Quote (-joey- @ 10 Oct 2012 08:31)
Gazdaság. A rendszerváltás óta folyamatosan az megy, hogy a külföldi tőkét hozni kell befele az országba, és minden állami vállalatot privatizálni, eladni a külföldi tőkéseknek. Szinte már semmi nincs állami kézben, e tekintetben gyakorlatilag gyarmattá lettünk. Másik: nekem valahogy nem természetes az, hogy a 19. században még Magyarország volt Európa éléstára, ma meg már lassan minden élelmiszert külföldről hozunk be, mert itthon drága előállítani, nem éri meg, kvóták vannak. Spanyol paprika, meg mittudomén honnan behozott alma. A mezőgazdaság tönkre lett vágva. Az ipar szintén tönkre lett vágva. Hihetetlen, hogy szinte mindenből exportra "szorulunk", mikor kb. önellátó lehetne az ország. Lehet ezt szép barokkos politikusi mondatokkal körbemagyarázni, hogy miért jó ez a nagy európai közösködés, de imo eladták az országot aprópénzért. Nekem ez nem tetszik, a Jobbiknak sem.
Megy a népbutítás ezerrel, csak a hülye nem veszi észre. Média, oktatási színvonal direkt csökkentése. Elvileg okosabbnak kellene lennünk, legalábbis egy 80' években élő sci-fi író biztos nem úgy vázolná fel Magyarországot 2010-ben, hogy a fiataloknak nagy részének olvasási és szövegértési gondjaik vannak. Nyilván ezzel is igazodni kell a nyugati trendhez. Nekem ez nem tetszik, a Jobbiknak sem.
Közbiztonság nulla. A rendőrség még nagyvárosokban tessék-lássék működik, de a kisebb településeken, falvakban a 70 éves Marika nénit félholtra veri 2 tyúkért az ork-horda. Nekem ez nem tetszik, a Jobbiknak sem.
Hat hónap kötelező katonaság imo senkinek sem ártana. A tanárnak pedig legyen joga fenyíteni. A mai fiatalokat ez a liberális rendszer már nem tudja megnevelni, se otthon, se az iskolában. Nem is csoda, hogy 13-14 éves Mikes-gyerekek rohangálnak az utcákon. Belegondolni is rossz, hogy ezek fognak majd gondoskodni az öregekről. Itt szintén a Jobbik álláspontjával szimpatizálok.
Amiben nem értek egyet például, az a masszív zsidózás, és különféle összeesküvés-elméletek. Ha ebből visszavenne, és kevésbé lenne radikális, akkor szerintem jóval több szimpatizánst megnyerhetne magának. Az EU-ból sem lenne szükséges kilépni, mert rengeteg jó oldala van, viszont mellette nem lenne szabad ilyen szinten feladni a nemzeti szuverenitást.
Első körben nagyjából ennyi. Nem túlzottan összeszedett, csak amolyan első gondolatok, meg reggel van és kávé.
Huhu ez legalabb 10 oldal loketet fog adni a topicnak. Nos anno en is Jobbik szimpatizanskent kezdtem zsenge gimiskent. Nekem is pont ugyanezek voltak a meglatasaim: rossz a kozbiztonsag, gyengen teljesit a magyar ipar / mezogazdasag, gyengul az oktatasi rendszer, stb.
Sajnos azonban a Jobbiknak egy nagyon hatekony propagandan kivul mas nagyon nincs a kezeben. A politikusi gardajuk nekik a legkevesbe kepzett ( peldaul 65% korul van azok szama a partban akik felsooktatasi intezmenyt vegeztek, es ezek is altalaban eleg kamu-szakok.). Sok a fiatal, ami alapvetoleg jo is lenne de mivel viszonylag gyorsan jott letre mindenfele embereket maguk kore gyujtott. A legtobb kozuluk nagyon jo partkatona, de amugy nagyon atlagos, vagy inkabb atlag alatti kepessegu emberekrol van szo. Van olyan alt. iskolas volt osztalytarsam aki mar a helyi Jobbik ifjusagi szervezetenek az alelnoke, pedig szakkozepben vegzett, es nem epp egy kiemelkedo teljesitmennyel. Ertem en, hogy kell nekik az ember, de ha kormanyozniuk kene ezek az emberek lennenek a funkcionariusok es akkor azonnal foglalom is a repjegyem, csak elfele.
Egy masik nagy problema a nagyon durva Euroszkepticizmus amit a Jobbik nyomat. Nekem pl. nagy almom az europai egyseg es szeretnek kesobb foallasban is az EPben dolgozni. Sajnos a Jobbik ebben se lat lehetoseget, es rendszeresen hangoztatja, hogy ok kezdemenyeznek Mo. kilepeset az EUbol. Ez felbecsulhetetlen gazdasagi kovetkezmenyekkel jarna, de szerintuk fontos az orszag szuverenitasanak a megorzesehez...
... es ha mar szuverenitas. Szep dolog, a magyar mezogazdasag vedelme, de azok az agazatok amik nem versenykepesek azok szepen lassan ugyis ki fognak halni. a Jobbik politikaja kb ugy foglalhato ossze, hogy termeljuk meg magunknak amit tudunk, ha van folos azt exportaljuk de import az nekunk nem kell. Oket nem zavarna ha nem lenne iphone, vagy ha csak 3x annyiert mint nyugaton hiszen az nem egy kereszteny erteket kepvisel.
Az oktataspolitikank is idejetmult, es valoban lenne mit fejleszteni rajt, de a fizikai eroszak visszahozatalat nem feltetlen tartom a legjobb otletnek. Persze vedenem a tanarokat de ezt foleg azzal lehetne elerni ha kevesebb tanart kepeznenk, es tanarnak lenni egy ismet megbecsulheto szakma lenne, nem valami ahova elmehetsz 300 ponttal ha mar sehova mashova nem vettek fel. A felsooktatas igenyei nagyon megvaltoztak. A 21. szazadban mar sokkal fontosabb a kompetencia alapu oktatas, mint a hatalmas lexikalis tudas. Szerintem ha nem alkalmazkodik az orszag, nagyon hamar le fogunk maradni (tudom mar most ugy tunhet, hogy csuszik le az oktatas, valojaban meg mindig vannak kivalo iskolaink a lehetosegeinkhez kepest)
No meg a tulzott konzervativizmus a legsurgetobb tarsadalmi problemakkal kapcsolatban: abortusz, konnyudrogok, melegkerdes... ahogy a jobbik ezekhez hozzaall az szinten nem egy 21. szazadi gondolkodo szintjere vall.
Szoval kb. ezek miatt mondom, hogy a Jobbikra szavazni eleg meggondolatlan dolog.
Ha kicsit zavaros, bocsi meg este van es aludni kene.
This post was edited by josheide on Oct 10 2012 01:02am