d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1341434153416341734184765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 80.00
Jan 9 2019 11:31am
Quote (Smat @ 9 Jan 2019 19:16)
Smat: Miert kell elhitetni egy bunozovel hogy o akar artatlan is lehet egy ilyen helyzetben?

Cpt: mert lehet hogy ártatlan?
?
?
?
?
??
?

Bunozo=artatlan

Hogy lehet artatlan aki BIZONYITOTTAN legyilkolt x embert, video van rola ahogy bemegy egy iskolaba es valogatas nelkul leszur gyerekeket?
Ezt fogd mar fel bazdmeg..

nyilvan amikor latja 300 ember ahogy lövöldözik a szupermarketben es kozvetlenul ott le is kapcsoljak a rendorok azon nincs sok mindent vedeni/bizonyitani de ezzel kar is foglalkozni mert semmi koze nagyjabol a temahoz
ugyanakkor ha VELETLENUL NEM ILYEN KURVA EGYERTELMU A HELYZET MINT MONDJUK AZ ESETEK 99%-ÁBAN akkor lehet, hogy mégsem ilyen egyszerű?

a halalbuntetesnek meg bizonyitottan nincsen semmi ertelme, legfeljebb kiszolgalja a csocselek osztont barbáriában
egyreszt draga es korulmenyes, masreszt mivel IRREVERZIBILIS nem elfogadhato a 0% folotti hiba ráta, márpedig mindig is lesz hiba ott ahol dolgoznak
prevencios/elrettento ereje semmivel sincs tobb mint egy eletfogytiglannak
az elkoveto kevesbe azt merlegeli, hogy mi lesz a buntetese ha elkovet valamit, hanem inkabb azt, hogy elfogjak-e kapni
a buntetes celjanak nem a bosszu/retorzio kell legyen a fo szempontja, hanem a tarsadalom megvedese a tovabbi karokozastol, ha az adott szemely alkalmatlan a tarsadalomba valo beilleszkedesre es veszelyt jelent ra, akkor a tarsadalomtol valo vegleges elzarasa a megoldas
ha pedig lehetseges, akkor az elkoveto rehabilitacioja (amit ugyan nem tartok lehetsegesnek olyan embereknel akik pl tomeggyilkosok), illetve a prevencio
politikai ellenfelekkel valo leszamolasok miatt is veszelyes jatekszer a halalbuntetes
es az aldozatokat se hozza vissza egy kicsit sem
annal az embernel aki ilyen jellegu cselekmenyt kovet el valami nincsen rendben az agyaban azt is merlegeld
az elethez valo jog pedig mindenkit megillet (amirol szerintem onkent le lehet mondani pl eutanazia etc eseten, de ez szokott lenni a fo erve a pro oldalnak, hogy az elkoveto errol a jogarol lemondott amikor elkovette xy cselekmenyt, csak ez az erveles ott hibas, hogy eleve nem beszamithato a mentalis allapota ezeknek az embereknek, hanem valami mentalis problema van jelen)
es a "es ha a te csaladod"-ra pedig annyit reagalnek, hogy nem a felfokozott erzelmi allapotban levo embereknek kell ezeket a donteseket meghoznia, mert semmivel sem leszunk elorebb
ha biro lennek se itelkezhetnek annak a buntetopereben aki az en ismerosomet/hozzatarozomat akarmimet olte meg, mert nem elvarhato, hogy racionalis/elfogulatlan dontest hozzak a kerdesben

egyebkent meg bunos onnantol lesz valaki, hogy azt a birosag iteletben kimondta (de ugye a bíróság sem tévedhetetlen, mint ahogy az elmúlt oldalakon is le lett írva)
ha mar alapfogalmakon rugozik a kedvenc focistank

This post was edited by Cpt_Ghost on Jan 9 2019 11:52am
Member
Gold: 89.60
Jan 9 2019 11:53am
nem olvastam vegig a szakerteseket
de jozan paraszti esszel belegondolva, mivel nagyobb buntetes a halalbuntetes, mint egy kis cellaban rohadni az eleted hatralevo reszeben, nem is beszelve a szigoritott bortonokrol, ahol meg leulni sem engednek napkozben, a seta meg abbol all hogy egy fel tornaterem nagysagu szobaban jarkalsz napi 1 orat
Member
Gold: 3.03
Jan 9 2019 11:55am
Quote (FaceOfInsanity @ 9 Jan 2019 18:53)
nem olvastam vegig a szakerteseket
de jozan paraszti esszel belegondolva, mivel nagyobb buntetes a halalbuntetes, mint egy kis cellaban rohadni az eleted hatralevo reszeben, nem is beszelve a szigoritott bortonokrol, ahol meg leulni sem engednek napkozben, a seta meg abbol all hogy egy fel tornaterem nagysagu szobaban jarkalsz napi 1 orat

én sem olvastam mgé végig mindent, de lemaradt a ? a mondatod végéről, vagy a mondatod teljes második fele hiányzik?
Member
Jan 9 2019 11:57am
Quote (TassassinHc @ Jan 9 2019 06:55pm)
én sem olvastam mgé végig mindent, de lemaradt a ? a mondatod végéről, vagy a mondatod teljes második fele hiányzik?

