d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Est-ce Que Tu Est Charlie? > Mit Gondolsz A Szolasszabadsagrol
Prev1333435363743Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 10,257.50
Jan 17 2015 01:01pm
Quote (Smat @ 17 Jan 2015 19:23)
En meg mi a faszt vartam toled, idebofogsz valamit mintha te felsobbrendu lennel es ket szoval elintezel mindent..

Nálad kb. mindenki felsőbbrendű a hunsubon.
Member
Gold: 3,000.00
Jan 17 2015 01:14pm
total full kretenbe toljatok, ez szandekos?
Member
Gold: 343.00
Jan 17 2015 01:19pm
ww3 inc
végre

pusztuljon az egész mindenség
Member
Gold: 244.47
Jan 17 2015 01:24pm
Quote (iFeelAlone @ 17 Jan 2015 17:34)
http://kep.cdn.index.hu/1/0/754/7542/75427/7542791_b1bd0d0e255fb1dc47d6001f2d97d57d_wm.jpg

Érdekes, hogy mit ki lehet hozni a békés, átlagos emberekből is. És kicsit félelmetes is, hogy pár gúnyos kép elég ahhoz, hogy a jámbor muzulmán a tíz milliós város pusztulását vizionálja bosszúból. Persze ez vonatkozik minden más vallásra egyaránt.

de rég láttam az armageddont oO
Member
Jan 17 2015 01:42pm
Quote (Senee @ Jan 17 2015 07:19pm)
ww3 inc
végre

pusztuljon az egész mindenség

és az oroszok a muszlimok mellett harcolnak majd
valószínűleg akkor ugye kína és észak-korea is

ami azért vicces mert annak idején az amcsik segitettek a muszlimoknak elkergetni az oroszokat
most meg fordítva

nevetséges ez az egész világ
ugyanazokat a köröket futjuk újra és újra és minden hülye teljes beleéléssel éli át újra és újra ugyanazt a szart
felfordul a belem
Member
Jan 17 2015 01:43pm
de jó lesz
akkor hiába nyerem meg a lottót ha ww3 lesz baszhatom a pénzt
Member
Gold: 5,390.00
Jan 17 2015 01:44pm
Quote (Senee @ Jan 17 2015 08:43pm)
de jó lesz
akkor hiába nyerem meg a lottót ha ww3 lesz baszhatom a pénzt

vehetsz belőle saját hadsereget
Member
Gold: 0.00
Jan 17 2015 01:44pm
Quote (Smat @ Jan 17 2015 07:55pm)
Ki ez a gyoker fasz zaturek? Gondolom joey..
Amugy meg szarjatok bele az egeszbe, mindenkinek van egy velemenye, de senki nem kivancsi a masikera.. Nekem megvan az ujsag, leforditottam par poent belole, semmivel sem jobb vagy szarabb mint a garfield ami a blikk hatlapjan van, annyi a kulonbseg hogy itt nem a kajaval viccelnek hanem egy vallassal es a buzi muszlimok most vergodnek. 20-30 ev mulva meg majd a keresztenyek fognak, azutan meg majd a buddhistak, vagy rakjatok oket tetszoleges sorrendbe, valaki mindig vergodni fog a vallasa miatt..

Köszönjük a kommentet.

Nálad ostobább embert nemigen lehet találni fórumon, mert az már írni se tud.
Member
Gold: 0.00
Jan 17 2015 01:46pm
Quote (beni @ Jan 17 2015 08:04pm)
Már megszoktam, hogy minden topicba beírod, hogy szar téma és minek foglalkozunk vele, de ha nálad ezek az események sem ütik meg az ingerküszöböt, akkor nem tudom mi.

Szerinted mi? Ha nyert a Manchester kb.

