d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Afk Tekerek
Prev1342343344345346410Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3,000.00
Jul 12 2011 10:01am
OWNED FOLDREEEE
Member
Gold: 124.45
Jul 12 2011 10:04am
Quote (Inakwo @ 12 Jul 2011 16:53)
pont ma hallottam hogy a horvátok bekeményitettek, ha az autos nem adja meg az elsőbbséget a gyalogodnak vagy a bringásnak ahol kell 150ezer :D
igy kéne nálunk is, bár én amondo vagyok hogy amig ennyire gyenge a már általam emlitett moral addig nem lesz itt sem milyen változás
én legtöbbször persze szabálytalan biciklisre kapom fel a fejem mivel nem nagy közlekedek bringával: pl a multkor pont budán már teli piros volt neki és a gyalogosok is álltak ő teleibeszarta és ezerrel ahogy jött átsuhant az indulo autok előtt, de ha meg elbassszák akkor neki jár a pofája... persze autos is van ilyen nagyon sok, de a pesti bringások között kb ugyan ennyi az állat mint autosok között :)

Persze... Nekem nem kell mondani, rengetegszer látok idióta keróst. Kedvencem az a típus, aki nem tud megállni pirosnál. NEM, nem arról van szó, hogy ha piros van és nem gáz akkor átmegy, hanem hogy suhanó autók közé bemegy, hogy majd ő kerülget+fékez+őt kerülgetik és fékeznek, és mekkora fasza gyermek lesz. Hát bassza meg. De attól még nem 'A' kerékpárosok lesznek hülyék.
Meg ez a duma... nem ismerik az adót és a rendszámtáblát.... Áh, inkább nc. :D
Member
Jul 12 2011 10:04am
Quote (Taszilo.^ @ 12 Jul 2011 17:00)
igen, a repulokre a Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása vonatkozik
igen!

:facepalm:

bár mást nem vártam egy trolltól. :D
Member
Gold: 3,000.00
Jul 12 2011 10:07am
Quote (Oberon_os @ Jul 12 2011 05:04pm)
:facepalm:

bár mást nem vártam egy trolltól. :D

B)
Member
Gold: 112.00
Jul 12 2011 10:32am
Quote (Oberon_os @ Jul 12 2011 04:04pm)
Persze... Nekem nem kell mondani, rengetegszer látok idióta keróst. Kedvencem az a típus, aki nem tud megállni pirosnál. NEM, nem arról van szó, hogy ha piros van és nem gáz akkor átmegy, hanem hogy suhanó autók közé bemegy, hogy majd ő kerülget+fékez+őt kerülgetik és fékeznek, és mekkora fasza gyermek lesz. Hát bassza meg. De attól még nem 'A' kerékpárosok lesznek hülyék.
Meg ez a duma... nem ismerik az adót és a rendszámtáblát.... Áh, inkább nc. :D

amúgy, annyi kellene csupán, hogy az emberek használják az eszüket, és egy picit előre gondolkodjanak, minimális tolerancia, és ésszerű vezetés/kerékpározás.
Member
Jul 12 2011 10:39am
Quote (Xrd @ 12 Jul 2011 17:32)
amúgy, annyi kellene csupán, hogy az emberek használják az eszüket, és egy picit előre gondolkodjanak, minimális tolerancia, és ésszerű vezetés/kerékpározás.

kéccá százalék egyetértek, yaya!

Quote (Taszilo.^ @ 12 Jul 2011 17:07)
B)

ésfail, csakelbaszom :DDDDD

This post was edited by Oberon_os on Jul 12 2011 10:40am
Member
Gold: 69.85
Jul 13 2011 01:33pm
Quote (hedgehogsword @ 12 Jul 2011 16:22)
Hol lehet manapság olcsón bringát venni? Újat szeretnék, nem használtat, max 75-t szánok rá kb, hegyre fel és le is kéne bírnia, erdőben is, szóval valami monti kellene

Felejtsed/sétek már el ezt a csak új kell hozzáállást... Ennyiért egy nagy szart kapsz, nem montit. Vagy ha ennyid van, vegyél egy Caprinet, azt tekergéssz vele, azt majd elhasználódik, mert silány alkatrészekből van az is, azt majd veszel újat.

75-ért kapni normális használt gépeket is, csak annyi hogy nem idei, hanem 2-3 szezonnal ezelőtt megjelent 'régi' alkatrészek vannak rajta, használni meg lehet 500km-t használta a kutya, mert lusta volt hajtani, vagy 500km után rájött, hogy ez kevés neki és jobb kell..