Member
Gold: 1,593.00
Jan 9 2019 12:06pm
Quote (Cpt_Ghost @ 9 Jan 2019 17:31)
nyilvan amikor latja 300 ember ahogy lövöldözik a szupermarketben es kozvetlenul ott le is kapcsoljak a rendorok azon nincs sok mindent vedeni/bizonyitani de ezzel kar is foglalkozni mert semmi koze nagyjabol a temahoz
ugyanakkor ha VELETLENUL NEM ILYEN KURVA EGYERTELMU A HELYZET MINT MONDJUK AZ ESETEK 99%-ÁBAN akkor lehet, hogy mégsem ilyen egyszerű?

a halalbuntetesnek meg bizonyitottan nincsen semmi ertelme, legfeljebb kiszolgalja a csocselek osztont barbáriában
egyreszt draga es korulmenyes, masreszt mivel IRREVERZIBILIS nem elfogadhato a 0% folotti hiba ráta, márpedig mindig is lesz hiba ott ahol dolgoznak
prevencios/elrettento ereje semmivel sincs tobb mint egy eletfogytiglannak
az elkoveto kevesbe azt merlegeli, hogy mi lesz a buntetese ha elkovet valamit, hanem inkabb azt, hogy elfogjak-e kapni
a buntetes celjanak nem a bosszu/retorzio kell legyen a fo szempontja, hanem a tarsadalom megvedese a tovabbi karokozastol, ha az adott szemely alkalmatlan a tarsadalomba valo beilleszkedesre es veszelyt jelent ra, akkor a tarsadalomtol valo vegleges elzarasa a megoldas
ha pedig lehetseges, akkor az elkoveto rehabilitacioja (amit ugyan nem tartok lehetsegesnek olyan embereknel akik pl tomeggyilkosok), illetve a prevencio
politikai ellenfelekkel valo leszamolasok miatt is veszelyes jatekszer a halalbuntetes
es az aldozatokat se hozza vissza egy kicsit sem
annal az embernel aki ilyen jellegu cselekmenyt kovet el valami nincsen rendben az agyaban azt is merlegeld
az elethez valo jog pedig mindenkit megillet (amirol szerintem onkent le lehet mondani pl eutanazia etc eseten, de ez szokott lenni a fo erve a pro oldalnak, hogy az elkoveto errol a jogarol lemondott amikor elkovette xy cselekmenyt, csak ez az erveles ott hibas, hogy eleve nem beszamithato a mentalis allapota ezeknek az embereknek, hanem valami mentalis problema van jelen)
es a "es ha a te csaladod"-ra pedig annyit reagalnek, hogy nem a felfokozott erzelmi allapotban levo embereknek kell ezeket a donteseket meghoznia, mert semmivel sem leszunk elorebb
ha biro lennek se itelkezhetnek annak a buntetopereben aki az en ismerosomet/hozzatarozomat akarmimet olte meg, mert nem elvarhato, hogy racionalis dontest hozzak a kerdesben

egyebkent meg bunos onnantol lesz valaki, hogy azt a birosag iteletben kimondta (de ugye a bíróság sem tévedhetetlen, mint ahogy az elmúlt oldalakon is le lett írva)
ha mar alapfogalmakon rugozik a kedvenc focistank

Tobbe kevesbe egyetertunk imo, a mentalis kerdessel kapcsolatban en is igy latom hogy valami nem szazas az adott emberben ha halomra ol. De ugyanakkor a kornyezete nyilvan tisztaban volt vele hogy valami nem stimmel vagy hogy valami megvaltozott ezert ugy gondolom hogy a prevencio is fontos resze lehetne de ha nincs meg az a figyelem hogy ezt eszrevegyek vagy foglalkozzanak ezzel akkor termeszetesen nem fog semmi sem tortenni. Vannak ep elmeju emberek is akik hirtelen felindulasbol olnek, ugyhogy ezert nem sorolnam az osszes gyilkost egy kategoriaba.
Jelen allas szerint koltseges es tul sok munka egy kivegzes, amit megertek, de azt nem hiszem el hogy 30 ev teto valaki feje felett olcsobb mint egy injekcio+adminisztracios munka..
Tisztaban vagyok vele hogy ez egy vegleges dolog, ezert nyilvan csak olyan embereken kellene alkalmazni akiket semmi nem tud megmenteni mert tuti biztos bizonyitek van ellene mint peldaul video felvetelek.. Van egy pont minden "betegnel" ahonnan mar nem jonnek vissza, nem lehet rehabilitalni oket, es szerintem ez az aki tobbszoros gyilkossagot kovet el.. Aki megteszi tobbszor is, azt nem lehet rehabilitalni egyszeruen..
Member
Jan 9 2019 12:08pm
asd

