Quote (Vismajor @ 11 Jan 2019 15:27)
Elvagy tévedve, ha azt gondolod, hogy attól érvelsz jól, ha tele irod az oldalt a faszságaiddal.
Ha azt mondtam volna, hogy afrikában van halálbüntetés ezért legit róla vitatkozni akkor megértem, hogy pattogsz, hogy az egy shithole és még wikipedia sincs szal okj. Meg azt irod, hogy usában is csak "pár helyen" és szembesitenek vele, hogy hát, az a pár hely igazából 31 állam ami bőven 50% fölötti az államokban, akkor nem azt mondod hogy "okj soz" hanem tovább vered magad, hogy az nem érv, hogy shithole országokban van halálbüntetés, amikor olyan helyeken van halálbüntetés mint Japán, Szingapúr, Egyesült Államok.
Eleve nagyképű dolog a kontinentális jogot az angolszász jog fölé emelni, hogy "mi európaiak mennyire faszák vagyunk"
Ahelyett, hogy elfogadnád, hogy nem azért van ezeknél az államoknál halálbüntetés mert #Yolo hanem esetleg van rá okuk? És mondjuk jobb érvelésük mint Szmötyinek?
Én nem nem így értettem. De ha megnézed, hány ember hal meg mert nincs elég orvos, mert halálra fagy az utcán, mert nem támogatja a betegségének a kezelését, mert nem elég a tűzoltó, mitudomén, annyi olyan dolog van amiért konkrétan a kormány és hanyagsága felelős, akkor azért miért nem pattog senki? De ha kivégeznének évi 6 embert és akkor 10 év alatt van 1 aki ártatlan akkor már ez ok arra, hogy ne nyirjuk ki a többi szemetet?
Az se semmi, hogy szerintetek tök oké, hogy emberünk lemészárol 97 embert közötte nőket, gyerekeket, családokat, és azóta xboxozik a cellájában meg nintendozik és playboyra veri. Szerintem ez ugyanannyira támadható mintha valaki szerint ki kell nyirni a mocskot a picsába és ha 100-ból 3 ártatlan akkor soz és mindent elkell követni h ezt a számot nullára redukáljuk és csak az dögöljön meg aki tényleg megérdemli
najo, csak elolvastam, de hogy minek azt nem tudom
nem vagyok eltevedve, en nem a seggembol huztam elo az erveleseimet, hanem eleg erosen belevag a szakmamba, ellentetben a tieddel es valoszinuleg egy hangyanyit tajekozottabb vagyok a kerdesben
nezd meg a teljes listat, hogy hol van meg hol nincs, es hasonlitsd ossze az orszagokat
aranyaiban nem helytelen a kijelentesem, hogy shitholeokban van halal buntetes, nehany kiveteltol eltekintve
de egyebkent az is egy fontos adat, hogy alkalmazzák is-e a halál büntetést, nem pedig csak létezik (mert sokszor csak névlegesen van, de nettó soha senkire nem szabják ki), pl nézz az usából statisztikákat, nagyon elenyésző már az alkalmazása ott is
szerintem meg lehet az a véleményem, hogy a kontinentális jog egyszeruen jobb mint az angolszasz, lehet hogy evvel is kicsit tobbet foglalkoztam mint te
az angolszasz jognak az alkotmanyos megoldasai kifejezetten tetszenek, a tobbi mar annyira nem
meg egyebkent is, az angolszasz jog angliabol van, az meg europa, es angliaban sincs halal buntetes, hol van most az istened?
nem fogadom el, mert szakmailag nincs mar mellette erv amit ne cafoltak volna szarrá
This post was edited by Cpt_Ghost on Jan 11 2019 07:40am