d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1340934103411341234134765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Jan 9 2019 02:32am
Quote (Smat @ 9 Jan 2019 03:58)
Dno, ha valaki megol 10-12 gyereket poenbol mert elkurta az eletet es ezert gyerekeken vezeti le az agressziojat akkor az megerdemli a halalbuntetest szerintem..

Ha az én torkomnak szegeznek kést, hogy csináljam az apámnak, vagy megölik anyámat miközben velem csinálják... én megdugnám magamat!
Member
Gold: 80.00
Jan 9 2019 02:36am
Quote (Smat @ 9 Jan 2019 10:13)
Bocs, nem a cikkre ertettem hanem ugy altalaban a halalbuntetest.
Volt egy hir par napja arrol hogy egy fazon lekaszabolt kisiskolasokat es 10-12 gyerek meghalt. Arra ertettem hogy megerdemli a halalbuntetest nem a genmodositos emberre.

A cikkel kapcsolatban a halalbuntetes szerintem kicsit durva ofc, ha van esze a fazonnak akkor pakol aztan koltozik az isten hata moge es imadkozik hogy soha tobbet ne talaljak meg. Viszont a genmodositas abbol a szempontbol jo lenne hogy nem lennenek ilyen selejtek mint jebarak vagy ricsard..

https://books.google.hu/books/about/On_Crimes_and_Punishments.html?id=DJcejslITNcC&redir_esc=y
tessek olvasnivalo
olvasd addig amig ra nem jossz, hogy a halal buntetesnel nagyobb faszsag nincs
Member
Gold: 122.92
Jan 9 2019 02:44am
Quote (Cpt_Ghost @ Jan 9 2019 10:36am)
https://books.google.hu/books/about/On_Crimes_and_Punishments.html?id=DJcejslITNcC&redir_esc=y
tessek olvasnivalo

Halálbüntetés helyett emberkisérletek azokon akik fullba tolják? - bement a tescoba m4el leirtott mindenkit és balfasz volt meghalni közbe
Member
Jan 9 2019 02:53am
Quote (cowding @ 9 Jan 2019 10:44)
Halálbüntetés helyett emberkisérletek azokon akik fullba tolják? - bement a tescoba m4el leirtott mindenkit és balfasz volt meghalni közbe

ez sem egy sokkal jobb alternatíva :D
azt viszont tbh engedném, hogy akár életre veszélyes kísérleteket végezzenek azokon, akik ehhez hozzájárulnak
tul nagy setback en bloc tiltani mindent
mondjuk a gyerekek genmodositasanal felmerul, hogy a gyerek nem nagyon tud hozzajarulni, hogy ot genmodositsak :wacko:

This post was edited by Cpt_Ghost on Jan 9 2019 02:56am
Member
Gold: 17,767.00
Jan 9 2019 03:06am
Quote (cowding @ 9 Jan 2019 09:32)
oks

valahogy el kell jutni az utopisztikus világba, melyik részére nincs felkészülve az emberiség vagy akkor mire van/mikor lesz? mert igy sajnos nem látom a tendenciát a világban h űrbányászni akarna, legalább van aki próbálkozik tbh

ez nekem is nagy fajdalmam, mar nem pont az urbanyaszas, csak az hogy nemigen akar az emberiseg kezdeni magaval semmit. ilyen szempontbol tok jo az urkutatas hireivel foglalkozni, mert ott vannak komoly, kituzott celok amik fele haladnak - nem teljesen gazdasagi alapon (pl. ahogy a Spacex kb nyomtatja a penzt, de azt a Starlinkbe meg a BFFbe forgatja, vagy ahogy Bezos finanszirozza a Blue Origint az amazonbol - jelenleg kb elkepzelhetetlen celokat szem elott tartva)

az emberek egyszeruen nincsenek azon a szinten, hogy ertelmesen aljanak hozza a genmodositashoz. hogy ne kekszemu, szep, okos gyerkeket akarjanak, hogy ne megtervezni akarjak a gyerekeiket es elore eldonteni milyen tulajdonsagai lesznek. arrol hogy nagyvallalatok/komolyabb erdekcsoportok mit kezdenenek az ebben rejlo lehetosegekkel nem is beszelve. minden egyes tulajdonsag "aminek lenne piaca", termeszetesen emberi kiserleteket kovetelne es nem egy ertelmes celt szolgalna hanem a szulok/megrendelo elkepzeleseit

