d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1341934203421342234234765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 80.00
Jan 11 2019 07:51am
Quote (Vismajor @ 11 Jan 2019 15:45)
Sebaj

egyébként még mindig szivesen hallanék valami érvet is a halálbüntetés mellett
mert azt ugye még mindig nem sikerült egyikőtöknek se megszülnie
Member
Gold: 3,747.73
Jan 11 2019 07:59am
Quote (Cpt_Ghost @ Jan 11 2019 02:51pm)
egyébként még mindig szivesen hallanék valami érvet is a halálbüntetés mellett
mert azt ugye még mindig nem sikerült egyikőtöknek se megszülnie

Én irtam, hogy szerintem nagyobb büntetés mint az, hogy bezárjuk xboxozni egy zárkába.

Plusz vannak olyan "lények" akik szerintem vannak olyan veszélyesek a közre, hogy nem akarom vállalni a kockázatot, hogy ilyen-olyan okánál fogva egyszer újra köztünk sétálhat.

Mert hagyjuk azt, hogy neki mekkora büntetés/nekünk mennyibe kerül egy rab életfogytiglanja/kivégzése, egyszerűen azt is biztositja a kivégzés hogy az ember sosem kerülhet vissza a szocializációba, mig ezt egy börtönnel NEM tudod garantálni.

Nem feltétlenül vagyok mellette, hogy vegyünk el egy emberéletet (bár inkább igen, mint nem) de vannak olyan aspektusok ahol biztosabbnak látom, ha egyszerűen megválunk tőlünk.

Én nem vagyok túl konzervativ/radikális és a liberalizmus sem áll tőlem messze de ez ami manapság zajlik, hogy harmadik nem németországban meg hogy azért vesznek fel feketéket/melegeket nagy cégekhez h megőrizzék a diverzitást..nem értek egyet (és ide sorolom azt is, hogy a halál hallatán általános a felhördülés)

Amúgy az angolszász jog az igaz, hogy onnan jött de pont a nagyágyúk közül kettőnél is az van ahol van halálbüntetés, ezért nem releváns h az igazából európából jött és ott PONT nincs (miközben ha megnézed a common law országait sztem 80%-nál van)

This post was edited by Vismajor on Jan 11 2019 08:00am
Member
Gold: 5,302.77
Jan 11 2019 08:05am
Quote (rapiddani @ Jan 11 2019 02:50pm)
felnőttek harca

Fixáltam.
Member
Gold: 17,767.00
Jan 11 2019 08:14am
Quote (Vismajor @ 11 Jan 2019 15:59)
Plusz vannak olyan "lények" akik szerintem vannak olyan veszélyesek a közre, hogy nem akarom vállalni a kockázatot, hogy ilyen-olyan okánál fogva egyszer újra köztünk sétálhat.

sot, a csaladjat is megtizedelhetnenk, szep regi hagyomanyok szerint

sorsot huznak hogy ki lesz agyonverve (nehany feketet meg ciganyt meg hozzaadunk hogy meglegyen a diverzitas), es a maradek csaladtagnak kell nyilvanosan, bunkosbotokkal agyonverni oket. vegtagok eltorese, testre mert utesek es csak aztan johet a feje. ha a nezok tul kimeletesnek itelik a kivegzoket, megismeteljuk a tizdelest a maradekbol

a romai jogban valahol biztos van valami alapja
Member
Jan 11 2019 08:27am
Quote (Vismajor @ 11 Jan 2019 15:59)
Én irtam, hogy szerintem nagyobb büntetés mint az, hogy bezárjuk xboxozni egy zárkába.

Mert hagyjuk azt, hogy neki mekkora büntetés/nekünk mennyibe kerül egy rab életfogytiglanja/kivégzése, egyszerűen azt is biztositja a kivégzés hogy az ember sosem kerülhet vissza a szocializációba, mig ezt egy börtönnel NEM tudod garantálni.

Nem feltétlenül vagyok mellette, hogy vegyünk el egy emberéletet (bár inkább igen, mint nem) de vannak olyan aspektusok ahol biztosabbnak látom, ha egyszerűen megválunk tőlünk.

