Quote (Inakwo @ Apr 10 2013 12:08pm)
akkor nem is kell szabályzat
majd a birók eldöntik hogy mi a szabályos vagy mi nem... csak mondom van egy egységes szabályzat a FIFAnál ahol meg vannak ezek határozva pontosan
az is bele van írva a hivatalosan mint kitétel, hogy minden az amire a bíró azt mondja
Quote (Vismajor @ Apr 10 2013 12:22pm)
Ez így nem igaz, ha a támadó les helyzetben kapja a labdát, az nem szubjektív, és szabálytalan, ha a bíró megitéli, ha nem. Ugyanez érvényes a gól vonalon átpattanó labdára, ha bent látja a bíró, hanem, gól, csak az érvényességét ítélheti meg hibásan. Arra akarok itt kilyukadni, hogy vannak esetek amik szubjektívek és nem lehetne később elmeszelni a bírót, de ha átpattan a labda a gólvonalon teljesen egyértelműen, és a bíró nem adja meg, akkor már miért ne lehetne felelősségre vonni?
minden egyes szabálytalanság pontosan meg van határozva technikailag, nem csak a les vagy a gól, de minden más is objektív fix alapokon nyugszik, miután emberi megítélésen nyugszik, így belép nyilván egy szubjektív együttható, ami a foci része már amióta az létezik.
Én is a videóbíró mellett vagyok, borzasztó nehezem tűröm a színészkedést például, de már azt is, amikor érzik hogy el kellene esniük, ahhoz befújják a szabálytalanságot, miközben tényleg történik kisebb szabálytalanság, de nem is kellene elesniük, mert nem éri őket olyan fizikai interakció.
egyre kevesebbet is nézek focit, pedig elég nagy barca fan vagyok, (voltam amíg sokat néztem meccset), mert a legszebb focit ők játsszák, de mellette meg ott van ez a kislányos hozzáállás, amivel egyáltalán nem tudok azonosulni.
tl;dr a játék sebessége sokat változott, a játékvezetésnek is alkalmazkodnia kéne hozzá, de úgy gondolom, hogy ezt már ők is észlelték: ott van az alapvonali bíró, ami már kezdetnek nem rossz.