This post was edited by FaceOfInsanity on Jan 9 2019 12:08pm
Member
Gold: 17,767.00
Jan 9 2019 12:35pm
Quote (Smat @ 9 Jan 2019 20:06)
Tobbe kevesbe egyetertunk imo, a mentalis kerdessel kapcsolatban en is igy latom hogy valami nem szazas az adott emberben ha halomra ol. De ugyanakkor a kornyezete nyilvan tisztaban volt vele hogy valami nem stimmel vagy hogy valami megvaltozott ezert ugy gondolom hogy a prevencio is fontos resze lehetne de ha nincs meg az a figyelem hogy ezt eszrevegyek vagy foglalkozzanak ezzel akkor termeszetesen nem fog semmi sem tortenni. Vannak ep elmeju emberek is akik hirtelen felindulasbol olnek, ugyhogy ezert nem sorolnam az osszes gyilkost egy kategoriaba.
Jelen allas szerint koltseges es tul sok munka egy kivegzes, amit megertek, de azt nem hiszem el hogy 30 ev teto valaki feje felett olcsobb mint egy injekcio+adminisztracios munka..
Tisztaban vagyok vele hogy ez egy vegleges dolog, ezert nyilvan csak olyan embereken kellene alkalmazni akiket semmi nem tud megmenteni mert tuti biztos bizonyitek van ellene mint peldaul video felvetelek.. Van egy pont minden "betegnel" ahonnan mar nem jonnek vissza, nem lehet rehabilitalni oket, es szerintem ez az aki tobbszoros gyilkossagot kovet el.. Aki megteszi tobbszor is, azt nem lehet rehabilitalni egyszeruen..

smat a kommunista mestertroll
Member
Gold: 343.00
Jan 9 2019 12:39pm
sokaknak akik odáig jutnak, hogy ölnek, erőszakolnak; már megváltás a halál és amúgy is tervezték már jó ideje, hogy végeznek magukkal csak ahhoz is gyengék, hogy megtegyék
szerintem is sokkal nagyobb büntetés ha bezárod őket életük végéig

mondjuk szerintem az is kérdés, hogy melyik költséghatékonyabb
mert ha életbenhagyod akkor lehetne akár ingyen dolgoztatni is a bányában vagy idk (csak mondjuk akkor már nincs bezárva, leköti magát; valamiféle értelme marad az életének) viszont etetni is kell meg fűtteni miatta +1 cellát etc
ha meg megölöd.. az is kérdés hogyan.. ingyen is meglehet oldani, de nagyon drágán is

This post was edited by Senee on Jan 9 2019 12:39pm
Member
Gold: 2,751.03
Jan 9 2019 01:22pm
Quote (Smat @ Jan 9 2019 07:23pm)
Fogalomzavarban vagy ricsard..

Bunozo=/=gyanusitott

Bunozo=bizonyitottan elkovette a buncselekmenyt
Gyanusitott=a legvaloszinubb szemely aki elkovethette a buncselekmenyt

Ha ilyen alap fogalmakkal nem vagy tisztaban akkor inkabb almodozz mate faszarol te korcs.

tudom hogy direkt vagy fogyatékos és csak trollkodsz, de azért mégis egyértelmüvé teszem: a videóban szereplő adat éppen elítélt bűnözőkről szól, akikről dns teszt után kiderült, hogy ártatlanok voltak
Member
Gold: 3,747.73
Jan 11 2019 04:42am
Erdekes, hogy pont ezert szeditek szet Smatot amikor bizonyitottan maga a vilag es vezeto hatalmai sem ertenek egyet a kerdesben, ami szerintem egyertelmusiti hogy elegge egal a pro es kontra a kerdesben, szal ennyire hangsulyosan fogalmazni ellene se mellette nem erdemes afaik

Meg sztem foleg europaban nogo a halalbuntetes azsiaban szinte teljesen elfogadott es ugye amerika egyes allamairol is tudjuk. Afrika obv, del amerikat nem tudom.

Sztem amugy hulljon a fergese, a kormanyok sokkal tobb eletet vesznek el/tesznek tonkre mint az a nyamvadt 3% aki "elvileg" artatlan es ugy vegzik ki.

Es sztem hulyeseg h 3meteres cellaban rohadni rosszabb, semmi sincs ami fontosabb az elethez valo ragaszkodasnal szal a legnagyobb buntetes elvenni tole
Go Back To Magyar Topic List
Prev1341434153416341734184765Next
Add Reply New Topic New Poll