Quote (vtibor @ Jan 12 2019 08:14pm)
Szerintem meg nem tiltani kell az abortuszt hanem megelőzni amennyire csak lehet, vagy kőkemény kovetelmenyekhez kotni akár pszichiater/pszichológus bevonasaval. Csakhogy a prevenció annyira elcsépelt téma mint a drognal. Ideális világban nem lenne ra "szükség" de azt gondolni hogy attól hogy vannak arvahazak stb már elég ahhoz hogy megszülessen az a szerencsétlen gyerek kibaszott buta meglátás.
Volt egyáltalán barmelyikotok gyermekotthonban? Államiban is? Nyilván van példa ilyenre és olyanra is körülményeket tekintve de kibaszott siralmas szerintem az átlag.
Nem azt mondom hogy jobb lett volna ha elvetetik őket, de szerintem egy életre hordozni fogjak magukban a bélyegét -- ami nyilván elkerülhetetlen a szituációból adodva -- de hogy ez csökkentve legyen meg bőven van hova fejleszteni ezeket az intézményeket.
Imo nem is ez lenne szerintem a feladatuk ezeknek a helyeknek, az más kérdés hogy 99%ban emiatt van. Sajnos a "kukazott" gyerekeket gyűjti össze. Naivan úgy gondolom hogy a tragédiából elarvultaknak kéne otthonkent szolgalnia.
Másik hogy aki szetdrogozva vagy pialva esetleg csak azért mert büdös nagy kurva/fasza legény aki bármibe/kibe belemartja a faszat és beakad a sperma majd 9 hónap múlva felelősségteljes szülő lesz? Okj.
Azzal nem azt bunteted aki vilagrahozza hanem a gyereket.
A vallási okokból való tiltással alapból nem tudok azonosulni mert más a vilagnezetem számomra kereszténység vagy iszlám esetleg hinduizmus ugyanaz.(sorosugynok)
Azt még már csak suttogva említem hogy mikor mérlegelned kell egy vizsgálat után hogy esetleg beteg gyereked születik és vállalod e ennek a terhet? Vagy a rosszabb mikor biztosra mondják.
Azt kellene valahogy elérni hogy már ugy szocializalodjanak a gyerekek hogy ez ne legyen téma, azt hogy iskolában/otthon tököm tudja hol olyan szinten ivodjon bele az emberbe ennek a súlya hogy felfogja milyen következményekkel járhat és tegyen is ellene. Mindig lesz olyan hogy becsúszik valahogy teljesen kivédeni nem lehet úgy se, de azért tenni érte igen.
Ami inkább elgondolkodtató hogy amennyire sláger téma lett ez az abortusz igen-nem az utóbbi cirka 1X évben pont azóta lehet látni hogy minden kamasz kurva korán felnőtté akar válni aminek szoros következménye hogy már 13 évesen baszni kell. Szóval tök jó hogy így kijelentik az emberek hogy nem kell abortusz de azért talán mégsem olyan fehér fekete a dolog.
És bár utálom a tekintelyelvuseget de az hogy gyereked van és érte felelősséggel tartozol mint szülő nem nem ugyanaz mint egy unokaocsi, egy rokon gyereke, egy szomszéde, egy testvér stb. Meg akkor se ha szoros a kötődés.
Anyam ket helyen dolgozik, az egyik munkahelyen fogyatekosoknak segit egy otthonban elni, a masikban allami gondozottakkal, voltam mar, lattam mar ezt, smast...
Quote (SteelMeetsSteel @ Jan 12 2019 08:36pm)
ezt akar egy szepsegkiralyno is mondhatta volna
ennel valami kezzelfoghatobb kellene, ha mar az urkutatas hosszabb tavu celjait igy leszoltad
(raadasul az urbol elobb utobb aramlani fognak az eroforrasok a fold fele, ami a fenti maszlagba tokjol illik - legfeljebb sokkal kesobb mint amire most szamitanak nehanyan)
Ez meg becslesnek se megy el, legjobb esetben is csak egy optimista elkepzeles. Sokkal valoszinubb, hogy miutan az emberiseg rendkivul pazarlo modon felhasznalta a foldon konnyen energiava alakithato anyagokat, majd mas, nehezebben eloallithato energiaforrasra fanyalodik. Majd ha mar semmi se maradt a foldon, akkor erheti meg fenyeveket utazni.