 fős igazgatóság 12 főosztályvezetővel tagolt, akik milliós fizetéseket raknak zsebre, szolgálati kocsi, szolgálati telefon, prémium év végén, minden lófasz ... aztán ott van a devizahitel, aminél tudták volna mérsékelni az emberek terheit, ha akarták volna (hosszú kifejteni) meg ott van tesóm lekötött 500 dollárja, amiből 10 év után 436 dollárt (!!) kapott vissza, mert levonták belőle a számlavezetési díjat, stb stb. És ugye mi kezdtük, de csomó ország követte ezt a példát.
Ebből az egészből mit látnak az emberek.
1. zsidók lenyúlták a pénzünket, még szép, hogy adóztassuk meg őket
2. szegény pénzintézetek
Csak mellékesen elmondanám, hogy voltam olyan gyógyszercéges tárgyaláson, ahol szemrebbenés nélkül rábólintottak arra, hogy 50%-al csökkentsék a termék árát, de előtte nyomták az úristen nem éri meg ennyiért, kivonolunk magyarországról, ha nem lesz befogadva ilyen áron, stb fenyegetőzést.
Illetve felrémlik a benes dekrétumok, vagy románia EU-s csatlakozásának kérdése, amikor nem lett abból semmi, hogy nem feküdtek le a nemzetközi akaratnak.
This post was edited by beni on Jan 4 2012 08:26am