ez nem azt jelenti hogy teljesen a tema ellen vagyok, csak nehezen tudom elkepzelni hogy a jelen vilagban jol sulne el
Member
Jan 9 2019 03:09am
Quote (SteelMeetsSteel @ 9 Jan 2019 11:06)
ez nekem is nagy fajdalmam, mar nem pont az urbanyaszas, csak az hogy nemigen akar az emberiseg kezdeni magaval semmit. ilyen szempontbol tok jo az urkutatas hireivel foglalkozni, mert ott vannak komoly, kituzott celok amik fele haladnak - nem teljesen gazdasagi alapon (pl. ahogy a Spacex kb nyomtatja a penzt, de azt a Starlinkbe meg a BFFbe forgatja, vagy ahogy Bezos finanszirozza a Blue Origint az amazonbol - jelenleg kb elkepzelhetetlen celokat szem elott tartva)

az emberek egyszeruen nincsenek azon a szinten, hogy ertelmesen aljanak hozza a genmodositashoz. hogy ne kekszemu, szep, okos gyerkeket akarjanak, hogy ne megtervezni akarjak a gyerekeiket es elore eldonteni milyen tulajdonsagai lesznek. arrol hogy nagyvallalatok/komolyabb erdekcsoportok mit kezdenenek az ebben rejlo lehetosegekkel nem is beszelve. minden egyes tulajdonsag "aminek lenne piaca", termeszetesen emberi kiserleteket kovetelne es nem egy ertelmes celt szolgalna hanem a szulok/megrendelo elkepzeleseit

ez nem azt jelenti hogy teljesen a tema ellen vagyok, csak nehezen tudom elkepzelni hogy a jelen vilagban jol sulne el

hát de ha már itt tartunk, kit érdekel, hogy szőke kékszemű gyereket akarna a szülő?
rosszabb lesz attól valami? (sőt az, hogy ilyen random cuccoknak lesz polgári piaca csak megnöveli a keresletet aka több pénz lesz researchre ami csak noveli a minoseget)
cserebe eltudnam kepzelni hogy mondjuk nem lennének rákosak a genmodositott generaciok vagy akarmi

az urkutatas dolog meg eleg sadlyfe
marad a star citizen
bar lehet hogy elobb jut el elon musk a marsra mint h kijojjon rip

meg ha mar urkutatas, szerintem genmodositas nelkul (amit felfoghatunk egy hipergyorsitott evolucionak is) nem leszunk space faring species mert literally minden megöl és amúgyse húzzuk túl sokáig az űrben
de ha mondjuk megmodositjuk a genjeinket, hogy ne epitse le a testunk magatol a csontvazat amikor nincs megfelelo gravitacio az mar egy eleg nagy bonusz lenne hosszabbtavu utakra
mondjuk most eleg valoszinu hogy ketlabon jaro faszsagokat beszelek mert nem ertek hozza de valamire biztos jo.

This post was edited by Cpt_Ghost on Jan 9 2019 03:17am
Member
Gold: 122.92
Jan 9 2019 03:17am
Quote (SteelMeetsSteel @ Jan 9 2019 11:06am)

y ofc mindennek van "feketepiaca" meg a népesség nagyhányada nem ér fel ésszel a bolygóközi civilizáció koncepciójához sem mert lol a föld lapos de ez nem fog szerintem megváltozni addig amig ki nem pusztulunk legalábbis ahogy nekem ma látszik
szóval van 2 variáció: elérünk olyan szintű génmodositást h kevésbé élhető bolygókon is ellegyünk/+100 év életkor/nem kell rákba meghalni etc akkor cserébe egész jó deal hogy valamenyik kardashian beprogramozhatja hogy elefánt legyen a gyereke for fun vagy van a másik variáció hogy soha nem érjük el a szintet vagy csak +500 év mulva/hátránnyal mert egész egyszerűen cappelve van a kollektiv intelligenciánk és érdemi változást sok száz év alatt lehet elérni a társadalom gondolkodásában (lásd fidesz voterek)
persze ennél sokkal több pro-kontra van de az egészét nézve én örülök az ilyen yolo tudosoknak meg remélem area 51-ben a föld alatt azért mennek ezek a kisérletek és nem vagyunk teljesen halálra itélve
Member
Gold: 17,767.00
Jan 9 2019 03:44am
Quote (Cpt_Ghost @ 9 Jan 2019 11:09)
hát de ha már itt tartunk, kit érdekel, hogy szőke kékszemű gyereket akarna a szülő?
rosszabb lesz attól valami?
(sőt az, hogy ilyen random cuccoknak lesz polgári piaca csak megnöveli a keresletet aka több pénz lesz researchre ami csak noveli a minoseget)
cserebe eltudnam kepzelni hogy mondjuk nem lennének rákosak a genmodositott generaciok vagy akarmi

