Quote (Inakwo @ 12 Jul 2011 16:29)
amugy soakt lehetne erről beszélgetni, de az tény hogy MO-on az alapvető közlekedési moral szar. Szoval ugyan ugy ahogy az autosoknak figyelni kell a kerékpárosra, a biciklisnek is ésszel kell közlekedni
ez egyértelmű. Csak azon nyerítettem fel, ahogy vis kissé beszkülten ezt is kettes számrendszerre fordítja le, azaz vannak a fasz kerékpárosok, és aki nem kerékpározik.

Idiotizmus felső határa, komolyan.
Nem a kerékpárossal, autóssal, vagy gyalogosokkal van a gond, mint gyűjtőfogalmakkal. Hanem azzal, hogy emberek vannak e szavak mögött, akik mehetnek balfasz módjára. Autósok tetemes része ugyanúgy nem tartja be a kreszt, gyalogosok dettó.
Halkan megjegyzem, az sem baj, ha valaki nem tartja be/lazán értelmezi a kreszt. Én sem fröcsögök minden autósra, ha nem áll meg zebrán vagy gyorsan hajt, vagy még átcsusszan az épp (3-4-5 másodperce....) pirosra váltott lámpán. Tegye, ha ezzel nem veszélyeztet mást!
Nem az kéne, hogy mindenki betüre betartsa a szabályokat, hanem az, hogy közlekedés közben odafigyeljenek a másikra, és kiszámíthatóan közlekedjenek. Autós használja a tükröt és indexeljen, valamint duda helyett a féket is nyomhatja. Rajta kívül minden EMBER (kerós/gyalogos/motoros/repülős.....) ugyanúgy a közlekedés eleme. Ugyanez elvárható kerékpárostól: kanyarodási szándékát jelezze ahol kell, ésszerűen tekerjen (pirosozzon ^_^), tudjon fékezni, figyelje a mellette menő autókat (index pl) és parkolókat. Ésatöbbi.
Vicc amit pár csőlátó buzi összefröcsög kerékagy és hasonló blogokon. Mesélni is tudnék (most épp) kerékpárosként, milyen korlátolt emberek ülnek volán mögé és miket kiabálnak unalmukban, és nekik erről még papírjuk is van (elvileg). Bezzeg ha traktorban ülök, nem centizgetnek mellettem, vagy kiabálnak/dudálnak ki "ijesztgetés"/keménykedés gyanánt. Szánalmas szar pofák mindenütt vannak.