This post was edited by ZaturekManfred on Jan 17 2015 01:48pm
Member
Gold: 124.45
Jan 17 2015 02:27pm
Quote (jarabekg @ 17 Jan 2015 12:32)
http://4.ii.gl/meEx1b7D.png

Egyenlően van garantálva minden ember számára a szólásszabadság joga. Leírhatják akárhol , hogy őket ez sérti milyen elhatárolódnak tőle. Azért hibáztatni az államot, mert nem ad hívő emberek kezébe olyan eszközöket, amik segítenek nekik mások szabadságának korlátozásában alapvetően nevetséges dolog, és nem igazolja az önbíráskodást.

http://3.ii.gl/KtRkCqsbe.png

ez semmi más, csak érvtelen szubjektív keresztény fröcsögés, minősítés, ítélet mondás

http://1.ii.gl/2b7GpRemH.png

ultraliberális újságírók véleménydiktatúrájáról beszélni egy 60000 példányszámos lap kapcsán megint csak relevánsnak tűnik. Sőt valójában ami ellen felszólal - és nem létezik - abban ő hisz, csak a saját megközelítéséből.

http://4.ii.gl/baWh5iE-n.png

itt pedig félreértelmezi teljes mértékben a liberalizmus definícióját

valójában több hiba van a cikkben, mint értékelhető gondolat

Ennél tovább nem hiszem hogy olvasni fogom a topicot, mert ahogy elnézem, sokan itt sem voltak képesek túllátni a vallásosság kérdésén. Szerintem a szerkesztőség mészárlása kapcsán nem a kibaszott ősrobbanás-evolúció-bigottvallásosság teremtéstörténtete körüli mantrát kéne nyomni, hanem azzal foglalkozni, hogy hol van határa a szabadságnak, mi a liberalizmus, mi nem az, hanem annak vadhajtása.
Jara, ezt nem ezen postod alapján írom, hanem beleolvastam (sajnos) huszonx oldalon menő maszlagba.

Erre:
"Egyenlően van garantálva minden ember számára a szólásszabadság joga. Leírhatják akárhol , hogy őket ez sérti milyen elhatárolódnak tőle. Azért hibáztatni az államot, mert nem ad hívő emberek kezébe olyan eszközöket, amik segítenek nekik mások szabadságának korlátozásában alapvetően nevetséges dolog, és nem igazolja az önbíráskodást."
Igazad van! Vannak határok, melyeket ha átlép jogi úton van értelme fellépni. Csak egy oldal: a Vatikán 13 pert nyert a hebdo ellen, tevékenységüket töretlenül folytatták, még az ítéletről is írtak humorosnak vélt dolgokat. A törvényhozás ebben hibás: nincs a "rendes" embernek eszköze fellépni a provokátorokkal. Jogi út? Ki van röhögve. Saját sajtóban, blogon fröcsögni? Bocs, ez lehet valakinek fasza életcél, másoknak van fontosabb dolga is, mint a liberalizmust bizonyítandó szart dobálni mert lehet.