az urkutatas dolog meg eleg sadlyfe
marad a star citizen
bar lehet hogy elobb jut el elon musk a marsra mint h kijojjon rip

meg ha mar urkutatas, szerintem genmodositas nelkul (amit felfoghatunk egy hipergyorsitott evolucionak is) nem leszunk space faring species mert literally minden megöl és amúgyse húzzuk túl sokáig az űrben
de ha mondjuk megmodositjuk a genjeinket, hogy ne epitse le a testunk magatol a csontvazat amikor nincs megfelelo gravitacio az mar egy eleg nagy bonusz lenne hosszabbtavu utakra
mondjuk most eleg valoszinu hogy ketlabon jaro faszsagokat beszelek mert nem ertek hozza de valamire biztos jo.

igen, kifejezetten rosszabb lesz. nem irok rola kisregenyt de eleg hatarozott haszna van hogy a gyerekekbe van beepitve egy RNG. + mivan ha a gyerek nem akart kekszemu es szoke lenni? nyilvan a kekszem meg egy dolog, de lehetnek magasabb szintu modositasok is, amik boven vetnek fel etikai kerdeseket is. szerintem nagyon veszelyes lenne egy ilyen eszkozt a fogyasztoi tarsadalom kezebe adni.

Quote (cowding @ 9 Jan 2019 11:17)
y ofc mindennek van "feketepiaca" meg a népesség nagyhányada nem ér fel ésszel a bolygóközi civilizáció koncepciójához sem mert lol a föld lapos de ez nem fog szerintem megváltozni addig amig ki nem pusztulunk legalábbis ahogy nekem ma látszik
szóval van 2 variáció: elérünk olyan szintű génmodositást h kevésbé élhető bolygókon is ellegyünk/+100 év életkor/nem kell rákba meghalni etc akkor cserébe egész jó deal hogy valamenyik kardashian beprogramozhatja hogy elefánt legyen a gyereke for fun vagy van a másik variáció hogy soha nem érjük el a szintet vagy csak +500 év mulva/hátránnyal mert egész egyszerűen cappelve van a kollektiv intelligenciánk és érdemi változást sok száz év alatt lehet elérni a társadalom gondolkodásában (lásd fidesz voterek)
persze ennél sokkal több pro-kontra van de az egészét nézve én örülök az ilyen yolo tudosoknak meg remélem area 51-ben a föld alatt azért mennek ezek a kisérletek és nem vagyunk teljesen halálra itélve

ilyen alapon eleg durva dolgoknak utat lehetne engedni

azert idorol idore vannak katasztrofak meg komolyabb esemenyek amik sokat forditanak a tarsadalom utjan. egy komolyabb attores az urkutatasban pl athelyezhetne a hangsulyt olyan dolgokra amik most scifinek hangzanak, vagy egy hasonlo yoloka tudos csinalhatna haromcsocsu majomseggu gyerekeket aminek kovetkezteben orokre betiltanak minden hasonlo probalkozast

ha mar csinaljak azt transzparensen, ertelmes celok erdekeben csinaljak, ne oruljunk a yolo tudosoknak
Member
Gold: 1,593.00
Jan 9 2019 07:52am
Quote (Cpt_Ghost @ 9 Jan 2019 08:36)
tessek olvasnivalo

Vegulis jobb is hogy eloskodnek az adott orszagon, 20-30 ev utan meg szabadon engedik oket hogy megint legyilkoljanak x embert.. Aki tomeggyilkossagot kovet el bizonyitottan azt azonnal ki kell vegezni, aki ezt barmilyen modon ellenzi annak nagyon a fejebe szallt a pc kultura. Nem hiszem hogyha lekaszabolna egy faszkalap a csaladodat akkor lobbiznal erte hogy "csak" eletfogytiglant kapjon esetleg 20-30 ev mulva meg szabadon is engedjek.. Miert kene egy olyan embert ellatni aki sajat akaratabol olt meg embereket, tudatosan? Ha esetleg hasznos emberkiserleteket probalnak ki rajta akkor azt mondom ok, de ezen kivul semmi mas oka nem lehet. Change my mind.
Member
Gold: 6,352.66
Jan 9 2019 08:14am
nem is ertem miert nem a hunsubot kerik fel az emberiseg komplex problemainak a megoldasara
urbanyaszat, halalbuntetes,genmodositas
adok meg par tippet amit meg kene oldani : idoutatas, mi volt az osrobbanas elott, orokelet, (ingyen sor xD!!!) stb
Go Back To Magyar Topic List
Prev1340934103411341234134765Next
Add Reply New Topic New Poll