Én nem vagyok túl konzervativ/radikális és a liberalizmus sem áll tőlem messze de ez ami manapság zajlik, hogy harmadik nem németországban meg hogy azért vesznek fel feketéket/melegeket nagy cégekhez h megőrizzék a diverzitást..nem értek egyet (és ide sorolom azt is, hogy a halál hallatán általános a felhördülés)

Amúgy az angolszász jog az igaz, hogy onnan jött de pont a nagyágyúk közül kettőnél is az van ahol van halálbüntetés, ezért nem releváns h az igazából európából jött és ott PONT nincs (miközben ha megnézed a common law országait sztem 80%-nál van)

Quote (Cpt_Ghost @ 9 Jan 2019 19:31)
nyilvan amikor latja 300 ember ahogy lövöldözik a szupermarketben es kozvetlenul ott le is kapcsoljak a rendorok azon nincs sok mindent vedeni/bizonyitani de ezzel kar is foglalkozni mert semmi koze nagyjabol a temahoz
ugyanakkor ha VELETLENUL NEM ILYEN KURVA EGYERTELMU A HELYZET MINT MONDJUK AZ ESETEK 99%-ÁBAN akkor lehet, hogy mégsem ilyen egyszerű?

a halalbuntetesnek meg bizonyitottan nincsen semmi ertelme, legfeljebb kiszolgalja a csocselek osztont barbáriában
egyreszt draga es korulmenyes, masreszt mivel IRREVERZIBILIS nem elfogadhato a 0% folotti hiba ráta, márpedig mindig is lesz hiba ott ahol dolgoznak
prevencios/elrettento ereje semmivel sincs tobb mint egy eletfogytiglannak
az elkoveto kevesbe azt merlegeli, hogy mi lesz a buntetese ha elkovet valamit, hanem inkabb azt, hogy elfogjak-e kapni
a buntetes celjanak nem a bosszu/retorzio kell legyen a fo szempontja, hanem a tarsadalom megvedese a tovabbi karokozastol, ha az adott szemely alkalmatlan a tarsadalomba valo beilleszkedesre es veszelyt jelent ra, akkor a tarsadalomtol valo vegleges elzarasa a megoldas
ha pedig lehetseges, akkor az elkoveto rehabilitacioja (amit ugyan nem tartok lehetsegesnek olyan embereknel akik pl tomeggyilkosok), illetve a prevencio
politikai ellenfelekkel valo leszamolasok miatt is veszelyes jatekszer a halalbuntetes
es az aldozatokat se hozza vissza egy kicsit sem
annal az embernel aki ilyen jellegu cselekmenyt kovet el valami nincsen rendben az agyaban azt is merlegeld
az elethez valo jog pedig mindenkit megillet (amirol szerintem onkent le lehet mondani pl eutanazia etc eseten, de ez szokott lenni a fo erve a pro oldalnak, hogy az elkoveto errol a jogarol lemondott amikor elkovette xy cselekmenyt, csak ez az erveles ott hibas, hogy eleve nem beszamithato a mentalis allapota ezeknek az embereknek, hanem valami mentalis problema van jelen)
es a "es ha a te csaladod"-ra pedig annyit reagalnek, hogy nem a felfokozott erzelmi allapotban levo embereknek kell ezeket a donteseket meghoznia, mert semmivel sem leszunk elorebb
ha biro lennek se itelkezhetnek annak a buntetopereben aki az en ismerosomet/hozzatarozomat akarmimet olte meg, mert nem elvarhato, hogy racionalis/elfogulatlan dontest hozzak a kerdesben

egyebkent meg bunos onnantol lesz valaki, hogy azt a birosag iteletben kimondta (de ugye a bíróság sem tévedhetetlen, mint ahogy az elmúlt oldalakon is le lett írva)
ha mar alapfogalmakon rugozik a kedvenc focistank