De ha te újat akarsz, akkor menj be a decathlonba, azt vegyél egy olyat. Bátyám is olyat vett én meg azzal voltam most Balaton körül túrázni és agyfaszt kaptam, hogy milyen szar cuccokat pakolnak rá.

Vis, te meg egy idióta vagy. Kerékpáros az nem fizet adót, nem... Igazad van a kerékpáros futárok pl feketén dolgoznak, adókerülők, stb stb... Inkább kúrogasd a barátnődet egy sötét szobába, meg költözzetek össze, addig se beszélsz faszságokat.

(Btw az autó ezekre a - silány - utakra többet terhel, mint egy kerékpár, a fizetésből meg mind a kettőnek levonják ugyanazt a százalékot. Szóval még is ki fizet 'fölöslegesen' + pénzeket az autóutak javítására? A bringás, aki nem használja el. Inb4 olyan aki nem dolgozik, azt meg a szülő tartja el, aki szintén adózik.)

This post was edited by Baleee on Jul 13 2011 01:35pm
Member
Gold: 3,747.73
Jul 13 2011 02:20pm
Quote (Oberon_os @ Jul 12 2011 04:46pm)
ez egyértelmű. Csak azon nyerítettem fel, ahogy vis kissé beszkülten ezt is kettes számrendszerre fordítja le, azaz vannak a fasz kerékpárosok, és aki nem kerékpározik. :D Idiotizmus felső határa, komolyan.

Nem a kerékpárossal, autóssal, vagy gyalogosokkal van a gond, mint gyűjtőfogalmakkal. Hanem azzal, hogy emberek vannak e szavak mögött, akik mehetnek balfasz módjára. Autósok tetemes része ugyanúgy nem tartja be a kreszt, gyalogosok dettó.
Halkan megjegyzem, az sem baj, ha valaki nem tartja be/lazán értelmezi a kreszt. Én sem fröcsögök minden autósra, ha nem áll meg zebrán vagy gyorsan hajt, vagy még átcsusszan az épp (3-4-5 másodperce....) pirosra váltott lámpán. Tegye, ha ezzel nem veszélyeztet mást!
Nem az kéne, hogy mindenki betüre betartsa a szabályokat, hanem az, hogy közlekedés közben odafigyeljenek a másikra, és kiszámíthatóan közlekedjenek. Autós használja a tükröt és indexeljen, valamint duda helyett a féket is nyomhatja. Rajta kívül minden EMBER (kerós/gyalogos/motoros/repülős.....) ugyanúgy a közlekedés eleme. Ugyanez elvárható kerékpárostól: kanyarodási szándékát jelezze ahol kell, ésszerűen tekerjen (pirosozzon ^_^), tudjon fékezni, figyelje a mellette menő autókat (index pl) és parkolókat. Ésatöbbi.

Vicc amit pár csőlátó buzi összefröcsög kerékagy és hasonló blogokon. Mesélni is tudnék (most épp) kerékpárosként, milyen korlátolt emberek ülnek volán mögé és miket kiabálnak unalmukban, és nekik erről még papírjuk is van (elvileg). Bezzeg ha traktorban ülök, nem centizgetnek mellettem, vagy kiabálnak/dudálnak ki "ijesztgetés"/keménykedés gyanánt. Szánalmas szar pofák mindenütt vannak.

Nem én voltam, idézet volt, és kurva jót röhögtem rajta. Merthogy ekkora baromságot.
Ezaz, kiváncsi voltam a reakciókra :D
Meg is keresem melyik hírhez kommentelték ezt a gyöngyszemet
Quote (Baleee @ Jul 13 2011 08:33pm)
Felejtsed/sétek már el ezt a csak új kell hozzáállást... Ennyiért egy nagy szart kapsz, nem montit. Vagy ha ennyid van, vegyél egy Caprinet, azt tekergéssz vele, azt majd elhasználódik, mert silány alkatrészekből van az is, azt majd veszel újat.

75-ért kapni normális használt gépeket is, csak annyi hogy nem idei, hanem 2-3 szezonnal ezelőtt megjelent 'régi' alkatrészek vannak rajta, használni meg lehet 500km-t használta a kutya, mert lusta volt hajtani, vagy 500km után rájött, hogy ez kevés neki és jobb kell..

De ha te újat akarsz, akkor menj be a decathlonba, azt vegyél egy olyat. Bátyám is olyat vett én meg azzal voltam most Balaton körül túrázni és agyfaszt kaptam, hogy milyen szar cuccokat pakolnak rá.

