d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1343134323433343434354765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 280.00
Jan 12 2019 01:56pm
Quote (Cpt_Ghost @ Jan 12 2019 08:54pm)
ez egy nagyon elore lato gondolkodas mod
es hogy kepzeled, majd egyszer csak elfogy minden a foldon, es hippity hoppity mar tudunk is interstellar utazgatni?

Nem, en inkabb azt preferalnam ha egy fenntarthato korforgast teremtene az emberiseg, amit alkalmazva fel se merul az hogy olyan kockazatos es draga eszkozokhoz nyuljon mint az urbanyaszat
Member
Gold: 2,751.03
Jan 12 2019 01:57pm
megint előjött az űrbányászat
nice
dollarmilliókat költeni arra, hogy valami üstökösről hazahozz egy liter homokot
jobbnál jöbb ötletek

kösz steve jobs, hogy arra pazarlod a bolygóm erőforrásait, meg a drága mérnökórákat, hogy 3,5mm helyett 3,15mm lehessen a telóm, kösz szépen, miattad nem lesz az unokáimnak jövője
Member
Gold: 26,806.96
Jan 12 2019 01:58pm
Quote (anyd @ 12 Jan 2019 21:51)
Anyam ket helyen dolgozik, az egyik munkahelyen fogyatekosoknak segit egy otthonban elni, a masikban allami gondozottakkal, voltam mar, lattam mar ezt, smast...

Akkor te belülről is láthatod vagy vannak információid. Én csak statisztaként voltam államiban illetve egy főként adományokból tamogatottban munka kapcsán. Beszélgetésre nem volt mód és lehetőség -- munka közben amúgy se nagyon van, de a korulemyneeket ahogy elniuk kell az ottlrvoknek lathattam pár napig
De amúgy nyilván a kérdés inkább azoknak szólt akik ennyivel letudjak hogy oda kell beadni oszt jovan.
Member
Gold: 17,767.00
Jan 12 2019 01:59pm
Quote (anyd @ 12 Jan 2019 21:51)
Anyam ket helyen dolgozik, az egyik munkahelyen fogyatekosoknak segit egy otthonban elni, a masikban allami gondozottakkal, voltam mar, lattam mar ezt, smast...

Ez meg becslesnek se megy el, legjobb esetben is csak egy optimista elkepzeles. Sokkal valoszinubb, hogy miutan az emberiseg rendkivul pazarlo modon felhasznalta a foldon konnyen energiava alakithato anyagokat, majd mas, nehezebben eloallithato energiaforrasra fanyalodik. Majd ha mar semmi se maradt a foldon, akkor erheti meg fenyeveket utazni.

miert kellene fenyeveket utazgatnom?

de barmilyen csabito is az urbanyaszatrol fantazialni, engem sokkal jobban erdekel - es most mar harmadszor kerdezem - hogy szerinted mi vezet a rozsaszin utopia fele
Member
Jan 12 2019 02:03pm
Quote (SteelMeetsSteel @ Jan 12 2019 08:59pm)
miert kellene fenyeveket utazgatnom?

de barmilyen csabito is az urbanyaszatrol fantazialni, engem sokkal jobban erdekel - es most mar harmadszor kerdezem - hogy szerinted mi vezet a rozsaszin utopia fele

Most nem csak celokrol beszelunk amit ki lehet zaszlora tuzni? A marsra utazas is ilyen, en modntam helyette egy (szerintem) ertelmesebbet.
Nem tudom hogy mikent lehetne implementalni, de biztos hogy nem lehetetlen

Quote (vtibor @ Jan 12 2019 08:58pm)
Akkor te belülről is láthatod vagy vannak információid. Én csak statisztaként voltam államiban illetve egy főként adományokból tamogatottban munka kapcsán. Beszélgetésre nem volt mód és lehetőség -- munka közben amúgy se nagyon van, de a korulemyneeket ahogy elniuk kell az ottlrvoknek lathattam pár napig
De amúgy nyilván a kérdés inkább azoknak szólt akik ennyivel letudjak hogy oda kell beadni oszt jovan.