"ez semmi más, csak érvtelen szubjektív keresztény fröcsögés, minősítés, ítélet mondás"
Azt mondtad, logikailag több buktató van. A cikk írója egy (számára) problémát két példával szemléltet (tehát még csak nem is felvet), melyre a logikai buktató szerinted az, hogy "szubjektív KERESZTÉNY fröcsögés, minősítés, ítélet mondás". A szokásos dogma: a keresztények beskatulyázók (aka: minősítők, ítélet mondók). Elnézést, ezzel nem beskatulyázol anélkül, hogy átgondold mit mondana?? Valakit beskatulyázol, hogy beskatulyázó? Kernel panic.
Oké, túllépve a klasszikus "keresztények megítélésén": az idézett szövegedben két hasonlat van, mely egész jól szemlélteti a mostani, mészárlás után felmerülő liberalizmussal foglalkozó vizákat. A két hasonlat az érv maga (mert szerinted ez a szöveg érvtelen): alapvető probléma ma, hogy félreértik a liberalizmust. A liberalizmus egy politikai célt körülíró fogalom, a konzervativizmussal "szemben". A szemben helyett inkább mellett. A konzervativizmus maga a tradicionalizmus, az alapok megtartása, vallási, kulturális alapokra való építkezés, a liberalizmusnak (kibebaszott pongyolán fogalmazva) a szabadság az alapja. Szabad kereskedelem, szabad kultúrális áramlás, satöbbi. Sokak szerint úgy tűnik, a liberalizmus egy megkérdőjelezhetetlenül, kötelezően követendő eszme, mert a szabadság a legfontosabb - megfeledkezve arról, hogy alapok nélkül, szabályok nélkül, belátás nélkül a szabadság kb annyira veszélyes, mint szabadság nélkül az alapokon való ücsörgés, a régi szabályokhoz való merev ragaszkodás. Érted már miért írtam, hogy a liberalizmus mellett van a konzervativizmus? itt az a kérdés, kinél mi van előtérben - ha valaki csak egyik oldalban gondolkodik, az vakvágányon jár. Az abroncs nélküli hordó nem tartja meg a finom bort, a gyógyszer tízszeresét bevéve rosszabbat tesz, mint amire beveszik. Ez a két hasonlat nem keresztény fröcsögés, hanem szemléltetés. Mellesleg: az egyházak, (korából adódóan az Európában uralkodó vallások körül leginkább a katolikus is), számtalanszor megújult. Néha rossz irányba, néha jó, és igen, gyakran liberális eszme alapján is! Lásd pl. reformáció után, vagy a mostani pápa nyilatkozatai.

"ultraliberális újságírók véleménydiktatúrájáról beszélni egy 60000 példányszámos lap kapcsán megint csak relevánsnak tűnik. Sőt valójában ami ellen felszólal - és nem létezik - abban ő hisz, csak a saját megközelítéséből."
Kissé eltorzult csak a hebdot tekintetni az ultraliberális újságírásnak. A cikk arra reagál, hogy "én is charlie vagyok" kijelentés mennyire veszélyes, mert azt sugallja, hogy aki ezt kiírja, egyetért a lap eszmerendszerével. Lehet magyarázni hogy ez nem így van, de ha a szöveget magát nézed, nem az a (pejoratív értelemben vett) magyarázkodás, mely így értelmezi az "én is charlie vagyok szöveget", hanem mely úgy, hogy csak a terrort ítéled el.
Az ultra liberális diktatúra legjobb mutatója: aki most megjegyzi hogy nem ért egyet a charlie hebdo munkásságával (ne adj Isten: nem csodálkozik a történteken), az a terrorizmus támogatójának van bélyegezve. A cikk írója minden szemszögből nem ért egyet a terrorcselekménnyel, elítéli a történteket, gyászol az elhunytakért (pedig vallását legradikálisabb módon gúnyolta!), de nem támogatja az újság eszmerendszerét, és erre Te is azt írod, hogy "keresztény fröcsögés", "igazolni akarja az önbíráskodást" és hasonlók. Nem. Senki nem igazolja az önbíráskodást! Elítéli! Ugyan úgy, ahogy elítéli más identitásának, nemzetiségének, vallásának a két lábbal való sárba tiprását.

Végszó:
"itt pedig félreértelmezi teljes mértékben a liberalizmus definícióját

valójában több hiba van a cikkben, mint értékelhető gondolat"
Szerinted mi a liberalizmus definíciója? És mit ért félre?

Szerinted, több hiba van a cikkben, mint értékelhető gondolat. Én azt érzem, hogy zsigerileg menekülsz minden, a cikkben leírt véleménytől, mert az katolikus paptól származik. Aki persze "ami ellen felszólal - és nem létezik - abban ő hisz, csak a saját megközelítéséből" (Csak nem beskatulyázol? nem, nem megyek megint bele).

This post was edited by Oberon_os on Jan 17 2015 02:41pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev1333435363743Next
Add Reply New Topic New Poll