Quote (Cpt_Ghost @ Jan 11 2019 03:27pm)
én meg leirtam, hogy az szerintem is egy faszság amit pl a norvegog a breivikkel csinálnak
leirtam azt is, hogy aki veszelyes azt nem szabad visszaengedni -> tényleges életfogyt (ami ellen szintén megy a pro - contra vita magas szinteken, de itt pedig a pro oldalon vagyok ,pont ezert)
az angolszász jogosat meg nem értem miért nem esett le, hogy viccből írtam, teljesen irreleváns a jogrendszer, nem jogrendszerfüggőek a kontra érvek,+ azt irtam hogy lehet az a véleményem hogy az egyik > másik, ami ettől még nem lesz úgy
egyébként meg akiket ilyen 20 évre lecsuknak általában ki se nagyon akarnak jönni a börtönből, mert minek
nem lehet újra kezdeni az életedet már utána
az ilyen pc dolgokat meg nemtom mér kevered ide, kifejezetten anti pc náci vagyok
az meg hogy a common law országokban van angliában meg nincs, pont azt igazolja, hogy ezek az országok le vannak maradva, mert nem történt meg az a jogfejlődés ami angliában, csak átvettek egy jogrendszert amit használnak x évtizede és nincs mögötte meg az a jogelméleti háttér ami alapján mondjuk az angolok eljutottak a-ból b-be. (itt most nem az usáról beszélek a tisztánlátás kedvéért)
emberi életet meg nem lehet önkényesen elvenni, pláne hogy teljesen értelmetlen, max az ilyen elemi bosszúösztönök kiszolgálására, de az meg nem egy magas kultúra jellemvonása
https://index.hu/kulfold/2019/01/13/battisti_bolivia_kiadatas/Életfogyt=/= nem találkozhatsz vele lenn az utszán