Az allami gondozottaknal nem ritka hogy mar tizenevesen kemeny drogokhoz nyulnak, az egyik 16 eves csajnak pl eletcelja hogy az orszag legjobb kurvaja legyen
Member
Gold: 343.00
Jan 12 2019 02:20pm
Quote (anyd @ Jan 12 2019 09:03pm)
az egyik 16 eves csajnak pl eletcelja hogy az orszag legjobb kurvaja legyen

kereslet lenne rá for sure
Member
Jan 12 2019 02:20pm
Quote (anyd @ 12 Jan 2019 22:03)
Most nem csak celokrol beszelunk amit ki lehet zaszlora tuzni? A marsra utazas is ilyen, en modntam helyette egy (szerintem) ertelmesebbet.
Nem tudom hogy mikent lehetne implementalni, de biztos hogy nem lehetetlen

Az allami gondozottaknal nem ritka hogy mar tizenevesen kemeny drogokhoz nyulnak, az egyik 16 eves csajnak pl eletcelja hogy az orszag legjobb kurvaja legyen

zaszlora lehet tuzni de egy konkret cel ami konkret reszfeladatokra oszthato, amiken lehet fuggetlenul dolgozni (pl. hogyan lehet nagyobb egysegekkel leszallni a marson mert a letezo megoldasok ki vannak maxolva, vagy hogy foldmintakat hozzanak haza a Marsrol mert azok alapjan lehetne tervezni tobb mindent is)

en csak arra vagyok kivancsi hogy szerinted milyen elore tekinto dolgokba lenne erdemes az ilyesmi helyett fektetni, mert nagyon meglep hogy ennyire ellene vagy az urkutatasnak
Member
Jan 12 2019 02:25pm
Quote (SteelMeetsSteel @ Jan 12 2019 09:20pm)
zaszlora lehet tuzni de egy konkret cel ami konkret reszfeladatokra oszthato, amiken lehet fuggetlenul dolgozni (pl. hogyan lehet nagyobb egysegekkel leszallni a marson mert a letezo megoldasok ki vannak maxolva, vagy hogy foldmintakat hozzanak haza a Marsrol mert azok alapjan lehetne tervezni tobb mindent is)

en csak arra vagyok kivancsi hogy szerinted milyen elore tekinto dolgokba lenne erdemes az ilyesmi helyett fektetni, mert nagyon meglep hogy ennyire ellene vagy az urkutatasnak

nem vagyok ellene, csupan a marsra valo utazasnak nem sok ertelmet latom
peldaul egy nagykapacitasu, alacsony degradalasu akkumulator kifejlesztese eleg sokat sokat segitene
olyan zoldsegek, novenyek letrehozasa amik magas tapanyagtartalommal rendelkeznek (nem cukor, hanem a valoban fontos anyagok, mint vitaminok, aminosavak, feherjek)
emberek biztonsagos dns modositasa, betegsegek immunitasa, magas kognitiv kepessegek
etc

This post was edited by anyd on Jan 12 2019 02:38pm
Member
Jan 12 2019 02:58pm
Quote (anyd @ 12 Jan 2019 22:25)
nem vagyok ellene, csupan a marsra valo utazasnak nem sok ertelmet latom
peldaul egy nagykapacitasu, alacsony degradalasu akkumulator kifejlesztese eleg sokat sokat segitene
olyan zoldsegek, novenyek letrehozasa amik magas tapanyagtartalommal rendelkeznek (nem cukor, hanem a valoban fontos anyagok, mint vitaminok, aminosavak, feherjek)
emberek biztonsagos dns modositasa, betegsegek immunitasa, magas kognitiv kepessegek
etc

az egyiken nehany szaz eve dolgozik az emberiseg, a masikon nehany ezer eve, ezzel aztan inspiralhatod az embereket

ha valamiert a fejjel lefele forditott vizi varosokba, a bogarfeherje farmokba vagy valami hasonloba vetned a bizalmadat megertenem - de a jobb zoldsegek meg a jobb elemek eleg fantazia szegenyek

csak nezd azt hogy a marsra valo eljutasnak koszonhetoen beindult folyamatoknak hala mennyit esett a muholdak palyara allitasi koltsege es ez az elkovetkezo evekben mennyi uj szolgaltatast fog ez szulni. barmilyen elbaszottnak tunnek is a hosszutavu celjaik es attol fuggetlenul hogy fogunk.e az urben banyaszni (marpedig aki azt mondja h nem az buzi) rengeteg haszna van itt a foldon is az urbe belefektetett dollaroknak. olyan eloremutato probalkozasoknak ad teret amit ilyen zoldseges temakkal nemigen fogsz megutni

az aksik fejlesztesehez raadasul nagyon szorosen kotodik
Member
Gold: 6,352.66
Jan 12 2019 03:17pm
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ 12 Jan 2019 21:57)
megint előjött az űrbányászat
nice
dollarmilliókat költeni arra, hogy valami üstökösről hazahozz egy liter homokot
jobbnál jöbb ötletek

kösz steve jobs, hogy arra pazarlod a bolygóm erőforrásait, meg a drága mérnökórákat, hogy 3,5mm helyett 3,15mm lehessen a telóm, kösz szépen, miattad nem lesz az unokáimnak jövője

unokahoz dugni kene
raadasul a csecsemoket instant ki kell vegezni mostantol
nehez lesz
Go Back To Magyar Topic List
Prev1343134323433343434354765Next
Add Reply New Topic New Poll