Vis, te meg egy idióta vagy. Kerékpáros az nem fizet adót, nem... Igazad van a kerékpáros futárok pl feketén dolgoznak, adókerülők, stb stb... Inkább kúrogasd a barátnődet egy sötét szobába, meg költözzetek össze, addig se beszélsz faszságokat.

(Btw az autó ezekre a - silány - utakra többet terhel, mint egy kerékpár, a fizetésből meg mind a kettőnek levonják ugyanazt a százalékot. Szóval még is ki fizet 'fölöslegesen' + pénzeket az autóutak javítására? A bringás, aki nem használja el. Inb4 olyan aki nem dolgozik, azt meg a szülő tartja el, aki szintén adózik.)

Azér ez fájt!

Bakker, eszembe jutott, hogy egy olyan cikkhez kommentelte be vki, amelyiken a touros gázolásról szólt hoogerlandékról, de nem találom :C

http://sportgeza.hu/sport/bringa/2011/07/10/tour9.szakasz/
2011.07.11 13:14:02Hajdú Peter a komment
Amúgy is érdemes olvasgatni.

This post was edited by Vismajor on Jul 13 2011 02:26pm
Member
Gold: 69.85
Jul 15 2011 05:58am
Bringások és a reklámcápák

A benzin ára komótosan totyog felfelé, „a vodka harminckét forint”, Kína meg Amerika fő szponzora lett. Ez mind érthető,
de ha egy hazai olajcég biciklisekkel reklámozza magát, akkor azon azért egy ideig illik elméláznunk.

Mi van? Ha bringával mész tankolni, akkor kapsz grátisz negyven liter benzint? Most akkor kapitalizmus van, és az a cél,
hogy eladjanak minél több benzint, vagy elfogyott a benya, és a jövő a bringásoké?
Érdekes lehetett a céges brainstorming három alapvető felvetése. Ki tud még benzint venni? Vagy mi egyáltalán az aktuális
trend? Egyáltalán mi folyik körülöttünk?
-Vannak ezek a bringások, az most megy.
-Na jó, de ez nem durva?
-Miért? Legyen az a szlogen mondjuk, hogy Az út az közös!
Van egy olyan érzésem, hogy jó öreg reklámszakember barátaink totál elvesztették a fonalat. Lehet, hogy az a pár millió
ember, aki az estéit még a televíziózással tölti, megveszi a ne vegyél benzint, inkább biciklizzél üzenetet, de azok, akik télen-nyáron
a szmogos belvárosban tekernek, hát, talán egy jót röhögnek a ’mindannyian egy irányba tartunk’ szlogenen.

A bringás életforma kitűnő lehetőség arra, hogy végleg hátat fordítsunk az épp önmagába roskadni készülő autózz, tévézz, vásárolj
rendszernek, és ebből a szemszögből nagyszerű is a ne vegyél benzint, inkább bringázz reklám, csak hát ez a kommunikációs csavar
valaminek a végét jelenti. Értem én, hogy az egyik leginkább környezetszennyező iparágnak hatalmas zöld zászlót, nem pedig olajba
fulladt kormoránt kell a feje felett lengetnie ahhoz, hogy az embernek ne szoruljon össze a szíve egy benzinkút láttán, de ez akkor is
tök sima agymosás, és inkább felülök a bringámra, hogy kitisztuljon a fejem.

Mindenesetre halleluja! Ezek szerint annyian lettünk kerékpárosok, hogy felkerültünk a multik megszólításra érdemes, potens
vásárlóréteg listájára.

Forrás: http://utazom.com/cikk/bringasok-es-a-reklamcapak

Member
Gold: 4,344.95
Jul 15 2011 09:57am
Quote (Inakwo @ 12 Jul 2011 15:29)
amugy soakt lehetne erről beszélgetni, de az tény hogy MO-on az alapvető közlekedési moral szar. Szoval ugyan ugy ahogy az autosoknak figyelni kell a kerékpárosra, a biciklisnek is ésszel kell közlekedni

kell 2 jo fél meg az hogy tudj kicsit kanyarodni meg bunnyzni, és semmi gond a bringás közlekedéssel, de ha felmegyek és gyorsan megyek járnán azért basznak meg...
bár példaképem cedric grácia kimondta hogy fék a buziknak valo, hegyen nem is fékezek annyit :) ;)

http://www.youtube.com/watch?v=U92uDZPihIg

szoval városban beszolnak, erdőben beszolnak? lol?

This post was edited by DHB on Jul 15 2011 09:57am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1342343344345346410Next
Add Reply New Topic New Poll