Quote (SteelMeetsSteel @ 9 Jan 2019 11:06)
ez nekem is nagy fajdalmam, mar nem pont az urbanyaszas, csak az hogy nemigen akar az emberiseg kezdeni magaval semmit. ilyen szempontbol tok jo az urkutatas hireivel foglalkozni, mert ott vannak komoly, kituzott celok amik fele haladnak - nem teljesen gazdasagi alapon (pl. ahogy a Spacex kb nyomtatja a penzt, de azt a Starlinkbe meg a BFFbe forgatja, vagy ahogy Bezos finanszirozza a Blue Origint az amazonbol - jelenleg kb elkepzelhetetlen celokat szem elott tartva)
az emberek egyszeruen nincsenek azon a szinten, hogy ertelmesen aljanak hozza a genmodositashoz. hogy ne kekszemu, szep, okos gyerkeket akarjanak, hogy ne megtervezni akarjak a gyerekeiket es elore eldonteni milyen tulajdonsagai lesznek. arrol hogy nagyvallalatok/komolyabb erdekcsoportok mit kezdenenek az ebben rejlo lehetosegekkel nem is beszelve. minden egyes tulajdonsag "aminek lenne piaca", termeszetesen emberi kiserleteket kovetelne es nem egy ertelmes celt szolgalna hanem a szulok/megrendelo elkepzeleseit
ez nem azt jelenti hogy teljesen a tema ellen vagyok, csak nehezen tudom elkepzelni hogy a jelen vilagban jol sulne el
hát de ha már itt tartunk, kit érdekel, hogy szőke kékszemű gyereket akarna a szülő?
rosszabb lesz attól valami? (sőt az, hogy ilyen random cuccoknak lesz polgári piaca csak megnöveli a keresletet aka több pénz lesz researchre ami csak noveli a minoseget)
cserebe eltudnam kepzelni hogy mondjuk nem lennének rákosak a genmodositott generaciok vagy akarmi
az urkutatas dolog meg eleg sadlyfe
marad a star citizen
bar lehet hogy elobb jut el elon musk a marsra mint h kijojjon rip
meg ha mar urkutatas, szerintem genmodositas nelkul (amit felfoghatunk egy hipergyorsitott evolucionak is) nem leszunk space faring species mert literally minden megöl és amúgyse húzzuk túl sokáig az űrben
de ha mondjuk megmodositjuk a genjeinket, hogy ne epitse le a testunk magatol a csontvazat amikor nincs megfelelo gravitacio az mar egy eleg nagy bonusz lenne hosszabbtavu utakra
mondjuk most eleg valoszinu hogy ketlabon jaro faszsagokat beszelek mert nem ertek hozza de valamire biztos jo.
This post was edited by Cpt_Ghost on Jan 9 2019 03:17am