én meg leirtam, hogy az szerintem is egy faszság amit pl a norvegog a breivikkel csinálnak
leirtam azt is, hogy aki veszelyes azt nem szabad visszaengedni -> tényleges életfogyt (ami ellen szintén megy a pro - contra vita magas szinteken, de itt pedig a pro oldalon vagyok ,pont ezert)

az angolszász jogosat meg nem értem miért nem esett le, hogy viccből írtam, teljesen irreleváns a jogrendszer, nem jogrendszerfüggőek a kontra érvek,+ azt irtam hogy lehet az a véleményem hogy az egyik > másik, ami ettől még nem lesz úgy

egyébként meg akiket ilyen 20 évre lecsuknak általában ki se nagyon akarnak jönni a börtönből, mert minek
nem lehet újra kezdeni az életedet már utána
az ilyen pc dolgokat meg nemtom mér kevered ide, kifejezetten anti pc náci vagyok
az meg hogy a common law országokban van angliában meg nincs, pont azt igazolja, hogy ezek az országok le vannak maradva, mert nem történt meg az a jogfejlődés ami angliában, csak átvettek egy jogrendszert amit használnak x évtizede és nincs mögötte meg az a jogelméleti háttér ami alapján mondjuk az angolok eljutottak a-ból b-be. (itt most nem az usáról beszélek a tisztánlátás kedvéért)
emberi életet meg nem lehet önkényesen elvenni, pláne hogy teljesen értelmetlen, max az ilyen elemi bosszúösztönök kiszolgálására, de az meg nem egy magas kultúra jellemvonása

This post was edited by Cpt_Ghost on Jan 11 2019 08:29am
Member
Gold: 2,751.03
Jan 11 2019 08:36am
huha
nagyon belemerultek a sracok
Member
Gold: 1,593.00
Jan 11 2019 08:54am
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ 11 Jan 2019 14:36)
huha
nagyon belemerultek a sracok

En ott befejeztem hogy szingapur, uae, japan shitholeok, eleteben nem jart meg egyik helyen se jogasz levente de 5000 kilometerrol o biztosan allitja hogy ezek bizony szar helyek, sot, magyarorszag felette all az osszesnek es murrica #1, ha meg kifogy ebbol a zagyvasagbol akkor smat terepjaro, smat kina, smat kommunista, maoista smat, es ezek variacioi. Tbh leszarom ha valaki ennyire irigy es csak ez az egy dolog van amivel tamadni tud valakit, sajat magat irja le masok elott. Ha meg nem irigy, akkor mit feszeget egy olyan temat amihez semmi koze? En se turkalok bele masnak a dolgaiba meg hogy mire telik meg mire nem.. Tudom hogy valami hulyeseget ravag majd erre hogy lel lol kommunista smat, es ezzel kb le is irja majd magat sokadjara..
Member
Jan 11 2019 09:04am
Quote (Smat @ 11 Jan 2019 16:54)
En ott befejeztem hogy szingapur, uae, japan shitholeok, eleteben nem jart meg egyik helyen se jogasz levente de 5000 kilometerrol o biztosan allitja hogy ezek bizony szar helyek, sot, magyarorszag felette all az osszesnek es murrica #1, ha meg kifogy ebbol a zagyvasagbol akkor smat terepjaro, smat kina, smat kommunista, maoista smat, es ezek variacioi. Tbh leszarom ha valaki ennyire irigy es csak ez az egy dolog van amivel tamadni tud valakit, sajat magat irja le masok elott. Ha meg nem irigy, akkor mit feszeget egy olyan temat amihez semmi koze? En se turkalok bele masnak a dolgaiba meg hogy mire telik meg mire nem.. Tudom hogy valami hulyeseget ravag majd erre hogy lel lol kommunista smat, es ezzel kb le is irja majd magat sokadjara..

arra vagyok a legirigyebb, hogy meg olvasni se sikerult megtanulnod lol ikszdé

This post was edited by Cpt_Ghost on Jan 11 2019 09:05am
Member
Gold: 6,352.66
Jan 11 2019 09:06am
Quote (Smat @ 11 Jan 2019 16:54)

pedig mki tudja , hogy svajc #1
Member
Gold: 0.00
Jan 11 2019 09:07am
iligyek vagytok
Go Back To Magyar Topic List
Prev1341934203421342234234765Next
Add Reply New Topic New Poll